Србија у НАТО-у

Да ли Србија треба да постане чланица НАТО-а?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ja mislim da treba da pristupimo
čisto da vidimo dal će rusi da nam ukinu svu ovu pomoć koju pružaju bespovratno i šatro bratski..

Чисто сумњам у руску помоћ, они ће да помогну само ако игром случаја иде у њихову корист, Србија мора да се узда у саму себе и искључиво у своје способности.

Оно што је фасцинантно јесте како НАТО третира те лилипутанске војске смешних малих државица које се придруже савезу.

Кој' ће им 10 хрватских тенкова? 5 естонских ловаца? На који начин доприносе алијанси ти родови-играчке? Ни на један. И зато НАТО...

шта, другови?

Оно што је фасцинантно јесте како НАТО третира те лилипутанске војске смешних малих државица које се придруже савезу.

Кој' ће им 10 хрватских тенкова? 5 естонских ловаца? На који начин доприносе алијанси ти родови-играчке? Ни на један. И зато НАТО...

шта, другови?

Pa logichno je shto bi ameri slali svoje avione kada to mogu nalozene male zemlje da urade... Njima manje troshkova ;) ... 5 aviona 5 tenkova i takvih 10 zemalja nakupi se toga...

Pa logichno je shto bi ameri slali svoje avione kada to mogu nalozene male zemlje da urade... Njima manje troshkova ;) ... 5 aviona 5 tenkova i takvih 10 zemalja nakupi se toga...

Није логично, јер Амери

а) не верују и не могу да се ослоне на такве јаднике,
б) командовање, интеграција и учинковитост се отежавају за фактор десет, и
в) имају своју војску за коју желе да обезбеде све већи буџет од конгреса, од набавки до истраживања и плата

седите, колега... 5.

ironichno je da nato paktu uopshte mi nismo nit potrebni nit nas zele jer nas smatraju za neprijatelja protiv koga su ratovali sa za po njih nezadovoljavajucim ishodom(em nas nisu sravnili ko afganistan,em nisu totalno satrli vojnu silu)
sve to oko nato chlanstva ja verujem su samo vlazni snovi nashih provizija ministara koji vec mashtaju kako ce iz lokida i dzeneral dajnamiksa da ih cimaju za rukav i kud ce pre i bolje da uzmu kajmak za uvaljivanje raznog zapadnjachkog vojnog djubreta vojsci srbije

Па овако то они организују, конкретно...

Они балтички јадници свакодневно дрхте због Руса иза ћошка. Који је одговор НАТО?

У суштини, наредили су им да комплетно преоријентишу своје војске у службе специјалних намена за подршку Американцима. Дакле, ништа тенкови, авиони, специјалне јединице, морнарица, све што би им теоретски требало да могу да донекле заштите своју државу... ништа од тога. Свака војска, и то што мања све више, је само логично проширење америчког order of battle.

Шта то конкретно значи? Значи, рецимо, да је Естонији наложено да концентрише СВЕ своје војне потенцијале у деминирање, Летонији у болничарске услуге, а Литванији у НБХ деконтаминацију. И сад, шта та војска усмерена на деконтаминацију да уради кад им се прекотрља сто тенкова преко границе? Па исто што и Британци када су своју флоту реорганизовали на чување Атлантика од СССР - да га дувају кад им неко узме Фокланде, и да импровизују или цркну... без икакве помоћи НАТО и САД. Али зато могу да буду од користи Америма у неком Хелманду, што и јесте смисао НАТО. НАТО данас постоји због тога.

Пошто, као што колега Дерер примећује, Амери Србима (неправедно) верују колико дилер џанкију, онда је јасно шта ће приступање НАТО конкретно значити за српску војску и одбрамбене потенцијале...

ја типујем да ћемо се специјализовати за скупљање ђубрета по САД базама, са специјалцима који могу и да перу тоалете. Али не официрске.

Није логично, јер Амери

а) не верују и не могу да се ослоне на такве јаднике,
б) командовање, интеграција и учинковитост се отежавају за фактор десет, и
в) имају своју војску за коју желе да обезбеде све већи буџет од конгреса, од набавки до истраживања и плата

седите, колега... 5.

а) Ko da im je bitno ko ce za njih obavljati prljave ratne poslove kao shto su bombardovanje i slichno... Evo ti sad primer Libija zabole njih gde francuzi i ostale sitne ribice rokaju sa svojim avionima njih zanima krajnji ishod borbe i naravno dobitak.

б) Komandovanje jeste otezano ali im ipak ne smeta da bombarduju male zemlje ujedinjeni. Na kraju krajeva njihov je ceo vazdusni prostor. Da je neki veci rat u pitanju ta komanda bi sigurno bila mnogo drugachija ali poshto oni idu na male osvajcke ratove onda im to i nije toliko bitno.

в) moguce ali ne vidim shta ih to sprechava da bace u vatru manje zemlje. Bash zato smanjuju im se troskovi i imaju vishe para za sebe jer onda ne deluju solo sa svojom tehnikom vec udruzeni sa vishe zemalja napadaju sitne zemlje.

Па овако то они организују, конкретно...

Они балтички јадници свакодневно дрхте због Руса иза ћошка. Који је одговор НАТО?

У суштини, наредили су им да комплетно преоријентишу своје војске у службе специјалних намена за подршку Американцима. Дакле, ништа тенкови, авиони, специјалне јединице, морнарица, све што би им теоретски требало да могу да донекле заштите своју државу... ништа од тога. Свака војска, и то што мања све више, је само логично проширење америчког order of battle.

Шта то конкретно значи? Значи, рецимо, да је Естонији наложено да концентрише СВЕ своје војне потенцијале у деминирање, Летонији у болничарске услуге, а Литванији у НБХ деконтаминацију. И сад, шта та војска усмерена на деконтаминацију да уради кад им се прекотрља сто тенкова преко границе? Па исто што и Британци када су своју флоту реорганизовали на чување Атлантика од СССР - да га дувају кад им неко узме Фокланде, и да импровизују или цркну... без икакве помоћи НАТО и САД. Али зато могу да буду од користи Америма у неком Хелманду, што и јесте смисао НАТО. НАТО данас постоји због тога.

Пошто, као што колега Дерер примећује, Амери Србима (неправедно) верују колико дилер џанкију, онда је јасно шта ће приступање НАТО конкретно значити за српску војску и одбрамбене потенцијале...

ја типујем да ћемо се специјализовати за скупљање ђубрета по САД базама, са специјалцима који могу и да перу тоалете. Али не официрске.

... kaze predstavnik strane koja je izgubila Hladni rat.

Oduvek je komunista za kapitalistu rekao da je zlo i naopako
I oduvek je kapitalista za komunistu rekao da je zlo i naopako

A ja bih da vidim neko misljenje koje nije toliko 'zakucano za zid', ako moze?

Hahaha, ti si bre Bugarin.

:whistling:

700px-Nokia_evolucion_tama%C3%B1o.jpg

а) Ko da im je bitno ko ce za njih obavljati prljave ratne poslove kao shto su bombardovanje i slichno... Evo ti sad primer Libija zabole njih gde francuzi i ostale sitne ribice rokaju sa svojim avionima njih zanima krajnji ishod borbe i naravno dobitak.

б) Komandovanje jeste otezano ali im ipak ne smeta da bombarduju male zemlje ujedinjeni. Na kraju krajeva njihov je ceo vazdusni prostor. Da je neki veci rat u pitanju ta komanda bi sigurno bila mnogo drugachija ali poshto oni idu na male osvajcke ratove onda im to i nije toliko bitno.

в) moguce ali ne vidim shta ih to sprechava da bace u vatru manje zemlje. Bash zato smanjuju im se troskovi i imaju vishe para za sebe jer onda ne deluju solo sa svojom tehnikom vec udruzeni sa vishe zemalja napadaju sitne zemlje.

ukratko: nato pakt je vojni harach meren stotinama miliona dolara koje svaka mala drzavica daje americi za naoruzanje kojim kasnije ratuje gde joj ova kaze i za njene interese a da smanji troshkove za svoju vojsku
super,bash nam to i treba

... kaze predstavnik strane koja je izgubila Hladni rat.

Oduvek je komunista za kapitalistu rekao da je zlo i naopako
I oduvek je kapitalista za komunistu rekao da je zlo i naopako

A ja bih da vidim neko misljenje koje nije toliko 'zakucano za zid', ako moze?

Нисам знао да сам се борио у хладном рату, а камоли да сам изгубио.

Али добро, верујем ти на реч.

Нисам знао да сам се борио у хладном рату, а камоли да сам изгубио.

Али добро, верујем ти на реч.

Pa cisto iz ociglednih prakticnih razloga:

Победоносцев
је гласник цара рускога

Ja pokusavam da imam neku ideju koja se zasniva na Srbiji, a ne na Velikom bratu, kako god da se on zvao.

Па где си конкретно видео те мале земље - иначе јако присутне у Ираку, Авганистану, итд - да тамо доприносе било којим родом осим пешадијом или помоћним јединицама - или да тај њихов комбиновани допринос буде и 10% америчког?

Американци немају никакве намере да патуљцима оставе војску која може да служи било чему осим подршци самој Америци.

..U NATO..jel'.. ?
I onda bi trebale porodice, familije, prijatelji pobijenih civila i vojnika od strane istog, da žive i rade sa saznanjem da svojim radom i delom poreza koji plaćaju, finansiraju svog krvnika!! Da nemamo na vlasti ovakve dupelisce i booljaše, činilo bi se apsolutno nemoguće!!
Ne znam, možda nam treba još 10-ak mlrd. evrića kredita na ovu siću??:think:

Evo,..Hrvati su u NATO,Bugari,Makedonci...čak i Albanija! :lol:
Prvi nebo brane zmajevima,golubovima pismonošama i jednim MiG 21,koji "reprezentativno" poleti na državni praznik uz 5 dana neprekidne molitve pilota da uspe bezbedno da sleti...:roll:
Drugi više i ne znaju kako im izgleda vojske ..i gde se krije!
Makedonci još furaju Bugarske tenkove,Ukrajinski helikopter i lično naoružanje za spec. jedinice, koje su dobili od naših crvenih beretki 2001 !!
..I Albanija se okoristila...:lol:..Uniforme i nešto naoružanja za jednu PTJ !!!

Ali zato...eee prijatelju...SVI ZAJEDNO....Afganistan, Irak, sutra verovatno i Libija....3.000 evrića mesečno..Što da gine dragoceni Amer,Švaba,Englez..kad za 1 i po đubretarsku platu u tim zemljama, spremno gine glupi Balkanac...i još se hvali time !!:klap:...Doduše...ta ideja o dislokaciji ološa u pomenute krajeve i nije baš tako loša !!:p

Back