Duskwood
Domaćin
- Poruka
- 3.427
Samo da pitam, ako imam posao, radim i zarađujem, i odem u banku da uzmem kredit od 20k evra, da li to znači da sam propao?
Srbija nema stabilan posao, lose radi i zaradjuje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo da pitam, ako imam posao, radim i zarađujem, i odem u banku da uzmem kredit od 20k evra, da li to znači da sam propao?
Ili recimo, nazidaš milione kvadrata stambenog prostora.А где ћеш бољи покретач номиналног раста БДП од грађевинских радова.
Направиш велелепни стадион у Сурчину који ће бити генератор губитака у свим годинама, али у години кад је направљен он је допринео расту БДП
Mozda da se vratimo u zlatno doba eksperata?Srbija nema stabilan posao, lose radi i zaradjuje.
Zato treba izmena. Menjati ako treba svake godine.Mozda da se vratimo u zlatno doba eksperata?
Meni se cini da je ekipa na vlasti i u opoziciji jedna te ista ekipa.
Ako menjas svake godine, pada kreditni rejting.Zato treba izmena. Menjati ako treba svake godine.
Sta da se radi.Ako menjas svake godine, pada kreditni rejting.![]()
Што ће рећи да ти је Вучић скроз ок, чим не би да га мењаш?Mozda da se vratimo u zlatno doba eksperata?
Meni se cini da je ekipa na vlasti i u opoziciji jedna te ista ekipa.
A što ti voliš da podjebavaš izmučen narod u Srbiji, jel te nešto žulja? Opasno te nešto iebe, fred, samo da vidimo ŠTA
Srbija se, sa ovom vlašću, upravo tako ponaša: troši novac na kurwe i kokain, i ostavlja deci da vraćaju.Zasto ne bih vracao dug i zasto mislis da bih trosio na kurwe i kokain? Zasto mislis da Srbija ne moze da vraca dug? Tih 110 milijardi, ako je toliko, ne dospeva za jednu godinu.
Da li im placas dnevnice kada idu na blokade i proteste?Empatija i biznis.
Imam prijatelje i rodbinu, i brinem za njih i njihovu decu. Bratovljevu decu ne odvajam od svoje, tako da im ne zelim duznicko ropstvo.
Imam firmu u Srbiji i nekoliko zaposlenih. I njima zelim sve najbolje.
I, naravno, posto lep porez plaćam u Srbiji i imam imovinu u Srbiji, i te kako me se tiče.
A koliko imamo zlata u rezervi? Nije sve u parama. Bogatiji smo od Emirata. Zato se i možemo zaduživati.Naslov vesti:
Srbija se danas zadužila čak milijardu evra, mnogo više nego što je prethodno planirala.
Tekst:
Republika Srbija je danas prvi put emitovala dinarsku obveznicu sa rokom dospeća od deset godina i ostvarila do sada najveću tražnju na domaćem tržištu budući da je ona premašila iznos emisije i plan prodaje, saopštilo je Ministarstvo finansija. Obim emisije ovih desetogodišnjih državnih obveznica iznosi 120 milijardi dinara, a hartije dospevaju na naplatu 27. jula 2035. godine.
Ovo je odstupanje od najavljenog rasporeda, jer je Uprava za javni dug prema svom kalendaru trebalo da izda desetogodišnje obveznice u januaru i martu i to u planiranom obimu prodaje od po 30 milijardi dinara na svakoj aukciji. U decembru je bilo najavljeno novo zaduživanje u visini od skoro milijardu evra, ali u saopštenju nema objašnjenja zašto se država odlučila da na brzinu ipak rasproda celu planiranu emisiju odjednom, s obzirom da je stopa prinosa dosta visoka. Jedino objašnjenje je da je tražnja bila velika.
https://novaekonomija.rs/vesti-iz-z...ra-mnogo-vise-nego-sto-je-prethodno-planirala
Pa, dragi forumaši, srećan vam novi dug
Jel se tako postaje ekonomski tigar?![]()
Nece niko da bude rob kredita i dugova a pogotovo ko je nezaposlen ili sa nestalnim zaposlenjem.Ili recimo, nazidaš milione kvadrata stambenog prostora.
Ali onda, gle, nema ko to sve da pokupuje.
Uvalićeš mladima, misliš ti.
Međutim, proklete banke neće da pristanu da učešće bude samo 1000 evra.
Nema veze, mladi neka daju 1000 evra ili koliko već imaju a država neka doplati ostatak.
Na kraju opet moraš da se zadužuješ, jbg.
Pa ništa, diži opet GDP.
Da. Plata se ne umanjuje. Racuna im se sve kao radni dan.Da li im placas dnevnice kada idu na blokade i proteste?
Ti možda ne bi trošio na kurwe i kokain ali ima ko bi. Nažalost, takvi su silom nesrećnih okolnostima izabrani da se baš pitaju na šta, koliko i kome idu državne pare.Zasto ne bih vracao dug i zasto mislis da bih trosio na kurwe i kokain? Zasto mislis da Srbija ne moze da vraca dug? Tih 110 milijardi, ako je toliko, ne dospeva za jednu godinu.
Ili da trosimo prirodne resurse, kao Rusija, a nemamo ih toliko, ili da potrosnjom finansiramo rast, ili da se zaduzujemo kod banaka i ulazemo u razvoj?Srbija se, sa ovom vlašću, upravo tako ponaša: troši novac na kurwe i kokain, i ostavlja deci da vraćaju.
Nije ok naravno ali ti problemi se ne rešavaju na ulicama, svadjati ljude izmedju sebe.Што ће рећи да ти је Вучић скроз ок, чим не би да га мењаш?
Nemam razloga da ti ne verujem, ali dobro znas da to nije realno za 99% privatnih firmi.Da. Plata se ne umanjuje. Racuna im se sve kao radni dan.
Brzo ćeš ti u bankrot.Da. Plata se ne umanjuje. Racuna im se sve kao radni dan.
Mene plase drzavni paraziti koji ne mogu bez kurwi i kokaina, a sto se tice privatnog sektora, to je bogom dano pravo.Ti možda ne bi trošio na kurwe i kokain ali ima ko bi. Nažalost, takvi su silom nesrećnih okolnostima izabrani da se baš pitaju na šta, koliko i kome idu državne pare.
Koja empatija?Empatija i biznis.
Imam prijatelje i rodbinu, i brinem za njih i njihovu decu. Bratovljevu decu ne odvajam od svoje, tako da im ne zelim duznicko ropstvo.
Imam firmu u Srbiji i nekoliko zaposlenih. I njima zelim sve najbolje.
I, naravno, posto lep porez plaćam u Srbiji i imam imovinu u Srbiji, i te kako me se tiče.
Naslov vesti:
Srbija se danas zadužila čak milijardu evra, mnogo više nego što je prethodno planirala.
Tekst:
Republika Srbija je danas prvi put emitovala dinarsku obveznicu sa rokom dospeća od deset godina i ostvarila do sada najveću tražnju na domaćem tržištu budući da je ona premašila iznos emisije i plan prodaje, saopštilo je Ministarstvo finansija. Obim emisije ovih desetogodišnjih državnih obveznica iznosi 120 milijardi dinara, a hartije dospevaju na naplatu 27. jula 2035. godine.
Ovo je odstupanje od najavljenog rasporeda, jer je Uprava za javni dug prema svom kalendaru trebalo da izda desetogodišnje obveznice u januaru i martu i to u planiranom obimu prodaje od po 30 milijardi dinara na svakoj aukciji. U decembru je bilo najavljeno novo zaduživanje u visini od skoro milijardu evra, ali u saopštenju nema objašnjenja zašto se država odlučila da na brzinu ipak rasproda celu planiranu emisiju odjednom, s obzirom da je stopa prinosa dosta visoka. Jedino objašnjenje je da je tražnja bila velika.
https://novaekonomija.rs/vesti-iz-z...ra-mnogo-vise-nego-sto-je-prethodno-planirala
Ili da trosimo prirodne resurse, kao Rusija, a nemamo ih toliko, ili da potrosnjom finansiramo rast, ili da se zaduzujemo kod banaka i ulazemo u razvoj?
Kako god okrenes, ne valja.
Ali naravno, svako misli da je bolji domacin od onog drugog, pa bio on ovako, a ne onako...
Brzo ćeš ti u bankrot.
Posle će opet vučić biti kriv.
Koji je procenat zaduženosti Srbije u odnosu na članice EU, UK i USA? Kreditni rejting Srbije dokazuje da je Srbija manje zadužena država, pravno uređena i atraktuvna za ulaganja .... Dug je drug, ukoliko se pravilno upotrebi i od toga nastane neko dobro i profitabilno ...Naslov vesti:
Tekst:
Погрешно.Nije ok naravno ali ti problemi se ne rešavaju na ulicama, svadjati ljude izmedju sebe.
Situacija u srbiji trenutno izgleda ovako:
-šta to radite?
-rušimo vučića!!!!
-šta ćete da radite kad ga srušite?
- nemamo pojma![]()