mladjo82
Primećen član
- Poruka
- 847
Да ли Србија треба да приступи НАТО војном савезу као што то прижељкују поједини министри?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Поједини министри нису нормални
ja mislim da treba da pristupimo
čisto da vidimo dal će rusi da nam ukinu svu ovu pomoć koju pružaju bespovratno i šatro bratski..
Оно што је фасцинантно јесте како НАТО третира те лилипутанске војске смешних малих државица које се придруже савезу.
Кој' ће им 10 хрватских тенкова? 5 естонских ловаца? На који начин доприносе алијанси ти родови-играчке? Ни на један. И зато НАТО...
шта, другови?
Pa logichno je shto bi ameri slali svoje avione kada to mogu nalozene male zemlje da urade... Njima manje troshkova... 5 aviona 5 tenkova i takvih 10 zemalja nakupi se toga...
Definitely no! NATO does not need such countries in its ranks.
Није логично, јер Амери
а) не верују и не могу да се ослоне на такве јаднике,
б) командовање, интеграција и учинковитост се отежавају за фактор десет, и
в) имају своју војску за коју желе да обезбеде све већи буџет од конгреса, од набавки до истраживања и плата
седите, колега... 5.
Па овако то они организују, конкретно...
Они балтички јадници свакодневно дрхте због Руса иза ћошка. Који је одговор НАТО?
У суштини, наредили су им да комплетно преоријентишу своје војске у службе специјалних намена за подршку Американцима. Дакле, ништа тенкови, авиони, специјалне јединице, морнарица, све што би им теоретски требало да могу да донекле заштите своју државу... ништа од тога. Свака војска, и то што мања све више, је само логично проширење америчког order of battle.
Шта то конкретно значи? Значи, рецимо, да је Естонији наложено да концентрише СВЕ своје војне потенцијале у деминирање, Летонији у болничарске услуге, а Литванији у НБХ деконтаминацију. И сад, шта та војска усмерена на деконтаминацију да уради кад им се прекотрља сто тенкова преко границе? Па исто што и Британци када су своју флоту реорганизовали на чување Атлантика од СССР - да га дувају кад им неко узме Фокланде, и да импровизују или цркну... без икакве помоћи НАТО и САД. Али зато могу да буду од користи Америма у неком Хелманду, што и јесте смисао НАТО. НАТО данас постоји због тога.
Пошто, као што колега Дерер примећује, Амери Србима (неправедно) верују колико дилер џанкију, онда је јасно шта ће приступање НАТО конкретно значити за српску војску и одбрамбене потенцијале...
ја типујем да ћемо се специјализовати за скупљање ђубрета по САД базама, са специјалцима који могу и да перу тоалете. Али не официрске.
а) Ko da im je bitno ko ce za njih obavljati prljave ratne poslove kao shto su bombardovanje i slichno... Evo ti sad primer Libija zabole njih gde francuzi i ostale sitne ribice rokaju sa svojim avionima njih zanima krajnji ishod borbe i naravno dobitak.
б) Komandovanje jeste otezano ali im ipak ne smeta da bombarduju male zemlje ujedinjeni. Na kraju krajeva njihov je ceo vazdusni prostor. Da je neki veci rat u pitanju ta komanda bi sigurno bila mnogo drugachija ali poshto oni idu na male osvajcke ratove onda im to i nije toliko bitno.
в) moguce ali ne vidim shta ih to sprechava da bace u vatru manje zemlje. Bash zato smanjuju im se troskovi i imaju vishe para za sebe jer onda ne deluju solo sa svojom tehnikom vec udruzeni sa vishe zemalja napadaju sitne zemlje.
... kaze predstavnik strane koja je izgubila Hladni rat.
Oduvek je komunista za kapitalistu rekao da je zlo i naopako
I oduvek je kapitalista za komunistu rekao da je zlo i naopako
A ja bih da vidim neko misljenje koje nije toliko 'zakucano za zid', ako moze?
Нисам знао да сам се борио у хладном рату, а камоли да сам изгубио.
Али добро, верујем ти на реч.
а) Ko da im je bitno ko ce za njih obavljati prljave ratne poslove kao shto su bombardovanje i slichno... Evo ti sad primer Libija zabole njih gde francuzi i ostale sitne ribice rokaju sa svojim avionima njih zanima krajnji ishod borbe i naravno dobitak.
б) Komandovanje jeste otezano ali im ipak ne smeta da bombarduju male zemlje ujedinjeni. Na kraju krajeva njihov je ceo vazdusni prostor. Da je neki veci rat u pitanju ta komanda bi sigurno bila mnogo drugachija ali poshto oni idu na male osvajcke ratove onda im to i nije toliko bitno.
в) moguce ali ne vidim shta ih to sprechava da bace u vatru manje zemlje. Bash zato smanjuju im se troskovi i imaju vishe para za sebe jer onda ne deluju solo sa svojom tehnikom vec udruzeni sa vishe zemalja napadaju sitne zemlje.
Pa cisto iz ociglednih prakticnih razloga:
Победоносцев
је гласник цара рускога
Ja pokusavam da imam neku ideju koja se zasniva na Srbiji, a ne na Velikom bratu, kako god da se on zvao.
Јасна ствар, а ти си Нео
Мало озбиљније, можда?

..Uniforme i nešto naoružanja za jednu PTJ !!!
...Doduše...ta ideja o dislokaciji ološa u pomenute krajeve i nije baš tako loša !!