Srbin otišao u Prizren da radi kod Albanca!

Nisi mi dao odgovor! A, moj je, da je stanovnoštvo, na ovim prostorima toliko izmešano, da ti tvoji, visoki, plavooki, i plavokosi Srbi, i ne piju baš vode. Pitanje je, kakvi smo bili, i kad smo bili u seobi, sa Karpata.
Ma o čemu sad to? Boja očiju i kose se nasleđuje recesivno-dominantno a tamna je dominantna, da bi bilo nzm koliko malo plavih u nekoj populaciji velika većina mora da bude nosilac gena za plavu kosu i oči: dovoljno je imati jednu tamnokosu i crnooku baku - i da su svi ostali plavi pola unučadi će biti crnokoso.

Hahah...u mojoj uvek jeste,ali u glavama tih koljaca koje branis i opravdavas,nije.
Zato će i doći po tebe,jer kod njih nema pozivanja na mir sa susedima,to važi i za te tvoje komšije pored kojih živiš ,uzalud si ušuškan,doći će njihovih pet minuta pa ćeš se setiti
Znači samo su drugi krivi za sve?
Tada ćemo mu biti krivi mi, što smo uvredili dotične jer nismo pokorno ćutali.

Dobro, ali šta bi po tebi bilo rešenje u sadašnjim uslovima?
Temeljne pripreme za potpuni revanš, ali sa kim ja pričam.

Da li veruješ da nam je kad sam se zabavljao sa jednom devojkom Rusinkom (sa njom bila njena cimerka Slovakinja pa glasno razgovarale na nekom polu-slovačkom, slični jezici) jedan tolerantni Novosađanin u pola glasa dobacio, onako oregnuto “odakle su se samo ovi stvorili, dosta nam Srbijanaca”…

Šta tebe tera na takvu filozofiju?
Realno stanje na terenu. Vidiš, primetio sam da neki ovde zamišljaju da je moguće da na Kosovu budu samo Srbi i da će Putin pomoći da se povrati kontrola nad tom teritorijom i da će Albanci nekako nestati. Od toga nema ništa. Oni su tu i saradnja s njima je uslov da se život tamo koliko - toliko normalizuje.

Temeljne pripreme za potpuni revanš, ali sa kim ja pričam.
Pričaš s nekim ko je svestan da od nekakvog revanša nema ništa. Ti očigledno nisi. Pa dobro, ne mogu ti ja zabraniti da živiš u oblacima, samo što ljudi na zemlji moraju gledati na realne stvari, a ne na nečije snove.

Ima tome mnogo godina kad je još bila poslastičarnica Evropa kod glavne pošte u Novom Sadu. Vlasnik Albanac.
I tako nas nekoliko jedosmo često sladoled i ostalo tamo, dok jedan iz društva nikako nije hteo govoreći kako oni stavljaju nešto u slatkiše kako bi mi Srbi ostali neplodni,
Prođoše tako mnoge godine, svi se oženismo i decu dobismo, a jedino taj nije. Oženio se i on, ali od dece ništa.
Samo ilustracija kakve su se sve budalaštine proturale sve ove godine.

Pričaš s nekim ko je svestan da od nekakvog revanša nema ništa. Ti očigledno nisi. Pa dobro, ne mogu ti ja zabraniti da živiš u oblacima, samo što ljudi na zemlji moraju gledati na realne stvari, a ne na nečije snove.
Pa dobro, i Zeleni je tako mislio, a i mnogo koji još uvek pominju izvesne komšije. Čemu korišćenje turcizama? Susedi.

Back