Srbijanci i Bosanci članovi ozloglašene bande u Australiji

Qurajber

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.257
Nekoliko Srbijanaca i Bosanaca čine jednu od najozloglašenijih kriminalnih bandi u australskoj državi Queensland, piše australijski Herald Sun.

120807016.1_mn.jpg


Prema pisanju Heralda, većina njih se upoznala u djetinjstvu u jednoj lokalnoj crkvi. Policija je ovu grupu počela pratiti nakon brutalnog silovanja tinejdžerke. Pripadnici su grupe koja sebe naziva "Bandidos Centro".

Također, u kriminalnim krugovima poznati su po svojoj dosljednosti u nasilju. Neki od članova ove bande umiješani su u ubistvo mladića Jeija Leeja, koje se desilo u aprilu.

Nekoliko dana nakon ubistva, članovi ove grupe, koji su rođeni u Bosni, uhvaćeni su u tuči sa drugom bandom u jednom restoranu, što je izazvalo nove tuče u kojim je korišteno i oružje.

120807016.2_mn.jpg


Posljednja od njih bila je u klubu za tetoviranje Inksanity, čiji je suvlasnik osuđeni trgovac kokainom, 26-godišnji Srbijanac George Bejat.

Bejat je kao 19-godišnjak osuđen na četiri godine zatvora i danas je uzor mladim članovima bande kojima nude besplatne motocikle i novac kako bi obavljali zadatke poput dostave droge.

"Kada vide Georgea, automobile i zlatne lance, prvo što pomisle je brza zarada i velike količine novca", kazao je jedan od mladića bliskih bandi.

Bandu je osnovao Matthew Cross, sin jednog lokalnog bajkera koji je pregazio jednog saobraćajnog policajca svojim Harleyjem Davidsonom.

Ovu multietničku bandu čini i bivši ragbijaš Joshua Vosqua, koji je 2006. godine uhapšen zbog fizičkog napada. Iako je bio jedan od najvećih talenata, njegova sportska karijera rano je završila.

Osim Bosanaca, Srbijanaca i Fidžijaca, ozloglašenu bandu Bandidos Centro čine još Iranci i Filipinci.
 

Back
Top