Србска напредна странка против геј бракова, брак је заједница мушкарца и жене

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
СНС неће одустати
B92, "Кажипрст" 12.01.2011.
Заменик председника СНС Александар Вучић изјавио у да велики број грађана подржава иницијативу те странке о промени Устава ради смањења броја посланика.
Српска напредна странка прикупила је више од 300.000 потписа са иницијативу за промену члана Устава и смањење броја посланика.
Вучић је у "Кажипрсту" Б92 навио да ће иницијатива бити поднета сутра и рекао и да зна да ли СНС може да рачуна на подршку других странака за смањење броја посланика у парламенту са 250 на 125. Ипак, СНС, како каже, неће одустати.

"Уколико желимо да имамо било какву шансу у будућности да ова земља постоји, ми ћемо све морати да мењамо. Цео систем, све нас, све ћемо морати да мењамо. И то није истина да су то само козметичке промене, ми тек спремамо промене", каже Вучић.

За разлику од других опозиционих странака, које такође причају о променама броја посланика, конкретан предлог поднела је једино Српска напредна странка, истиче он.

„Ја желим грађанима да покажем да смо конкретан предлог поднели само ми. Ми иза овога идемо даље са иницијативама. Имамо 130 агенција. Хајде 100 да укинемо. Неке раде добро свој посао, а велики део постоји само да би упослио партијске кадрове. После тога идемо у причу и о јавним набавкама. Хајде да их контролишемо на другачији начин па да уштедимо 300 до 500 милиона евра“, рекао је Вучић у "Кажипртсу".

На питање какав ће бити ефекат иницијативе за промену Устава ако СНС нема подршку осталих партија, заменик председника СНС каже да не зна какав ће ефекат имати, али да СНС није могао ни да претпостави да ће иницијатива наићи на такав одзив грађана.

„Сви су до пре месец дана говоркали ’да и ми смо за то’ и декларативно сви су били за то. Извините, а зашто су онда сви, само један минут након што смо поднели предлоге закона којима се укидају привилегије, то скинлии с дневног реда, сва три предлога наших закона“, рекао је Вучић и додао да данас сви говоре "нећемо да прихватимо њихову иницијативу", али да нико неће да каже због чега.

Одговарајући на питање у вези са захтевом представника геј популације за промену Устава и редефинисање дефиниције брака, Вучић је рекао да такав захтев не може да бити придружен захтеву СНС за изменом највишег правног акта, уз оцену да за таква питања није "ни време ни могућност".

"Нико ни на који начин не може да угрожава њихова права, али нисмо за истополни брак. Брак је заједница мушкарца и жене, став је СНС, а мој лични став се поклапа са ставом странке", рекао је Вучић.
 
Србска напредна странка се све више профилише као конзервативна, умјерено десна и хришћанско-демократска странка, ослоњена на традиционалне вредности као што су Црква, морал, породица, нација, држава.
 

Back
Top