SRBIZACIJA - PSIHOSOCIALNI FENOMEN I PRIOBLEM INTERPRETIRANJA ISTORIJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nordijanac

Zainteresovan član
Poruka
127
Zdravo!
Nakon više raznoraznih iskustva kod ćitanja nekvih srpskih interpretacija, teorija, stila kojim podudaraju sovju istoriju i kojim pokušavaju da podvaljuju svoju izuzetno ulogu kao najstarijeg izvornog naroda svima narodima itd .... doša osam do stava, da se možda jezgro razloga za sve to izkrivljeno tumaćenje i odnos prema svjetu i sebi nalazi u sferi psihosocialne strukture lićnosti.
Zašto se kao
1. pojavljuju sve te ideje, da su Srbi žrtva genocida i politike zapada prema Srbiji?
2. sumnje, da svi ostali ne-Srbi su prema Srbiji i Srbima neprijateljski?
3. Zašto se sumnja u ostale europlanske interpretacije istorije i da se prema njima i srpska istorija tumaći lažno i netaćno?
4. zašto u Srbiji jedne grupe ljudi koje sebe proglašavajo ćak kao napredne duhovne vidovnjace, reklamiraju podvalu, da su jedino oni oćuvali istinite tajne dokumente o izvoru Srba, jih po Europi sakupili i sakrili i jih ćuvaju, da jih ne bi uništili zapadnjaci jer potom toga bi vama za uvjek oduzeli argumente i dokaze o vašoj srpskoj pravoj istoriji?

Dje je jezgro svih tih projekcija, optuživanja, sumje, izražavanja nacionalizma itd.. i na drugoj strani uvelićavanja ispravnosti onoga, šta je naše srpsko je pravo, dobro i sve što je ne-Srpsko, je loše, nacionalistićko, Srbiji neprijateljsko?

Ja mislim prema mom skromnom stavu, da u takvoj igri stavova potpuno je moguće, da vas nekvi i iz zapada pa istotako i unutar vas pokušavajo nacrtno manipulirati, jer to njima osigurava nekve pozicije, itd...
Ali u osnovi ovog problema - zanima me, kako na to manipulaciju gledaju prosjećni obićni ljudi u Srbiji, šta oni misle, dali su svjestni te manipulacije ili slijepo pasivno vjeruju ovakvim kvazi intelektualcima?
Zanimaju me vaši odgovori.
Ljepi pozdrav iz Slovenije!

1. Srbi su bili žrtve genocida 41-45. Saveznici su masovno bombardovali Srbiju 1944 i 1999. Pomagali su HV, OVK, otimanje
srpske teritorije- Kosova, otvoreno pomažući kriminalno-terorističku OVK.
2. Iz iskustva zajedničkog življenja.
3. Istoriju pišu pobednici i moćni, koji naravno neće pisati o svojim zločinima.
4. Skoro svaki narod ima takve, i Hrvati imaju vezu sa Germanima, Maorima i sl, od raznih kvaziistoričara.

Zdravo!
Nakon više raznoraznih iskustva kod ćitanja nekvih srpskih interpretacija, teorija, stila kojim podudaraju sovju istoriju i kojim pokušavaju da podvaljuju svoju izuzetno ulogu kao najstarijeg izvornog naroda svima narodima itd .... doša osam do stava, da se možda jezgro razloga za sve to izkrivljeno tumaćenje i odnos prema svjetu i sebi nalazi u sferi psihosocialne strukture lićnosti.
Zašto se kao
1. pojavljuju sve te ideje, da su Srbi žrtva genocida i politike zapada prema Srbiji?
2. sumnje, da svi ostali ne-Srbi su prema Srbiji i Srbima neprijateljski?
3. Zašto se sumnja u ostale europlanske interpretacije istorije i da se prema njima i srpska istorija tumaći lažno i netaćno?
4. zašto u Srbiji jedne grupe ljudi koje sebe proglašavajo ćak kao napredne duhovne vidovnjace, reklamiraju podvalu, da su jedino oni oćuvali istinite tajne dokumente o izvoru Srba, jih po Europi sakupili i sakrili i jih ćuvaju, da jih ne bi uništili zapadnjaci jer potom toga bi vama za uvjek oduzeli argumente i dokaze o vašoj srpskoj pravoj istoriji?

Dje je jezgro svih tih projekcija, optuživanja, sumje, izražavanja nacionalizma itd.. i na drugoj strani uvelićavanja ispravnosti onoga, šta je naše srpsko je pravo, dobro i sve što je ne-Srpsko, je loše, nacionalistićko, Srbiji neprijateljsko?

Ja mislim prema mom skromnom stavu, da u takvoj igri stavova potpuno je moguće, da vas nekvi i iz zapada pa istotako i unutar vas pokušavajo nacrtno manipulirati, jer to njima osigurava nekve pozicije, itd...
Ali u osnovi ovog problema - zanima me, kako na to manipulaciju gledaju prosjećni obićni ljudi u Srbiji, šta oni misle, dali su svjestni te manipulacije ili slijepo pasivno vjeruju ovakvim kvazi intelektualcima?
Zanimaju me vaši odgovori.
Ljepi pozdrav iz Slovenije!

Bla bla bla bla ......................
Imas li ti neke konkretne podatke ili samo nagadjanja nastala na osnovu traceva i raznih prica koje si cuo o Srbima????
Kolega Loki74 ti je lepo objasnio.

2. Ne mislimo da su svi ``ne Srbi`` protiv nas. Od kud ti tako nesto. Pa nisu hrvati, albanci i bosnjani SVI,.... osim njih postoji jos 6 milijardi ljudi na svetu.

Bla bla bla bla ......................
Imas li ti neke konkretne podatke ili samo nagadjanja nastala na osnovu traceva i raznih prica koje si cuo o Srbima????
Kolega Loki74 ti je lepo objasnio.

2. Ne mislimo da su svi ``ne Srbi`` protiv nas. Od kud ti tako nesto. Pa nisu hrvati, albanci i bosnjani SVI,.... osim njih postoji jos 6 milijardi ljudi na svetu.

Zdravo!
Imam jasne dokaze - ali ako jih ovdje linkujem obrisali budeju mi temu, pošto to su mi večeras već napravili. Misliš da bi samo zbog xy traćeva otvarao takve teme? Imam iskustva kako su vas manipulirali u prošlom sistemu. Ne prićam o tome dali ste loši ko je bolji i ko je koga bombardirao i ko je imao više razloga da se ratuje pošto bio je tada rat ne samo kod vas, nego kako je moguće da se kod vama pojavljuju takve projekcije i interpretacije, kako je moguće da se takve ideje naljepe na ljude da ima se može manipulirati takvimidejama i ljudi zaista im vjeruju?
To me interesuje.
Ima grupu kod vas koja umorno svima sredstvima proširuje baš te ideje o izvorni Srbiji, šta sam napisao gore u prvom svom postu i koja je izjavila, da ima te dokumente i citira ih - našao sam citate kod vas i ćak u Hrvatskoj ih promoviraju.
Pozdrav!

Zdravo!

Zdravo!

Nisi naveo šta si čitao ni autore tih dela na osnovu kojih si "došao do stava" da srbi kao narod imaju iskrivljenu sliku o sebi, da su ne kritični i da falsifikuju istoriju. Ova tri "simptoma" koja si uočio kod srba mogu ukazati na neke teške duševne bolesti od kojih pati celokupna nacija koja veruje da je nad srbima izvršen genocid.
Predpostavljam i da misliš da su ti "falsifikatori" izmislili i to sa su slovenci 91. godine ubijali i mučili nenaoružane mladiće koji su služili vojsku u tadašnjoj JNA.

A koliko su srbi kritični prema sebi kao ljudima koji maju i mane, a ne samo vrline, možeš pročitati u delima Cvijića, Dvornikovića i prof. Marića, neuropsihijatra.

Evvo ja kao Srbin , dakle pripadnik srpskog naroda , odgovorno tvrdim da slovenci nemaju nistta se Srbima , osim onih dvaes iljada Slovenaca , koje smo primili i prehranili ovde u Srbiji u vreme ww2 i ako i sami gladni . od svoje dece smo uzimali i njima davali . . I onih slovenki , koje su odma iza ww1 dolazile u Srbiju da rade u boljjim srpskim kucama , kao sluzavke , obzirom da je Slovenija tada bila siromasna , te da osim gomile cinovnika nista drugo nije imala razvijeno .
A mi eto pojedosmo goomno ,pa ih primismo .

Bogte, ovo kao neka verzija DaVinčijevog koda …

Iz uvodnog posta ispada da su Srbi podeljeni u manipulatore i izmanipulisane: jedni ubeđuju sunarodnike da ih mrzi ostatak planete, a drugi su, verovatno, samo sanjali bombardovanje.

Vidi Nordijanac, ja nisam pristalica verovanja u Srbe kao “nebeski narod”, i gadi mi se ta retorika kvazi-intelektualaca koji nam već par decenija guslaju o lažnim srBskim herojima i zaverama celog satanističkog sveta protiv SrBstva … ali, dok god uvodni post ne bude sadržavao kritičke stavove i prema “psihosocijalnim strukturama” drugih naroda osim srpskog, ovakve i slične teme će se smatrati provokacijom.

Lep pozdrav iz Beograda, i dođite nam opet za Novu godinu!
Bez trunke ironije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back