Srbin Slobodan Lazarević, potpukovnik JNA, agent KOS-a, svedok u Tribunalu u Hagu, čovek koji je "zadužio" Hrvate.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Mislim da je srpska javnost dužna da sazna neke nove činjenice u pogledu dešavanja vezanih za "Oluju" iz avgusta 1995 godine, odnosno da je glavni svedok odbrane generala Hrvatske Vojske Ante Gotovine bio Srbin , potpukovnik Kontraobaveštajne službe JNA , aktivan učesnik rata u RSK / Hrvatskoj Slobodan Lazarević, a ne nikakve tamo neke "više sile" ili šta se već ne priča i "ispreda", te raznorazne teorije "zavera", već je isključivo doprinos za oslobađanje generala Hrvatske Vojske Ante Gotovine u Hagu na "insajderima" Srbima , unutar JNA, posle RSK i VJ.

Dalje najveći doprinos i osuđujućoj prvostepenoj presudi protiv predsednika Slobodana Miloševića opet je na "insajderima" ili opet su "najzaslužniji" Srbi "insajderi" koji su bili u vojno-policijskim i političkim strukturama vlasti RSK , RS, VJ, s nikako neke tamo "teorije o višim silama", kada su najveći deo stvari "odradili insajderi" Srbi, pa između ostalog i Slobodan Lazarević.

Ko je Slobodan Lazarević?

Radi se o potpukovniku kontraobavještajne službe JNA koji je za celo vreme trajanja Republike Srpske Krajine (RSK) radio kao visoki oficir za vezu jugoslovenske vojno obaveštane službe i bio predstavnik vojne i političke vlasti ‘Krajine’ na međunarodnim mirovnim pregovorima s Hrvatskom. Kao pripadnik 8. Operacijske grupe JNA kojoj je zapovednik bio Mile Mrkšić, radi u 21.korpusu Vojske RSK kao oficir za vezu s raznim međunarodnim organizacijama na terenu poput UNPROFOR-a, Međunarodnog crvenog krsta , ECMM i stranim novinarima.

Takva pozicija, bliski odnosi i svakodnevni službeni kontakti s vodećim ličnostima iz vrha vojno-obaveštajnog aparata JNA, Srbije, ‘Krajine’ i Republike Srpske (RS) u BiH, omogućili su mu da bude direktan sudionik i svjedok najvažnijh događaja iz tog vremena. Posebno dobro informsan o svemu što se događalo u RSK.

Kao zaključak, dragi moji Srbi, ne treba izmišljati "teorije zavera" kada se sve "odradi iznutra među Srbima i između Srba" i "desi se što se desi" , pa i avgust 1995 godine. Mislim da je Arčibald Rajs nešto pisao o tome.

Uostalom ko nešto sumnja neka čita Haške stenograme, sa suđenja Anti Gotovini, Slobodanu Miloševiću i drugima , uveriće se da su "Srbi Srbima zavaljivali", Srbi protiv Srba svedočili "i to je sva mudrost", zašto se tako prošlo u Haškom Tribunalu.

Nema tu nikakve "više sile" , samo "srpski proizvod".
 
Poslednja izmena:

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Kosovci cetvrta strana u sukobu Srba,Hrvata i muslimana.O njma se slabo govori.Strah ili su se dobro sakrili.Oni su igrali neku njihovu igru.Mislim da je najvise zla poteklo od njih i da su oni pobjednici rata.

Da, KOS je svo vreme sarađivao, ma u kojoj vojsci da se bilo, svi su između sebe sarađivali, jer KOS je poput klana, zavet vernosti. To je jedna "posebna družina" i posebna vrsta "prijateljstva", koje nema "granice".
 

cetka

Domaćin
Poruka
3.422
Što se tiče tog jadnika, znam kako su istražitlji pravili trijažu svedoka (recimo za Petrovačku cestu), gde su svedocima koji su imali izjave i svedočenja o ustaškim zločinima savetovano da ćute i da se čuvaju...
Inače ne znam kada je to S. Milošević osuđen u Hagu "prvostepeno" i baš bih voleo da ponudiš izvor te tvrdnje. (vidim da si dao odgovoro dok sam pisao)
#Nije osuđen ali se kuvala takva čorba# ti opet nešto znaš što ostali ne znaju ili pretpostavljaš?
 

cornflakes

Poznat
Poruka
9.500
.
Јбт, сада нешто гледам, па то је онај преводилац што "воли да скупља униформе"!

Па се сликао у униформи британског официра.

Њега је Председник Милошевић демолирао, да није знао где је излаз из суднице.

.
 

gost 420053

Domaćin
Poruka
4.953
.
Јбт, сада нешто гледам, па то је онај преводилац што "воли да скупља униформе"!

Па се сликао у униформи британског официра.

Њега је Председник Милошевић демолирао, да није знао где је излаз из суднице.

.
Znaci neko gomno.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.