Srbljanovićeva: JK je pop kultura!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I zna da peva i ne izgleda uvek kao jeftina drolja.
da, da,
images

kerusa je madonina losa kopija, ali istim poslom se bave :)
Pa sto si onda stavila njen avatar?

Madona zna da peva???

:rotf: :hahah:

Ona samo mjauce!

imam svoje razloge a ti bas nisi neko ko bi trebao da ih zna :)

oni te ne teraju, niti to moras da slusas. ja na primer grand ne slusam, ali je neizbezno da znam neke stvari jer te iste persone samo sto mi iz frizidera ne iskacu, ima ih u svim mogucim dnevnim novinama, pa cak i na dnevnicima, tako da su neke informacije neizbezne ma koliko ti tu muziku ne slusao...
ti filozofski fakultet ne bi mogla da upises ni u snu, tako da taj argument mozemo slobodno da odbacimo, a sto se tice kica i sunda, vec sam te zamolila da pokusas i da mi objasnis sta je to za tebe kic i sund. meni se na primer ta karleusa ne razlikuje mnogo od bilo koje izvikane pevacice sa zapada, samo sto ova peva na srpskom a ona na engleskom. isto je u pitanju, instant hitovi, pesmice za jednu sezonu i gomila para iz show biznisa.
ps ja karleusu ne da ne branim, nego iz svakog mog ranijeg posta vrlo jasno se moze videti stav koji imam o doticnoj.

Evo ja cu da pojasnim.

Test opste informisanosti sam imala u rukama, bio je u pitanju upis na FDU, cini mi se, '07 ili '08 godine. Sokirana sam bila koliko su pitanja laka, recimo nabrojte sest pozorista u Beogradu, koliko puta je srpski film osvojio gran pri u Kanu, koje godine je snimljen Kvo vadis domine itd itd. Test, maciji kasalj za zainteresovane brucose, podvlacim za zainteresovane brucose a ne za dokonog coveka koji resava ukrstene reci u slobodno vreme i gleda Pink informisanosti radi.

Covek ima slobodnu volju, volju moze da usmeri tako da gleda kic ili da ne gleda. Da slusa kic ili da ne slusa. Svi imamo daljinski upravljac u rukama i svi kupujemo novine koje nas zanimaju.

Kic je vulgarna kultura, lake note i plitki tekstovi, bez smila, fabule, sizea i vrednosti. Kic cak i nije umetnost, on nalikuje umetnosti a zapravo nema duhovnu komponentu. U procesu nastajanja kica umetnik povladjuje niskim slojevima, neobrazovanim masama koje nesvesne svog neznanja izjednacavaju lose i dobro, vredno i bezvredno i na taj nacin manipulise kako kvalitetom dostupne kulture tako i osnovnim vrednostima koje se gube u usled kic mode koja prerasta u kic kulturu i na kraju, u kic nacin zivota. Sta je kic u praksi - moja noga gola miluje te ispod stola ili dolari lire marke gili gili gili...prvi kvazi stih sam smislila ja a drugi Karleusa, oba spadaju u kic.

Evo ja cu da pojasnim.

Test opste informisanosti sam imala u rukama, bio je u pitanju upis na FDU, cini mi se, '07 ili '08 godine. Sokirana sam bila koliko su pitanja laka, recimo nabrojte sest pozorista u Beogradu, koliko puta je srpski film osvojio gran pri u Kanu, koje godine je snimljen Kvo vadis domine itd itd. Test, maciji kasalj za zainteresovane brucose, podvlacim za zainteresovane brucose a ne za dokonog coveka koji resava ukrstene reci u slobodno vreme i gleda Pink informisanosti radi.

Covek ima slobodnu volju, volju moze da usmeri tako da gleda kic ili da ne gleda. Da slusa kic ili da ne slusa. Svi imamo daljinski upravljac u rukama i svi kupujemo novine koje nas zanimaju.

Kic je vulgarna kultura, lake note i plitki tekstovi, bez smila, fabule, sizea i vrednosti. Kic cak i nije umetnost, on nalikuje umetnosti a zapravo nema duhovnu komponentu. U procesu nastajanja kica umetnik povladjuje niskim slojevima, neobrazovanim masama koje nesvesne svog neznanja izjednacavaju lose i dobro, vredno i bezvredno i na taj nacin manipulise kako kvalitetom dostupne kulture tako i osnovnim vrednostima koje se gube u usled kic mode koja prerasta u kic kulturu i na kraju, u kic nacin zivota. Sta je kic u praksi - moja noga gola miluje te ispod stola ili dolari lire marke gili gili gili...prvi kvazi stih sam smislila ja a drugi Karleusa, oba spadaju u kic.

Tako je i sve je to na Milicu uticalo cim stavlja Madonin avatar.

А ако својим ставом и мишљењем наведе некога да тако нешто уради?

Само извршиоца или и идејног вођу?

Stavovi i mišljenja su jedno. A njihovo tumačenje i primena drugo.

Nije Hitler zločinac zato što je mislio da su Jevreji zlo za čovečanstvo i da ih zato treba poubijati. Zločinac je zato što je stvorio mehanizam za njihovo ubijanje. I njih, i drugih.

Neko mišljenje, ma kako ga je nakaradnim smatrao, nije zločin.

Zasto bi postavljali takvo pitanje na testu za upis na filozofiju,sociologiju i psihologiju? Ne bih ni ja znala odgovor. ( doduse ja i nisam nikakav reper za te testove).

To je neko drugo pitanje. Zašto neko misli da je za prijem na fakultet potrebno položiti test opšte kulture i informisanosti (a ovo je izgleda bilo to), ja zaista ne znam.

Po meni je to nepotrebno.

jeste, ko kakav avatar okači mora da je takav i u rl :lol:

Ma dobro, salim se malo..

Madona nije kic u kompletu, Karleusa jeste i ende.

To bi bilo kao da neko izjednaci sund literaturu sa klasicnom knjizevnoscu i kaze kako je to sve isto. Kundera i krimi ljubic na trafici dodju jednaki, zavisi od ukusa. Ma nije nego.

Ma i Madona je kic u kompletu, molim te, skroz.

Madona nije kic u kompletu, Karleusa jeste i ende.

To bi bilo kao da neko izjednaci sund literaturu sa klasicnom knjizevnoscu i kaze kako je to sve isto. Kundera i krimi ljubic na trafici dodju jednaki, zavisi od ukusa. Ma nije nego.

Ulazis u jako opasne vode tvrdeci da je jedno kitch, a drugo nije,. Definicija kitcha ne postoji i ono sto je za tebe kitch, za drugog nekog
je nesto estetski prihvatljivo. Ni mnogo pametniji i vispreniji od tebe nisu nacisto s tim sta je kitch,a sta je umetnost i gde se nalazi ta fina, tanka linija
izmedju ove dve kategorije.

Kako mozemo objektivno da odredimo sta je i kada je nesto kitch, nezavisno od toga da li se radi o nashim i ceznjama za nekim uzvisenim,boljim i lepshim svetom,pobedom
dobrog nad zlim ili mozda samo o trenutku slabosti nekog slikara,pesnika,rezisera ili arhitekte.Mozda su i stvaraoci cuvenih dela u slikarstvu i arhitekturi pre 300-400 godina
imali neke ideje i predstave o nekom lepsem svetu i slikali andjele, prelepe zene u raznim pozama,scene iz lova, svoje kraljevei decu im njihovu,a uvek i iznova razne situacije iz Biblije.Da li smo mi ,danas, razliciti od tih "starostavnih" ljudi kada na primer za Novu godinu ili Bozic posaljemo kartu sa nekim andjelima i pozelimo nekim dragim
ljudima srecu i ispunjenje njihovih zelja i snova.?

Evo ja cu da pojasnim.

hvala na objasnjenju :) :klap:
Priča se da je Milica lepa i bogata kao madona (iz mlađih dana, naravno). :)
ludaku :rotf:
Nije slucajnost ondaK sto brani Karleusu, tj. glupe profesore.
ko brani karleusu? ja samo branim stav da svako ima pravo na svoj izbor i da tebe niko ne moye da natera da nesto slusas. da si iole inteligentnija umela bi to da procitas.
jeste, ko kakav avatar okači mora da je takav i u rl :lol:
jeste, eto ti si cakana cica maca i ja bih te mazila :lol:
Ma dobro, salim se malo..
Ma i Madona je kic u kompletu, molim te, skroz.
bas me zanima sta ti slusas? :)

bas me zanima sta ti slusas? :)

Slusam sve i svasta, ali znam da razlikujem kic od prave muzike. :)

A ti jok. :)

О каквом "ја" говориш ?
Какво своје "ја "може да има жена уживалац тешких дрога која се удала из користољубља за човека који малте не може деда да јој буде ?

Ma sto je uzivalac, nego sto se samo udaje zarad para.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back