Србија улази у ЕУрупу......

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
.....али кад ухапси Младића....
Значи...Никада....
:zskace: :zskace: :zskace:

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/230820/Vlada-ima-rok-do--kraja-godine-da-uhapsi-Ratka---Mladica
SERŽ BRAMERC IMA RAZLOGA DA SE LJUTI NA SRBIJU
Vlada ima rok do kraja godine da uhapsi Ratka Mladića

Ratko Mladić je postao najskuplje ime evropskih integracija Srbije, a njegovo hapšenje jedini nepobitan uslov za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU oko koga se svi slažu i oko koga neće biti pogađanja. Sve dok ne uhapsi i isporuči Mladića, Srbiji niko neće verovati da, kako kaže predsednik Tadić, „srpske bezbednosne snage daju maksimum” da ga pronađu i uhapse jer još ima uticajnih i moćnih ljudi koji tvrde da je Mladić heroj.
109696_0208-bramerc-u-srbiji-foto--marko-djurica--blic_f.jpg

Tadić i Bramerc - Razumevanje, ali i uzajamne zamerke
Glavni tužilac haškog Tribunala Serž Bramerc dolazi u Beograd u februaru i ponovo će, kao i u decembru, upozoriti naše vlasti da tajne službe „ne rade dovoljno brzo i sa dovoljno resursa“. Svoje nezadovoljstvo što Mladić nije uhapšen prenosi redovno Briselu. Pomalo zbunjuje što istovremeno o potrazi za preostalim haškim beguncima svi predstavnici Srbije, počev od predsednika, preko ministara, Tužilaštva do predstavnika tajnih službi, govore upravo suprotno.

Prioritet

- Tužilaštvu za ratne zločine je prioritet hapšenje Mladića. Prihvatamo i prihvatićemo sve njegove sugestije i svaku preporuku - kaže za „Blic” Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine.

U Akcionom timu za saradnju sa Tribunalom nezvanično kažu za „Blic” da je prilikom svoje poslednje posete Beogradu Bramerc tražio da operativci iz policije, BIA i VBA istovremeno rade na više koloseka i da prate više tragova koji se pojavljuju, ali i da je 90 odsto informacija koje dobiju i proveravaju najčešće neupotrebljivo i beznačajno. Oni podsećaju da su najmanje jedan predstavnik Tribunala, a često i dva, uključeni u rad Akcionog tima i da mogu da predlažu dnevno šta da se radi. Ipak, Bramerc je imao velikih primedaba i na to što nisu osuđeni jataci Ratka Mladića, a pomagači Radovana Karadžića nisu procesuirani zbog zastarelosti predmeta. To je sve Bramercu dokaz da se stalno kasni i da se ne ulažu svi potrebni napori da se završi zadatak.
 

Back
Top