Србин православац, Србин католик, Србин муслиман, или једноставно Србин?

Шта је по вама више исправно?

• Србин православне вјере

glasova: 3 13,0%
  • Србин католичке вјере

glasova: 1 4,3%
  • Србин исламске вјере

glasova: 0 0,0%
  • или једноставно Србин

glasova: 19 82,6%

• Ukupno glasova
    23
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja znam da postoje Hrvati pravoslavne vjere i hrvati muslimanske vjere. Za ovu tvoju tezu nisam nikad čuo.:whistling:

Поставио сам ово питање јер се данас са лакоћом изједначава вјера са етничком припадношћу, па испаде да је само Србин онај ко је православац. Мислим да то није тако.

Шта мислите на ову тему? Да ли је данас у српском друштву ова формулација прихватљива?

Шта ти ово значи: "или једноставно Србин"??? Хоћеш да забраниш слободу вероисповести, да је укинеш, да је одбациш...хехехе... е па неће моћи.
Ја сам Србин православне вероисповести - нема ИЛИ...

Никада вера не одређује народност. Она је променљива и човек може, ако би хтео, и сто пута пута променити веру. Да ли то значи да је истовремено и сто пута променио народност. Наравно да не.
Знам да звучи мало незгодно, али по мени народност је више биолошка катогорија, и самим тим непроменљива. Рођен си такав и такав и тачка. А веру, мењај кад хоћеш и колико хоћеш.
Због тога је по мени исправније рећи Србин било које вероисповести.

Sakati vidim da si ti Hrvat pravoslavne vjere. Pravi Srbin piše ćirilicom.:per::cool:

da ali na forumu gde članovi znaju oba pisma;obzirom dasi ti nepotpuno obrazovan,kao i tebi slični provokatori,moje pisanje na srbici(ćirilici)bilo bi dostupno samo srbijanskom delu forumaša,a moja je žeja da što više otvorim oči hrvatima i muslimanima.zato pišem latinicom........

Шта ти ово значи: "или једноставно Србин"??? Хоћеш да забраниш слободу вероисповести, да је укинеш, да је одбациш...хехехе... е па неће моћи.
Ја сам Србин православне вероисповести - нема ИЛИ...

Нисам ја овде да некоме браним или да укидам било шта.
Па баш тако, ти кажеш ”ја сам Србин православне исповјести” и нема ”или” а имаш и оних који можда кажу ”ја сам Србин исламске исповјести” и нема ”или”...нећеш ваљда да браниш тим особама да се тако изјашњавају? Или си за забрану слободе вјероисповјести?

da ali na forumu gde članovi znaju oba pisma;obzirom dasi ti nepotpuno obrazovan,kao i tebi slični provokatori,moje pisanje na srbici(ćirilici)bilo bi dostupno samo srbijanskom delu forumaša,a moja je žeja da što više otvorim oči hrvatima i muslimanima.zato pišem latinicom........

Ne moraš se truditi.:zcepanje: Svi Hrvati koji su na forumu znaju čitati ćirilicu.:cool:
Interesantno je da najveći srpski patrioti ne znaju čirilicu.:per:
Jesi li uspio? Jesi nam otvorio oči?:zcepanje::p

Поставио сам ово питање јер се данас са лакоћом изједначава вјера са етничком припадношћу, па испаде да је само Србин онај ко је православац. Мислим да то није тако.

Свако је оно КАКО СЕ ИЗЈАСНИ - то је основно право личности. А то шта ћу ја да мислим о некоме ко сматра да је Србин-муслиман или Србин-католик или Србин-атеиста - то је моја приватна ствар и моја слобода мишљења.

Нисам ја овде да некоме браним или да укидам било шта.
Па баш тако, ти кажеш ”ја сам Србин православне исповјести” и нема ”или” а имаш и оних који можда кажу ”ја сам Србин исламске исповјести” и нема ”или”...нећеш ваљда да браниш тим особама да се тако изјашњавају? Или си за забрану слободе вјероисповјести?

Нисам за забрану, баш ме брига како ће се ко изјаснити - али и тебе треба да буде баш брига да ли ћу ја да некога ко се изјаснио као Србин-муслиман сматрам Србином или потурицом... свашта...

To samo kod nas ovde na Balkanu .
Inace to ne zvazi nigde drugde .
Na zalost , Srbi katolici su postali hrvati naredbom oja je stigla iz Vatikana 1900 godine , a zacementirana nizom akcija , od kojih je ijedna i ona zabrana Vatikana da katolici u Dalmaciji slave krsnu slavu , iz 1914 godine .

To samo kod nas ovde na Balkanu .
Inace to ne zvazi nigde drugde .
Na zalost , Srbi katolici su postali hrvati naredbom oja je stigla iz Vatikana 1900 godine , a zacementirana nizom akcija , od kojih je ijedna i ona zabrana Vatikana da katolici u Dalmaciji slave krsnu slavu , iz 1914 godine .

Ma znao sam da je opet za sve kriv zločesti Vatikan.:zcepanje::rotf:

Треба да вам се црта.
[COLOR="#0000ff"[SIZE="7"]]СРБИН[/SIZE][/COLOR] = ПРАВОСЛАВНА ВЕРА.
Остали су једноставно националне мањине.
Србин НЕ МОЖЕ да буде муслиман,католик.
СРБИ СУ ПРАВОСЛАВЦИ.

Здраво Богдане,
не овде није ријеч о вјери, него да ли припадник нашега Народа има право да се слободно изјашњава по питању вјере?
Не слажем се да су Срби искључиво православци, наравно велика већина нас јесте, али то не даје за право да је искључиво православље = српство.

Poslednja izmena:
Нисам за забрану, баш ме брига како ће се ко изјаснити - али и тебе треба да буде баш брига да ли ћу ја да некога ко се изјаснио као Србин-муслиман сматрам Србином или потурицом... свашта...

Нисам те тјерао бре да се ти овде изјашњаваш о било чему, наравно да ме није брига како се ти престављаш, могао си хладно да не улазиш на ову тему...свашта од тебе.

Ево цитат од Обрена:

””” ”Оберн”:
Re: Србин православац, Србин католик, Србин муслиман, или једноставно Србин?
Никада вера не одређује народност. Она је променљива и човек може, ако би хтео, и сто пута пута променити веру. Да ли то значи да је истовремено и сто пута променио народност. Наравно да не.
Знам да звучи мало незгодно, али по мени народност је више биолошка катогорија, и самим тим непроменљива. Рођен си такав и такав и тачка. А веру, мењај кад хоћеш и колико хоћеш.
Због тога је по мени исправније рећи Србин било које вероисповести. ”””

Poslednja izmena:
Нисам те тјерао бре да се ти овде изјашњаваш о било чему, наравно да ме није брига како се ти престављаш, могао си хладно да не улазиш на ову тему...свашта од тебе.

Ево цитат од Обрена:

””” ”Оберн”:
Re: Србин православац, Србин католик, Србин муслиман, или једноставно Србин?
Због тога је по мени исправније рећи Србин било које вероисповести. ”””

Ја ћу да УЛАЗИМ на тему на коју ја хоћу, свашта, нећу ваљда да од тебе тражим дозволу...

п.с. И по питању ПРИПАДНОСТИ НАЦИЈИ (а не народности) ЧОВЕК ИМА ПРАВО И ИЗЈАШЊАВА СЕ ОНАКО КАКО СЕ ОН ОСЕЋА. Према томе није у питању "биолошка категорија". Имаш пример сада у ЦГ када су се неки изјаснили да су по националности ЏЕДАЈИ...
Вера НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕЊА 100 х - осим у твојим сновима. А о промени нације можеш да погледаш неке анализе пописа на територији бивше СФРЈ па ћеш да укапираш колико ти је такав закључак бесмислен.

Ја ћу да УЛАЗИМ на тему на коју ја хоћу, свашта, нећу ваљда да од тебе тражим дозволу...

п.с. И по питању ПРИПАДНОСТИ НАЦИЈИ (а не народности) ЧОВЕК ИМА ПРАВО И ИЗЈАШЊАВА СЕ ОНАКО КАКО СЕ ОН ОСЕЋА. Према томе није у питању "биолошка категорија". Имаш пример сада у ЦГ када су се неки изјаснили да су по националности ЏЕДАЈИ...
Вера НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕЊА 100 х - осим у твојим сновима. А о промени нације можеш да погледаш неке анализе пописа на територији бивше СФРЈ па ћеш да укапираш колико ти је такав закључак бесмислен.

Охлади човјече шта си су тако напалио!
А ти ћеш ми рећи колико пута могу или не могу мјењати вјеру?
Иде бре момак прошетај, стварно нема смисла да се с тобом овде препирем.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back