Србија заинтересована за Луку Бар

Vintage

Iskusan
Banovan
Poruka
5.196
ПОДГОРИЦА – Српска привреда је веома заинтерсована за куповину Луке Бар, изјавио је министар за инфраструктуру у Влади Србије Милутин Мркоњић и најавио заједнички рад влада Црне Горе и Србије на изградњи пута Бар-Бољари-Краљево.

Он је подгоричкој Атлас телевизији рекао да српска привреда врло заинтересована за учешће на тендеру за приватизацију Луке Бар.

„Српска привреда без Луке Бар нема излаз на море и то је природан пут. Очекујем да ћемо, као најбољи кандидати, тај посао и добити”, најавио је Мркоњић, додајући да би желео да Железница Србије „купи теретни саобраћај на прузи кроз Црну Гору”.

„У четвртак се ће Србија и Црна Гора потписати споразум о превозу путника и ствари у међународном друмском саобраћају, а водићено прелиминарне, за сада оквирне, али врло прецизне разговоре о заједничком учешћу двеју влада у изградњи аутопута Бар-Београд”, изјавио је Мркоњић.

Он је истакао да је „Србија у потпуности опредељена и окренута ка реализацији (тог) аутопута”.

„Тренутно се ради документација за деоницу Београд-Чачак, а почетак радова из сопствених средстава Србије биће 1. марта идуће године”, казао је Мркоњић.

Најавио је да ће са црногорским министром саобраћаја Андријом Ломпаром разговарати о заједничком наступу код британских и америчких банака и, како је казао, пре свега турских грађевинских предузећа, за реализацију аутопута од Бара до Бољара, односно од Бољара до Чачка, или преко Ивањице до Краљева.

„То је пројекат који ћемо радити заједнички и за који су заинтересоване многе велике светске компаније”, поручио је Мркоњић.

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Srbija-zainteresovana-za-Luku-Bar.sr.html
____________________________________________________

Ovaj ministar za infrastrukturu kao onaj predhodnik mu dosta samouveren tj.pun sebe i raznih projekata!
 

Back
Top