Srbija treba da legalizuje prostituciju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.322
Blažo Marković je skoro izašao na TV da koemntariše ovu temu i ima valjane argumente.

1733769295702.png

Šta vi mislite, da li treba legalizovati?

Sto bi jedna od junakinja iz Krlezinih "Gospode Glembajevih" lepo rekla:

Bludnica! Veoma je lako reći: bludnica! Dakako! Ja sam gledala pred svojim nogama i biskupe i generale i kelnere, da, sobare i dnevničare također, i ja sam uvijek iznova doživljavala ovo: gotovo svi oni koju pužu pred nama kasnije nas uvijek tako strahovito uzvišeno prljaju, da mi je to posvema nerazumljivo!

Žmurke smatram da naša Srbija nema ovaj problem, ali kad otvorim oči širom... Ko se bavi tim poslom, prvo treba da se registruje, pa onda i da im se hitno odredi legalan biznis, socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje.
Da li bih poželala iko moj da se bavi tim poslom? Pa, ne!
Da li su to poslovi kao drugi? Pa, ne!
Onako...škakljivo, ali i te kako u upotrebi.

Ja mislim da je super potez.

Prvo, kao uvelo bi se obavezni lekarski pregled, da nemaju STD.

Drugo, država bi otimala porez
Slazem se, uz dobru organizaciju bilo bi manje novaca kriminalnim bandama, ovaj vid zaposlenja bi bio bezbedniji za one koji rade u njemu, bilo bi manje seksualno prenosivih bolesti.
Do pre 2 svetskog rara prostitucija u Srbiji/Jugoslaviji je bila legalna, kao sto se moglo videti u serijama “Cizmasi”, “Sva ta ravnica” i u nekim drugim serijama, a broj seksualnih radnica nije bio veliki niti se povecavao.

Back