POTPUNO SMO NESPREMNI ZA ATOMSKI RAT Vučić upozorava na katastrofu: Imamo samo 257.000 mesta u skloništima
On upozorava da bi sledeći korak mogao dovesti do potpunog nuklearnog sukoba
Vučić naglašava potrebu za pregovorima o miru, upozorava da situacija vodi ka svetskoj katastrofi i procenjuje da smo već prešli 9 od 10 stepenika ka katastrofi.
Pogledajte prilog 1644845
Govoreći o ratu na istoku i uzavreloj situaciji na relaciji Ukrajina-Rusija, predsednik Srbije, Aleksandar Vuči istakao je da poznavajući sve aktere, misli da se niko neće libiti da upotrebi svo oruđe koje ima, a da smo mi potpuno nespremni za atomski rat.
"Za Putina kažu, oni koji ga ne poznaju, "taj preti praznom puškom".
Bude li ugrožena bezbednost Moskve i njegovih snaga, ne bude li video izlaza, ja vam unapred kažem on se dvoumiti neće ni časa.
Mi smo potpuno nespremni u ovom trenutku, mi imamo 257.000 mesta u skloništima. I da bar dođemo do broja od milion, milion i po. Bilo ko u okruženju da bude meta isto nam se piše kao da smo mi. Moramo da obnavljamo infrastrukturu da dođemo do broja od oko milion i po ljudi koji mogu da odu u skloništa", poručio je
Vučić.
Vučić je podsetio da je ponosan što je Srbija hiljadu dana, uprkos svim izazovima, uprkos svim pritiscima, uspela u potpunosti da izdrži bez ikakve promene sopstvenog stava, kada je reč o ratu u Ukrajini.
"Smatram da smo imali najbolju politiku, najozbiljniju i najodgovorniju", rekao je on.
On je još jednom ukazao da je ranije govorio da "
kao mali treba da se sakrijemo ispod kamena dok nevolje prođu, ali da ga nije sramota da kaže da smatra da je važno da počnemo da razgovaramo o miru"."Ovo nas vodi samo u svetsku katastrofu, baš kao što sam, na žalost, i predvideo.
Kad imate 10 stepenika do potpune katastrofe, mi smo sad već prešli 9 stepenika. Danas u američkim napadima s raketama gađana je Abrijanska oblast. Gađaju se skladišta ruske municije i ruskog oružja i oruđa. Na to će biti odgovor najverovatnije po daljim energetskim objektima u Ukrajini i po mostovima na Dnjepru. A onda bilo koji sledeći korak nas vodi do potpunog nuklearnog sukoba", smatra Vučić.
LINK, LINK <-----
I dragi rusofili sta kazete na ovo? Obezbedili ste mesto preko veze u tih 257 hiljada srecnika koji ce da se sakriju?