Srbija zbog dogovaranja trgovinskih lanaca najskuplja u regionu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
85.054
Vidim ima na kurir.tv rasprava da su mnoge stvari skuplje u Srbiji nego u Evropi. Pominju se istraživanja gde su recimo neke testenine duplo skuplje u Srbiji nego u Hrvatskoj, Italiji ili Francuskoj.

A mi zezamo @mario80 što se žali da je eurokrem kod nas em skuplji em ložijeg kvaliteta. Evo ja da se izvinem mario javno što mu nismo verovali :)

Nego, da li ste znali za ovo i zašto je tako?

Vidim ima na kurir.tv rasprava da su mnoge stvari skuplje u Srbiji nego u Evropi. Pominju se istraživanja gde su recimo neke testenine duplo skuplje u Srbiji nego u Hrvatskoj, Italiji ili Francuskoj.

A mi zezamo @mario80 što se žali da je eurokrem kod nas em skuplji em ložijeg kvaliteta. Evo ja da se izvinem mario javno što mu nismo verovali :)

Zato sto Srbi kupuju kao nenormalni.

Cene ne bi bile tolike, da Srbi nisu optereceni materijalnim stvarima, i time da se pokazu i ne obrukaju pred komsijama i rodbinom.

Pa mora da kupuju, i da kupuju, i da kupuju, i da kupuju.

Znaci, opet, cene ne bi bile tolike da traznja nije tolika.

Srbi, prekinite da kupujete vise, necete umreti od gladi u pm.

Koga bre briga sto ce komsije da pomisle da nemate.

Srbija je nesto kao anti- Severna Kalifornija.

Koliko oni imaju, a pokazuju se kao neoprani klosari, toliko Srbi nemaju, a hoce da se pokazu kao Bezos i Mask.

Nađoj ovu priču i na portalu (Espreso/Kurir/Preneo D.M.)

Na pitanja da li veliki trgovinski lanci dogovaraju cene, kolike kazne prete trgovinskim lancima ako Komisija za zaštitu konkurencije dokaže da su dogovarali cene odgovaraju novinar "Večernjih Novosti" Dušan Stojaković, Mila Milićev iz Udruženja majki sa troje i više dece, Vesna Perinčić, iz Republičke unija potrošača kao i profesor doktor Ivan Arnautović, ekonomista.

Perinčić je na početku istakla da su u pitanju najosnovniji proizvodi koje potrošači svakodnevno konzumiraju, šećer, jaja, sardine, jogurt, brašno i slično. Ona je onda i objasnila da su cene uglavnom izjednačene, pa rekla:

- Ovo je krivično delo za koje je propisana kazna zatvora do 5 godina. I pre ovoga je bilo ovakvih situacija gde se u drugim oblastima privrede javilo ovako nešto.

Arnautović je rekao da veruje da ima mnogo konkurencije jer u svakoj ulici ima više marketa.

- Ne samo da se prodavci dogovaraju, već im i distributori daju uslove u vezi cena. Takođe se i mesta na polici plaćaju, na primer proizvođač sladoleda diktira cene i svi moraju tako da ga prodaju. Ista je situacija sa opremom za bebe, nema konkurencij - rekla je Perinčić.

Arnautović je ispričao da se cena formira tako što se mnogo sitnica naplati dobavljačima od strane marketa, kao na primer pozicija na polici, kao i ulistavanje proizvoda u sistem marketa za šta je cena veoma visoka.

1729723752524.png

Да АВ ... то зна све би их разбијо .... али крију од Њега ...:deda2::deda:

1645104120-1643119181-h_574060251-scaled-copy-1200x800.jpg

A dok kurir to nije objavio ti nisi verovao? Ili si samo ignorisao, hm? :D

I sve to im je omogućio aleksandar vučić zvani ******i. Da izgladnjuju i pljačkaju srpsku sirotinju koja radi za 300-400 evra mesečno. Udruženi zločinački poduhvat.
Htedoh da napišem upravo to. Ako se već meša i u sastave ekipa u fudbalu i prognoziranje utakmica, kako ne sve ovde da se umeša? Pojela maca atrofirane testise kad naletiš na velike igrače? :D

Back