Srbija u ZND i vojnom savezu sa Rusijom!

Pa Poljska i Ceska i ostale zemlje koje spominjes nisu bile neke leve vukojebine u koje su tek tako Ameri postavili svoje rakete i zavirsili stvar , one su pre svega postale clanice sire ekonomske i,carinske i trgovinske unije a ne samo vojne sa gotovo svim ostalim evropskim zemljama.Sto je najvaznije iz te saradnje su izvukle ogromnu ekonomsku korist
nije im ni sada sjajno ali ako pogledamo na sta su licile kad su izasle iz bratskog ruskog zagrljaja i kako sada izgledaju vidi se da je napredak ogroman pogledajmo recimo najblize komsije Madjare npr. Sa druge strane to razmestanje navodnih radara i raketa po Srbiji o kome btw niko ozbiljan ni u Rusiji ne razmislja i clanstvo u organiziciji koja je udaljena 1000 kilometara u potpuno neprijateljskom okruzenju ne pruza nikakave sanse za ekonomski napredak .

Moram da ti odgovorim iako ja nisam ovde da bih branio Rusiju ili bilo koga.
Ali, za razliku od tebe ili nekih drugih forumaša, ja nemam ovde nikakva pedubeđenja i uvek pokušavam da razmišljam svojom glavom i logički, a maksimalno se trudim da pišem i govorim na osnovu činjenica...
Dakle, sve zemlje koje su posle drugog sv. rata, a i nakon raspada SSSR-a bile na granici sa ovom državom ili ostatkom od te države (Rusijom) su napredovale, ne zato što ih Amerikanci vole ili im žele dobro, nego je to bilo zbog koristi i propagande.
Naime, Savezna Republika Nemačka je trebalo da pokaže istočnim Nemcima kakav je raj na zapadu i da ih podstrekiva da beže.
A sada se isto to dešava i sa baltičkim državama, Češkom i Poljskom.
To isto je bilo i sa Japanom i Južnom Korejom.
Zaptaj se kako žive američki podanici danas u Afganistanu, Iraku ili što je najčudnije u Portoriku, na Haitiu...
Zašto i tamo nije blagostanje o kome pričaš???
Prema tome, nemoj se zanositi zapadnom propagandom nego se malo raspitaj kako i zašto se neke stvari dešavaju.
Šta misliš što se Česi i Poljaci bune protiv raketnog štita?
Sada će Ameri još više da ulažu u ove zemlje kako bi smekšali protivnike tog štita.
Što misliš zašto su Španci povukli vojsku iz Iraka?
Razmisli malo...

:lol::lol::lol: Jel ti dobro decko? Smiri se sve ce biti u redu, evo pozdrav za pola tvoje "kevine familije" :lol:

Ne znam okle vadis te brojkice ali u CG albanci su samo 5 posto stanovnistva, i to starijeg jer se masovno iseljavaju u Ameriku i zapadne zemlje, Muslimani i Bosnjaci zajedno nedje oko 10 posto stanovnistva. E vala ako su oni uspjeli da odvoje CG od srbije, onda su oni sila kakvoj nema prijemca! :rotf:

A crnogorski barjak se svudje vije a kome smeta, neka okrene glavicu u stranu. :)
CG je sredjena drzava, nema problema nisakim, ne otima joj niko 15 posto teritorije i slicno....
Ka sto rekoh... VIVA VERO MONTENEGRO

Samo cu ti reci da Crnogorci u Crnoj Gori cine 43% stanovnistva po popisu iz 2003 a da su meni drugari, inace Srbi iz Crne Gore rekli da je Milo dovlacio autobuse iz Albanije ne bi li prosao referendum i plus je morao da pokrade.

OPAAAAAAAAA! UUUUU OVO BI BILO NESTO KAO PRETVARANJE SNA U JAVU!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ozerov: Srbija bi mogla da bude primljena u ZND
Tanjug - Pre 26 minuta
MOSKVA - Srbija bi mogla da bude primljena u Zajednicu Nezavisnih Država (ZND) i Organizaciju ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) ukoliko bi se našla u izolaciji zbog Kosova, izjavio je danas predsednik Odbora za bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta Viktor Ozerov.
"Ukoliko se Srbija nađe u sve većoj izolaciji evropskih zemalja i svetske zajednice zbog pitanja priznavanja Kosova, mogli bismo da smatramo neophodnim da razmotrimo odredbe povelje ZND i CSTO i razmislimo o prijemu Srbije u ove organizacije", rekao je Ozerov, preneo je Itar tas.
Sa svoje strane, zamenik ministra odbrane Aleksandar Jakovenko ocenio je da pozicija Moskve ostaje nepromenjena kad je Srbije u pitanju i ponovio da je priznavanje nezavisnosti Kosova u suprotnosti sa međunarodnim pravom.
ZND predstavlja politički savez 11 bivših sovjetskih republika, dok CSTO, osnovanu 2002. godine, čine Rusija i šest bivših sovjetskih republika - Belorusija, Kirgistan, Kazahstan, Jermenija, Tadžikistan i Uzbekistan.
U Povelji CSTO je istaknuta želja svih zemalja članica da se uzdrže od upotrebe ili pretnje silom, kao i da potpisnice osnivačkog dokumenta CSTO neće moći da pristupaju drugim vojnim savezima ili grupama država.
Ukoliko bi iz tog političkog saveza Srbija mogla da izvuče korist u smanjenju nekih trgovinskih taksi ili čak ukidanju istih pri izvozu robe u Rusiju, ne vidim da bi to bilo nešto loše, drugo, ona bi postala Ruska interesna zona, tako da bi ulaskom u taj savez bila potpuno nezamisliva neka buduća akcija zapada kao 1999., i na kraju, veoma je glupo ići nekim putem i družiti se sa onima koji te stalno lupaju po ušima, tvrdeći kako taj put nema alternativu i onako mazohistički primati ćuške od "prijatelja".
Iskreno, mislim da je Srbija daleko od ulaska u ZND, mada, ukoliko na izborima 11.maja se formira vlada SRS-DSS, ovako nešto ne bi bilo nemoguće, a nadam se da bi tako izabrali put ka onima kojima je u interesu jaka Srbija na Balkanu, a ne kao što sada idemo ka organizacijama za koje je stabilnost Balkana jedino moguća uz rasparčanu Srbiju.

Ukoliko bi iz tog političkog saveza Srbija mogla da izvuče korist u smanjenju nekih trgovinskih taksi ili čak ukidanju istih pri izvozu robe u Rusiju, ne vidim da bi to bilo nešto loše, drugo, ona bi postala Ruska interesna zona, tako da bi ulaskom u taj savez bila potpuno nezamisliva neka buduća akcija zapada kao 1999., i na kraju, veoma je glupo ići nekim putem i družiti se sa onima koji te stalno lupaju po ušima, tvrdeći kako taj put nema alternativu i onako mazohistički primati ćuške od "prijatelja".
Iskreno, mislim da je Srbija daleko od ulaska u ZND, mada, ukoliko na izborima 11.maja se formira vlada SRS-DSS, ovako nešto ne bi bilo nemoguće, a nadam se da bi tako izabrali put ka onima kojima je u interesu jaka Srbija na Balkanu, a ne kao što sada idemo ka organizacijama za koje je stabilnost Balkana jedino moguća uz rasparčanu Srbiju.

Драги пријатељу, ми већ дуже време имамо најбољи статус у трговини са Русијом на свету. Само наша роба иду у Русију без царине, то јес са минималном царијном од 1%. За све остале је царина у главном 20%. У Русјиј се обавља огромна трговина.. Због тога су кодд нас странци регистровали толико фирми. Хрвати су зато купили Фриком, и још 187 других предузећа. Наравно ту су и Словенци. Ми смо сад једна Хрватско Словеначка колонија. Од повлашћеног положаја са Русијом, ми Срби имамо најмање користи, што и саме Русе чуди, а мене лично доводи до очаја.

Драги пријатељу, ми већ дуже време имамо најбољи статус у трговини са Русијом на свету. Само наша роба иду у Русију без царине, то јес са минималном царијном од 1%. За све остале је царина у главном 20%. У Русјиј се обавља огромна трговина.. Због тога су кодд нас странци регистровали толико фирми. Хрвати су зато купили Фриком, и још 187 других предузећа. Наравно ту су и Словенци. Ми смо сад једна Хрватско Словеначка колонија. Од повлашћеног положаја са Русијом, ми Срби имамо најмање користи, што и саме Русе чуди, а мене лично доводи до очаја.
a sta bi mi prodavali u Rusiju i koliki bi bili troskovi toga ?

јел то она фора што жена Горана С. прима 5 000 евра :roll:

ne mislim da nema ama bas nista naravno ,al nema puno toga sto se pokazalo u dosadasnjoj praksi, a pogotovo nema toliko toga da moze samo na njih da se osloni kako neki patriotski ekomomski geniji sa foruma zamisljaju

Evo ti nekompletan spisak proizvoda koje Srbija izvozi...

Žive životinje, Sir i urda, Kukuruz u zrnu, Kafa i prerađevine od kafe, Čokolada, Bezalkoholna pića, Alkoholna pića, Duvan i prerađevine, Svila, Lekovi, Eterična ulja, parfimerijski proizvodi, kozm. i toalateni preparati, Đubriva, Koža, Gume za automobile i slično, Grnčarski proizvodi, Biseri, drago i poludrago kamenje (prerađeno), Valjani proizvodi neplatirani, Srebro, platina, ostali platinasti metali, Bakar i prerađevine, Nikl, Aluminijum, Olovo, Traktori, Televizijski prijemnici, Putnički automobili, Motocikli i bicikli, Montažne zgrade i kuće, Nameštaj i delovi, Kovčezi, koferi, neseseri, slično, Ženski kaputi i slično, pleteni, Obuća, Optički instrumenti,
Foto i kino materijal, Kinematografski filmovi, Optički proizvodi, Satovi i časovnici, Građevinski materijal,
Oružje i municija, Umetnički predmeti, Nakit, Muzički instrumenti, Voće i povrće neprerađeno i prerađeno, Elektrotehnički proizvodi…

Koristio sam nekoliko izvora, a evo samo nekih linkova:

http://www.politika.co.yu/rubrike/Ekonomija/Razmena-sa-EU-11-puta-veca-nego-sa-Rusijom.lt.html
http://www.poslovnimagazin.biz/vesti/srbija-izvozi-u-japan-vino-i-maline-1-1632
http://www.nspm.org.yu/ekonomskapolitika/2007_fab_acim1.htm

ne mislim da nema ama bas nista naravno ,al nema puno toga sto se pokazalo u dosadasnjoj praksi, a pogotovo nema toliko toga da moze samo na njih da se osloni kako neki patriotski ekomomski geniji sa foruma zamisljaju

Ni ja ne tvrdim da imamo štatijaznam kakav repertoar izvoznih mogućnosti, ali je činjenica da ipak imamo šta da izvezemo i da je rusko tržište preplavljeno robom sa zapada, pa bi tako i mi (s obzirom na cenu proizvoda i poreske olakšice) mogli dobro da plasiramo svoju robu.
A kada kupuješ kukuruz, grnčarske proizode, smrznuto voće i sl. onda ne gledaš da li je Sony ili Zastava :) ;)

Ni ja ne tvrdim da imamo štatijaznam kakav repertoar izvoznih mogućnosti, ali je činjenica da ipak imamo šta da izvezemo i da je rusko tržište preplavljeno robom sa zapada, pa bi tako i mi (s obzirom na cenu proizvoda i poreske olakšice) mogli dobro da plasiramo svoju robu.
A kada kupuješ kukuruz, grnčarske proizode, smrznuto voće i sl. onda ne gledaš da li je Sony ili Zastava :) ;)
Pa nesto bi mogli ne kazem da ne mozemo nista ali kao styo rekoh ne mnogo toga jer je Rusija ogromna zemlja i privreda koja proizvodi sve i svasta dakle isto sto i mi imamo samo mnogo vise ,a ukoliko ne kupuju i uvoze domace proizvode onda ce kupovati kvalitetnije i skuplje zapadne proizvode ,a nece nase ,sto nam sve i ukazuje na skroman izvoz Srbije u Rusiju .

...nisam citao sve postove od pocetka,
ne znam da li je neko pisao o komunikaciji sa ZND:?:
...znamo onomad za vreme bombardovanja za onaj transportni avion koga su zezale Madjarska i Rumunija;
nisu mu dozvolile prelet preko njihove teritorije.
A tek kopnena povezanost je priica za sebe.

small_map.gif
...

Pa nesto bi mogli ne kazem da ne mozemo nista ali kao styo rekoh ne mnogo toga jer je Rusija ogromna zemlja i privreda koja proizvodi sve i svasta dakle isto sto i mi imamo samo mnogo vise ,a ukoliko ne kupuju i uvoze domace proizvivode onda ce kupovatikvalitetnije i skuplje zapadne proizvode ,a nece nase ,sto nam sve i ukazuje na skroman izvoz Srbije u Rusiju .

ne zeleci da propagiram neku ZND koja ukljucuje Srbiju, moram ovde samo jednu stvar da primetim:

nije isto integrisana ekonomija koja se bazira na principu neke jake i medjuzavisne uvozno-izvozne sheme i ekonomska integracija kroz politcku integraciju - koja znaci da obe drzave pocinju da operisu na jedno opstem 'unutrasnjem' trzistu. tu paritet i deficit neke robe nisu osnovni uslov integracije, tu se radi o drugom ekonomskom modelu. Ni Kirgizija nema bog zna sta da ponudi ruskoj federaciji na nivou dobara - ali ima da mu ponudi svoje trziste. Da, time postaje zavisna od ruskih dobara, ali i Rusija postaje zavisna od tog trzista na koje se plasira, tj mora da podize standard, kupovnu moc, sekundarne grane koje ce omoguciti vecu potrosnju svojih proizvoda. To je proncip unutrasnjeg trzista, neko daje dobra a neko daje trziste... i tu nema niceg loseg. sada to radimo sa EU i hocemo sa Amerima, da oni uvoze dobra a nama da dizu standard i grade infrastrukturu da bi mogli da ih kupujemo sve vise - ALI NJIMA NIJE INTERESNO NASE TRZISTE, ONI GA NE VIDE KAO UNUTRASNJE, I ZATO JE NJIMA SVEJEDNO KOLIKO MI NA NJHOVE PROIZVODE TROSIMO, njima je vazno da trosimo onaj minimum koji obezbedjuje nasu trankvilizaciju, A RUSIMA BI U TIM NOVIM USLOVIMA MI BILI MNOGOMILIONSKI KUPOVNI RESURS, A TO JE NESTO DRUGO...

Ko glasa za Tadica on se zalaze da Srbija bude NATO kvisling i da bude ovolika

89px-Serbia1941_1944.png

Ko glasa za Kostunicu i radikale on se zalaze da Srbija udje u ZND i da bude ovolika

karta1_englesko_obecanje_1915_london.jpg

znaci ako ocete u EU srbija ce biti velicine crne gore , a ako hocete sa rusijom srbija ce biti velicine pola ex SFRJ.

gradjani biraju dal hoce liliputansku drz\avu ili pravu Srbiju

HAAHAHA...a kako ce te osvojiti pola EX-SFRJ?!?! Ajde mi samo to objasni :D:D Smesni ste. Pogotovo inicijator ove glupe teme. :D:D:D

Evo ti nekompletan spisak proizvoda koje Srbija izvozi...

Žive životinje, Sir i urda, Kukuruz u zrnu, Kafa i prerađevine od kafe, Čokolada, Bezalkoholna pića, Alkoholna pića, Duvan i prerađevine, Svila, Lekovi, Eterična ulja, parfimerijski proizvodi, kozm. i toalateni preparati, Đubriva, Koža, Gume za automobile i slično, Grnčarski proizvodi, Biseri, drago i poludrago kamenje (prerađeno), Valjani proizvodi neplatirani, Srebro, platina, ostali platinasti metali, Bakar i prerađevine, Nikl, Aluminijum, Olovo, Traktori, Televizijski prijemnici, Putnički automobili, Motocikli i bicikli, Montažne zgrade i kuće, Nameštaj i delovi, Kovčezi, koferi, neseseri, slično, Ženski kaputi i slično, pleteni, Obuća, Optički instrumenti,
Foto i kino materijal, Kinematografski filmovi, Optički proizvodi, Satovi i časovnici, Građevinski materijal,
Oružje i municija, Umetnički predmeti, Nakit, Muzički instrumenti, Voće i povrće neprerađeno i prerađeno, Elektrotehnički proizvodi…

Koristio sam nekoliko izvora, a evo samo nekih linkova:

http://www.politika.co.yu/rubrike/Ekonomija/Razmena-sa-EU-11-puta-veca-nego-sa-Rusijom.lt.html
http://www.poslovnimagazin.biz/vesti/srbija-izvozi-u-japan-vino-i-maline-1-1632
http://www.nspm.org.yu/ekonomskapolitika/2007_fab_acim1.htm

Pa po ovom spisku mi smo Japan . TV prijemnici , automobili , opticki proizvodi , satovi ...

Pa EU i Rusija treba nas da mole a ne mi njih .

Strava .

a sta bi mi prodavali u Rusiju i koliki bi bili troskovi toga ?

Сада иде Воће.
Такође кисела прерада. Грашак, Боранија, Корнишони, Смрзнуто воће, Воћне лаше, пиреи, и друго. Руси имају потражњу за нашим кондиторским произвиодима, али смо се ми ту лођше снашли. Највише у Русију извози Вино Жупа . 12 милиона литара вина и сокова, вина и воћних вина квартално. такође Русија од нас купује Воћне концентрате и то од Јабуке, и од Вишње, који је у Русији најскупљи на свету. До душе наши воћни концентрати су заиста у самом светском врху по квалитету, и практично нико осим Израела не прави такав квалитет.

Back