Срећа вам наша нова година

vučji čopor

Legenda
VIP
Poruka
67.722
1736860629705.jpeg

obelezava li iko vise Novu godinu po starom kalendaru?! :think:
mislim da je "slavljenje srpske NG" bilo uzelo maha tamo '90-ih u onim nesrecnim godinama ekstremnog nacionalizma, cetnistva i sveopsteg ludila u Srbiji, od 2000-ih pa na ovamo to gubi iz godine u godinu smisao... mislim da ce se sa tim nekad uskoro prestati i da ce SPC poceti i zvanicno da primenjuje Gregorijanski kalendar, pa da 01.01. bude i stvarno 01.01.

mislim da je "slavljenje srpske NG" bilo uzelo maha tamo '90-ih u onim nesrecnim godinama ekstremnog nacionalizma, cetnistva i sveopsteg ludila u Srbiji, od 2000-ih pa na ovamo to gubi iz godine u godinu smisao... mislim da ce se sa tim nekad uskoro prestati i da ce SPC poceti i zvanicno da primenjuje Gregorijanski kalendar, pa da 01.01. bude i stvarno 01.01.

Неће се десити да СПЦ пређе на Грегоријански календар,
али ће залутали, неупућени и неверни
престати да хришћанство користе за своје ратоборне навике.

Престали су Крсташи, престаће и ови скоројевићи.

Срби славе а не "обележавају" Нову годину по свом календару као и увек. Славили су и под комунистичким терором., Некад се славило тајно а од његовог пада јавно.

Back