- Poruka
- 226.771
I šta je posle bilo? Pa ništa, kaže da je sve u redu.
Srbin je napustio svoje rodno mesto i otišao u Prizren da se zaposli kod Albanca.
Dok su odnosi među narodima na Balkanu često obavijeni istorijskim nesuglasicama i predrasudama, priča jednog mladića iz Brezovice, koji je pronašao posao i dom u Prizrenu, svedoči o suživotu, međusobnom poštovanju i razumevanju. Njegovo iskustvo ukazuje na mogućnost harmonije među različitim zajednicama u modernom vremenu.
"Došao sam ovde u nadi da pronađem posao i našao sam ga kod prijatelja. Radim na servisiranju motora i mogu reći da je sve potpuno normalno. Posla uvek ima, a odnosi s kolegama su izuzetno korektni", ispričao je mladić.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a2006...20211297355740582&utm_term=120211218782400582
Eto, sve se može kad se normalni ljudi slože.
Ne znam za vas, ali ja mislim da će ovakvih primera biti sve više.
Većina se ipak ne hrani mržnjom nego traži nešto normalno.
Srbin je napustio svoje rodno mesto i otišao u Prizren da se zaposli kod Albanca.
Dok su odnosi među narodima na Balkanu često obavijeni istorijskim nesuglasicama i predrasudama, priča jednog mladića iz Brezovice, koji je pronašao posao i dom u Prizrenu, svedoči o suživotu, međusobnom poštovanju i razumevanju. Njegovo iskustvo ukazuje na mogućnost harmonije među različitim zajednicama u modernom vremenu.
Od Brezovice do Prizrena
Ovaj mladić, koji je svoju priču podelio na YouTube kanalu "Refki Alija", govori kako je pre nešto više od godinu dana odlučio da napusti Brezovicu u potrazi za poslom. Ekonomska situacija u njegovom rodnom mestu ga je naterala da sreću potraži u Prizrenu, gde je pronašao zaposlenje kod Albanca u servisu za popravku motora."Došao sam ovde u nadi da pronađem posao i našao sam ga kod prijatelja. Radim na servisiranju motora i mogu reći da je sve potpuno normalno. Posla uvek ima, a odnosi s kolegama su izuzetno korektni", ispričao je mladić.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a2006...20211297355740582&utm_term=120211218782400582
Eto, sve se može kad se normalni ljudi slože.
Ne znam za vas, ali ja mislim da će ovakvih primera biti sve više.
Većina se ipak ne hrani mržnjom nego traži nešto normalno.