Srbija se zadužila čak milijardu evra

Koji je procenat zaduženosti Srbije u odnosu na članice EU, UK i USA? Kreditni rejting Srbije dokazuje da je Srbija manje zadužena država, pravno uređena i atraktuvna za ulaganja .... Dug je drug, ukoliko se pravilno upotrebi i od toga nastane neko dobro i profitabilno ...
vic, м

Значења:

(значење изведено преко синонима) šala, dosetka, pošalica, koještarija, doskočica, glupost, budalaština, фиг. mudrolija фиг., жарг. izvala жарг., biser жарг., odvala жарг. [1][н 1]

vic, м

Значења:

(значење изведено преко синонима) šala, dosetka, pošalica, koještarija, doskočica, glupost, budalaština, фиг. mudrolija фиг., жарг. izvala жарг., biser жарг., odvala жарг. [1][н 1]
To i tako "objasni" svom psihijatru, jer nešto sa tobom nije u redu, u svakom pogledu ...

Жута област је време кад су жути "упропастили" Србију.
Плава област је време кад је Вучић "спасио" Србију

1737711136929.png

п.с. 2012. не знам како да преполовим јер није јасно кад су узимани кредити.

Државни дуг?
Zašto da ne, jer Srbija želi da postane jedna od najrazvijenijih država u regionu i Evropi ... Verujem ovoj vlasti, jer ti blokatori su me naterali na to ....Pre sam smatrao da i među njima ima normalnih ljudi (mislim na te Kuhare" blokadne kuharice), no ovim što čine su me razuverili i primorali da podržavam Vučića .

Naslov vesti:

Srbija se danas zadužila čak milijardu evra, mnogo više nego što je prethodno planirala.

Tekst:
Republika Srbija je danas prvi put emitovala dinarsku obveznicu sa rokom dospeća od deset godina i ostvarila do sada najveću tražnju na domaćem tržištu budući da je ona premašila iznos emisije i plan prodaje, saopštilo je Ministarstvo finansija. Obim emisije ovih desetogodišnjih državnih obveznica iznosi 120 milijardi dinara, a hartije dospevaju na naplatu 27. jula 2035. godine.

Ovo je odstupanje od najavljenog rasporeda, jer je Uprava za javni dug prema svom kalendaru trebalo da izda desetogodišnje obveznice u januaru i martu i to u planiranom obimu prodaje od po 30 milijardi dinara na svakoj aukciji. U decembru je bilo najavljeno novo zaduživanje u visini od skoro milijardu evra, ali u saopštenju nema objašnjenja zašto se država odlučila da na brzinu ipak rasproda celu planiranu emisiju odjednom, s obzirom da je stopa prinosa dosta visoka. Jedino objašnjenje je da je tražnja bila velika.

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-z...ra-mnogo-vise-nego-sto-je-prethodno-planirala

Pa, dragi forumaši, srećan vam novi dug :D

Jel se tako postaje ekonomski tigar? :D
a posle pricaju da se u doba tita zivelo na racun kredita

ziveli smo mnogo bolje sa daleko manje kreditane zaduzenosti.

Nije ok naravno ali ti problemi se ne rešavaju na ulicama, svadjati ljude izmedju sebe.
Situacija u srbiji trenutno izgleda ovako:
-šta to radite?
-rušimo vučića!!!!
-šta ćete da radite kad ga srušite?
- nemamo pojma🥶🥶🥶

Imaju pojma.
Traze da institucije postupaju u skladu sa Zakonom - nista drugo.
Samo da se Zakon ispostuje, ne bi mogli politicari da trose drzavne pare kako im se prohte.

Жута област је време кад су жути "упропастили" Србију.
Плава област је време кад је Вучић "спасио" Србију

Pogledajte prilog 1675703

п.с. 2012. не знам како да преполовим јер није јасно кад су узимани кредити.
Navedi mi, milim te, u šta su oni trošili te krdite, jer je činjenica da su se fabrike zatvarale, radnici ostajali bez posla i gotovo svi građani Srbije, osim onih žutih na vlasti, su bili na rubu egzistencije ... Kako je uspelo Đilasu, Ponošu, Šolaku. Čanku, Mariniki i drugim antisrbima da se toliko obogate?

Navedi mi, milim te, u šta su oni trošili te krdite, jer je činjenica da su se fabrike zatvarale, radnici ostajali bez posla i gotovo svi građani Srbije, osim onih žutih na vlasti, su bili na rubu egzistencije ... Kako je uspelo Đilasu, Ponošu, Šolaku. Čanku, Mariniki i drugim antisrbima da se toliko obogate?
Obogatili se oni ali niko se nije obogatio kao za vreme naprednjackog zla ....kako objasnjavas 33 000 multimilionera i 40 milijardera?

Back