Srecan Bozic, svima koji slave po gregorijanskom kalendaru!

Ovo si slagao. Niko na svetu ni Grci ni Bugari ne slave po Milankovićevom kalendaru !
Uđi na zvanični sajt na internetu Grčke i Bugarske crkve i nigde ni jednom rečju ne pominju reč "Milanković"
U svetu niko nikad nije pominjao Milankovica niti je iko čuo za njega
A ti oogledaj wiki i vidi kako se sve zove tajj kalendar

Pa koliko sam shvatio, ne radi se o čestitanju ili nečestitanju, već je čovjek rekao da mu je katolički Božić kao i svaki drugi dan.
Što je to točno krivo rekao?
Da recimo ja igram u Srbiji ili Rusiji i da me netko pita kako se osjećam igrajući na 7. Januar, dobio bi isti odgovor.

Ok sto je to rekao, nego je etika da se cestita ljudima kad vec njega pitaju

Ovo si slagao. Niko na svetu ni Grci ni Bugari ne slave po Milankovićevom kalendaru !
Uđi na zvanični sajt na internetu Grčke i Bugarske crkve i nigde ni jednom rečju ne pominju reč "Milanković"
U svetu niko nikad nije pominjao Milankovica niti je iko čuo za njega

Pa taj kalendar koji koriste je izmislio Milankovic, to se opsteno zna.

Pa koliko sam shvatio, ne radi se o čestitanju ili nečestitanju, već je čovjek rekao da mu je katolički Božić kao i svaki drugi dan.
Što je to točno krivo rekao?
Da recimo ja igram u Srbiji ili Rusiji i da me netko pita kako se osjećam igrajući na 7. Januar, dobio bi isti odgovor.
Срећан свима БЛАГДАН ,Рођење Исусово,који га славе!

Знаш о чему се овде ради?
Ради се о томе да се овде предано ради на КОНФРОНТАЦИЈИ..некој,тотално непримеренијој на Теми која стриктно наглашава Честитке.
Ово је рецимо моје Прво јављање овде.
А ово се циљано ради да би се направила нек Зла Крв јер је Муји,овом Ћалиму из Црне Горе дозвољено да само овде направи,постави једно 20 тема све у Циљу како би се ми овде "свађали"..
Ми смо одавно превазишли све ове Модераторске Форе.,знамо веома добро ко за кога ради и ко је -НА ШТА И ЗБОГ ЧЕГА СПРЕМАН-,
ТАКО ДА СУ дотични прави мали пионирчићи..
добиће Отказ од својих надређених.
Ајд у Здравље. 😀

Osvanuo je najveci hriscanski praznik ,Bozic! Ko slavi cestiitam. Mislim da je u danasnje vreme bzv. da svi hriscani ne slave isti dan jer i drzava koristi gregorijanski kalendar. Jutros mi je paznju privukla slika iz "multietnickog". Sarajeva. Nema vise katolika a ni pravoslavaca u tom gradu,ima ih tek za dekor.
image

Sinoc isped glavne gradske katedrale,dal ih ima 20..Od predratnih 40 000.
Hvala. ;)

Slavite ga i vi 25.12. samo vam se pobrkao kalendar pa vama 25.12. pada na 7.01.

Nego, što ćete sa zaostajanjem julijanskog kalendara? Uskoro će 25.12. padati na 8.01. umjesto na 7-mi. Kako ćete to riješiti?

Iz tvog uvodnog posta i mi pravoslavni Srbi bi trebali da danas slavimo Bozic.
Ali 99%vjernika zeli da slavi 25.12.po julijanskom kalendaru .To moze da promjeni samo SPC.I izazvalo bi dizanje osta prasine.
Julijanski kalendar i dalje zaostaje. Za 100-200 godina slaviti ćete Božić usred ljeta.

Vama na volju, ali mislim da to trebate konačno riješiti. Vi isto slavite 25.12., samo što vama trenutno taj datum pada na 7.01.

Pa ne koriste li neke pravoslavne crkve reformirani julijanski (tzv. Milankovićev) kalendar?
Koji kalendar koristi GPC? Ili Rumunjska?
Gregorijanski ili reformirani julijanski?
Pogledaj na zvaničnim sajtovima tih crkava, nigde nema reč "Milanković" takođe nigde niko u svetu nije ni čuo za Milankovića a kamo li da neko koristi njegov kalendart.

A ti oogledaj wiki i vidi kako se sve zove tajj kalendar
Au pominješ Wiki ?
Jesi li ti to u Wiki napisala, jesi li ozbiljna ?
Dali si ozbiljna kad poominješ Wiki gde svako može da napiše šta god koće ?
Ajd pogledaj zvanične sajtove svih crkava u svetu, i javi kad nađeš da je negde napisana reč "Milanković", a kamo li da pominju Milankovićev kalendar kao svoj.
Aj potraži na zvanične sajtove crkava pa javi kad ne nađeš

Pa taj kalendar koji koriste je izmislio Milankovic, to se opsteno zna.
Ko to zna ?
Niko u svetu nikad nije čuo za milankovića i ni jerdna crkva u svetu ne pominje Milankovića a kamo li neko da koristi neštoo što se zove milankovićev kalendar.
Ajde pronađi na internetu sajt neke zvanične crtkve koja pominje reč "Milanković" ?
Nema toga to je izmišljena priča !

Osvanuo je najveci hriscanski praznik ,Bozic! Ko slavi cestiitam. Mislim da je u danasnje vreme bzv. da svi hriscani ne slave isti dan jer i drzava koristi gregorijanski kalendar. Jutros mi je paznju privukla slika iz "multietnickog". Sarajeva. Nema vise katolika a ni pravoslavaca u tom gradu,ima ih tek za dekor.
image

Sinoc isped glavne gradske katedrale,dal ih ima 20..Od predratnih 40 000.
Vjerujem da je ista priča u Zemunu a da o RS-u ne pričamo

Ali evo ako bi ijedan čovjek samo uključio logiku ,nprm: ova nova era se broji od isusovoga rođenja, pa zar nije logično da se Isus rodio prije nove godine par dana, nego iza nove godine .znaci ako se rodio stvarno 25.12. I tri kralja došla su da mu se naklone Itd , pa onda po tom događaju se samo može 1 godina ove ere brojati 01,01 kao sto većina u svijetu i slavi. Ovo je samo moj neki logični zaključak , ne želim sa ovom izjavom nikoga povrijediti .
Нико не спори да се Божић слави 25.12. Разликују се календари, а не датум Божића. А што се тиче тога кад се родио, то је тек посебна тема, пошто се по свему судећи није родио у зиму.

Ko to zna ?
Niko u svetu nikad nije čuo za milankovića i ni jerdna crkva u svetu ne pominje Milankovića a kamo li neko da koristi neštoo što se zove milankovićev kalendar.
Ajde pronađi na internetu sajt neke zvanične crtkve koja pominje reč "Milanković" ?
Nema toga to je izmišljena priča !

To zna svaki cojek sa mozgom

Нико не спори да се Божић слави 25.12. Разликују се календари, а не датум Божића. А што се тиче тога кад се родио, то је тек посебна тема, пошто се по свему судећи није родио у зиму.

Pa zamisli da tvoji unuci slave tvoj rodjendan na pogresan datum i kazu da koriste drugi kalendar

Ko to zna ?
Нико на свету није чуо за Миланковића?
Ајде да видимо да ли су рецимо на Харварду чули за њега и његов календар?

The new calendar of the eastern churches​

Show affiliations

Abstract​

In May, 1923, there met in Constantinople under the presidency of the ecumenical patriarch, Meletius IV, a congress of the orthodox oriental churches which decided on a reform of the Julian calendar or rather the replacement of it by a new calendar. This decision has already been carried out by the Russian church; the others may soon follow, so that the Julian calendar, now almost 2000 years old, will go out of use. I. M. Milankovitch of Belgrade, had the honor to take part in this congress as delegate of the government of the Serbs, Croatians and Slovenes and as a representative of astronomical science. Therefore I may be permitted to report on the important decisions of this congress in regard to the question, of the calendar, and to explain them briefly.

Publication:
Popular Astronomy, Vol. 32, p.407-410

https://ui.adsabs.harvard.edu/abs/1924PA.....32..407S/abstract

Нека СВАКО СЛАВИ,ко шта хоће.
За мене,Нова Година почиње 3.Априла,кад почиње 5343 Година.
Горе сам рецимо заборавио да честитам нику @Lagerta ,њен принудни годишњи у Трајању од добрих месец дана,надам се приватним Часовима :D

Нико на свету није чуо за Миланковића?
Ајде да видимо да ли су рецимо на Харварду чули за њега и његов календар?

The new calendar of the eastern churches​

Show affiliations

Abstract​

In May, 1923, there met in Constantinople under the presidency of the ecumenical patriarch, Meletius IV, a congress of the orthodox oriental churches which decided on a reform of the Julian calendar or rather the replacement of it by a new calendar. This decision has already been carried out by the Russian church; the others may soon follow, so that the Julian calendar, now almost 2000 years old, will go out of use. I. M. Milankovitch of Belgrade, had the honor to take part in this congress as delegate of the government of the Serbs, Croatians and Slovenes and as a representative of astronomical science. Therefore I may be permitted to report on the important decisions of this congress in regard to the question, of the calendar, and to explain them briefly.

Publication:
Popular Astronomy, Vol. 32, p.407-410

https://ui.adsabs.harvard.edu/abs/1924PA.....32..407S/abstract
Ovo što si stavio je dokaz da ni jedna crkva u svetu ne pominje "Milankovića" niti koristi nešto što se zove Milankovićev kalendar.
Pošto sam jasno napisao da nađeš zvanični sajt bilo koje crkve koja pominje Milankovića i pominje Milankovićev kalendar.
Pošto ti to nisi uradio, cenim da si ovim priznao da ni jedna crkva u svetu ne koristi Milankovićev kalendar niti pominje milankovića

Ovo što si stavio je dokaz da ni jedna crkva u svetu ne pominje "Milankovića" niti koristi nešto što se zove Milankovićev kalendar.
Pošto sam jasno napisao da nađeš zvanični sajt bilo koje crkve koja pominje Milankovića i pominje Milankovićev kalendar.
Pošto ti to nisi uradio, cenim da si ovim priznao da ni jedna crkva u svetu ne koristi Milankovićev kalendar niti pominje milankovića
https://en.wikipedia.org/wiki/Revised_Julian_calendar

Back