- Poruka
- 8.459
Одакле ти све то? Ја једино знам за ову верзију историје:Crna Gora je carska banovina i nosi duh carevine, nezavisnosti i autokeflane svoje crkve, dok je ova takozvana Srbija uvjek koketirala sa stranim silama i bila pod nekim tudjim carstvom, tako da ima ropski duh.
Sto se Srba tice, oni vise ne postoje, oni su Hrvati, neki Slaveni odani tudjem carstvu. Pa i u Crnoj Gori. Trebaju imati drugo ime. Nisu vise Srbi.
То је да су Војислављевићи ујединили српске земље након пада под Грке и Бугаре, и да је та земља била несумњиво српска. Чак је и Јован Скилица назива Србијом. Знам да су наши славни Немањићи такође ослободили Зету од Грка, тиме ослободивши своју очевину и ђедовину, и одатле се управљало српском дджавом све до пада под Турке и премештања средишта српске државе у Македонију.
Знам да је тада било неупитно да је становништво старе Рашке, старе Зете и Захумља (данашња Црна Гора) српско.
Знам да читаво српство Црне Горе од пада под Турке све до аутономија и независности било најчистије српство, обмотано косовским заветом.
Нигде овога што си ти писао. Бар ја не знам, а мислим да ни већина која бар зна оквирну историју не зна за то што пишеш.
А шта је то Србија? Србија је име за државу српску како је звасмо у средњем вдку кад је навелико била међу најјачим силама тог доба. Србија се за време Обррновића ту мало фрљкала са Аустријамцима, јбг, таква је дитуацика била, али не заборављаш да се Србија сама ослободила од свега и свакога и била водећа сила у Балканским ратовима и првом светском рату.
Немој молим те да си лицемер. Црна Глра све од 2006. кокетира са западом, чак и у НАТО је ушла. Оно што кажу Америчка, француска и немачка амбасада у Цг тако буде.
Немате аргументе а гледате да ме поклапате манипулисањем, полуистинитим тврдњама , ал кад неко пљује по 'такозваној Србији' која је стално 'кокетирала са страним силама' а не капира да је ЦГ ушла у НСТО, признала Косово, увела санквије Русији и радила све шта јој се каже са запада, желудац ми се изврне