Србија у ЕУ ....2177! Нове ере!

Poruka
5.247
Озбиљан сам, не зезам се, за десет година ми смо ЗАТРОВИЛИ 2 поглавља, ДВА! од 35 колико има укипно.
Дакле, 5 година за једно поглавље, остало је још 33, 3 пишем 2 памтим, 33 х 5 = 155
155 + 2023= 2177!

Јесам ли нешто слагао, или измислио можда? Нисам, само сам реко оно што никако да чујемо од нашег демократски изабраног руководства.
А то је да ми у ЕУ заправо и не идемо....осим ако разбуцавање државе 2000-2020, и могућно признавање ткз Косова* не сматрате путом у ЕУ....
Дакле, убудуће кад вам неко каже успаничено "Признајте косово хитно да уђете у ЕУ" само му реците одњеби бре будало једна!
Пази да је остало једно или ДВА, не, остало је 33, и они нас смарају са Косовом?!

https://europeanwesternbalkans.rs/kada-ce-srbija-krenuti-da-zatvara-pregovaracka-poglavlja/

све смо разебали због уласка у ЕУ, у коју ћемо, ако будемо напредовали као до сада, ући 2177!
каква топ листа надреалиста!
Па ми нисмо ни статус кандидата добили одмах после 05.10 а био је ред, него тек више од 10 година после!

Kada će Srbija krenuti da zatvara pregovaračka poglavlja?​

Autor Aleksandar Ivković17. 02. 2022.
Zastave Srbije i Evropske unije; Foto: Evropska unija
Da bi Srbija postala članica Evropske unije, mora da zatvori sva pregovaračka poglavlja, što će biti znak da se u svim oblastima, od nezavisnosti pravosuđa do životne sredine, uskladila sa pravom i standardima EU.
Od početka pregovora 2014, otvorena su 22 poglavlja, ali javnost gotovo da nije ni imala prilike da vidi kako to izgleda zatvoriti poglavlje – to se desilo samo jednom, krajem 2016. godine, kada su poglavlja 25 i 26, o nauci i istraživanju, odnosno kulturi i obrazovanju, otvorena i zatvorena istog dana.
“Kvaka” kod ova dva poglavlja bila je u tome što u ovim oblastima gotovo da i ne postoje zajednička pravila Evropske unije, jer u njima države članice imaju široku autonomiju. S druge strane, kod većine drugih poglavlja, posao usklađivanja je veći. Situaciju dodatno otežava novi uslov koji je u pregovarački proces Srbije stigao 2021. godine sa novom metodologijom proširenja.

Poglavlja 23 i 24 uslov za zatvaranje svih ostalih poglavlja​


Promena Ustava jedno od prelaznih merila, posao nije završen​


50 prelaznih merila Poglavlja 23, koliko je ispunjeno?​

Države članice Evropske unije, prilikom otvaranja Poglavlja 23 sa Srbijom, postavile su pred nju 50 prelaznih merila, vezanih za nezavisnost pravosuđa, borbu protiv korupcije i osnovna ljudska prava.
Nije jednostavno utvrditi koliko tačno ovih merila je do sada ispunjeno, jer ni Evropska komisija ne vodi numeričku evidenciju o tome u svojim izveštajima. Ipak, ono što se može utvrditi na osnovu evidencije državnih organa Srbije jeste da za većinu prelaznih merila nisu sprovedene sve planirane reformske aktivnosti.
Naime, Ministarstvo pravde utvrdilo je Akcioni plan za Poglavlje 23 u julu 2016, a revidirala ga je u julu 2020. Revidirana verzija sadrži spisak aktivnosti za ispunjavanje svakog prelaznog merila, mada konačnu ocenu o tome da li je merilo ispunjeno donosi Evropska unija.
Poslednji dostupni izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, za treći kvartal 2021, dostupan je na sajtu Ministarstva pravde. Prema ovom izveštaju, ispunjene su sve planirane aktivnost za osam prelaznih merila, dok se u dvadeset šest merila kasni sa bar nekim aktivnostima. Za preostala merila još nisu prošli postavljeni rokovi – mnogi od tih rokova su revidirani jer bi, prema prvoj verziji Akcionog plana, oni već davno bili prošli. Nekolicina prelaznih merila nije navedena u Akcionom planu.
Na sajtu Ministarstva pravde dostupan je i statistički izveštaj, koji pokazuje sledeće podatke: 65% predviđenih aktivnosti je realizovano, 23% nije, dok je 12% delimično realizovano.
Solidna statistika kao što je ova, međutim, skriva činjenicu da nisu sve aktivnosti iste “težine” – jedna aktivnost, tako, može biti sprovođenje promene Ustava, a druga osnivanje radne grupe za određeno pitanje. Osim toga, većina prelaznih merila ne zahteva samo usvajanje novih zakona, već i njihovu primenu.

ikakve podatke o njegovoj primeni, tako da pretpostavljam i da će to da bude​

https://europa.rs/chapters-opened-and-closed/?lang=en

1665860219123.png


Схватате ли сад дубљи смисао Милановићеве изјаве
"Milanoviću se gadi Srbija: Dok je mene živog neće u EU"
ништа лично, само за његовог живота, ми заиста нећемо ући у ЕУ!
 
Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Poruka
18.577
sad kad sazna da Ruši treniraju Palestine a ne Izraelce
ona je jadna bila za saude, videla zaba gde su pare, ali saudi se okrenuli rusima, pa je sada u panici jer mora da proda veru, ne uci joj se ruski
a palestinci moraju da dobiju drzavu, bolje da im je zapad da, nego rusi
izrael bi trebao da legne na rudu, vec jednom, ko ce sad i tamo da pravi apokalipsu, vec imamo zakazaan arm armagedon

sve vode idu na moju vodenicu iz potpisa, to znaj
 

bas kao

Elita
Poruka
18.577
Zasto bilo kakva unija i blokovi i podele. To je samo vama pajserima na pameti.
ta unija ce da bude 90% sveta, ako racunamo populacijski, a 10% zapada masta o podeli, izolaciji, blah-blah - realpolitik
kada potonu zapadne valute tzv veliki reset, onda ce ta unia da bude i 90% svetske ekonomije
rusi tj, odkb ce da obezbede svet - MIR sa hajpersonik.
 

Aglaea

Ističe se
Poruka
2.935
Većina takvih zajednica je neslavno propala, pa će se uskoro pokazati ima li EU uopšte budućnost ili je već poslužila svojoj svrsi i više nije potrebna. Možda i opstane, ali dođe do nekih reformi. Krizna su vremena...

Mislim da mi ne bi trebalo da se opterećujemo EU u ovom trenutku. Ne bi Britanci otišli iz EU da joj se sprema svetla budućnost, tako da je najbolje sedeti po strani, čekati i posmatrati šta se dešava.

Možda nam bude i drago što se nismo tamo uključivali. Nikad se ne zna. :D
 

FDDD

Iskusan
Poruka
6.341
ta unija ce da bude 90% sveta, ako racunamo populacijski, a 10% zapada masta o podeli, izolaciji, blah-blah - realpolitik
kada potonu zapadne valute tzv veliki reset, onda ce ta unia da bude i 90% svetske ekonomije
rusi tj, odkb ce da obezbede svet - MIR sa hajpersonik.
ma ja sam samo protiv "il si s nama il si s njima". zašto bi uopšte bili " sa nekim"
 

bas kao

Elita
Poruka
18.577
ma ja sam samo protiv "il si s nama il si s njima". zašto bi uopšte bili " sa nekim"
pa zato sto je svet globalno selo, integrisemo se zbog lakse trgovine i razvoja, gledamo gde ce sutra da bude centar sveta, ko ce da se pita kako ce svet biti uredjen itd... odakle ce da dolaze investicije, a ne ovo vucicevo deljenje subvencija i raspikucstvo kao kolonijalnog upravnika
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.