Srbija pokrenula raspad SFRJ

Čime sam te uvrijedio?
Ne misliš da je i za ljude Konavala bila uvreda što si ti došao tamo naoružan i sprovodio okupaciju?
Ja ne želim da sudim o tebi kao čovjeku. Hoću da ti kažem da si bio dio sistema koji je više od godinu dana držao u okupaciji ljude! I to na kraju 20. vijeka!
Ti sam znaš da li su tvoje ruke čiste.

Pa da i vi ste u Mrkonjiću bili okupatori al to se ne pika iako ste sravnili grad sa zemljom dobili ste državu koji ...... opijaš ljude ovde uživaj nakon 1000 godina nek vam je sretno i daleko od nas

Čime sam te uvrijedio?
Ne misliš da je i za ljude Konavala bila uvreda što si ti došao tamo naoružan i sprovodio okupaciju?
Ja ne želim da sudim o tebi kao čovjeku. Hoću da ti kažem da si bio dio sistema koji je više od godinu dana držao u okupaciji ljude! I to na kraju 20. vijeka!
Ti sam znaš da li su tvoje ruke čiste.

Meni je savest cista i zato ti pricam iskreno kao dete kad prica detetu od srca , niko me nije smatrao okupatorom nego sam dozivljavao kad ljudi vide oznake da pocnu da placu i da govore nasa vojska a sela nisu bila srpska...
Zasto bi ja bio okupator polozio sam zakletvu Jugoslaviji sve regularno moju drugovi su sada visoko obrazovani ljudi nijedan nije propalica niti sovinista, a protiv nas je ratovao najgori belosvetski sljam tzv. psi rata i ustase iz Australije , Argentine ,Belgije neki se obucavali i po 20 god.
Ma kriv je Beograd koji nije znao da se snadje u ratu niskog inteziteta, kad smo krenuli nismo smeli da stanemo do Karavanki, a odluka Predsednistva koju je potpisao Stipe Mesic bila je da treba sve paravojne formacije razoruzati, nego ovi politicari i biznismeni se uplasili pa stani kreni....

Meni je savest cista i zato ti pricam iskreno kao dete kad prica detetu od srca , niko me nije smatrao okupatorom nego sam dozivljavao kad ljudi vide oznake da pocnu da placu i da govore nasa vojska a sela nisu bila srpska...
Zasto bi ja bio okupator polozio sam zakletvu Jugoslaviji sve regularno moju drugovi su sada visoko obrazovani ljudi nijedan nije propalica niti sovinista, a protiv nas je ratovao najgori belosvetski sljam tzv. psi rata i ustase iz Australije , Argentine ,Belgije neki se obucavali i po 20 god.
Ma kriv je Beograd koji nije znao da se snadje u ratu niskog inteziteta, kad smo krenuli nismo smeli da stanemo do Karavanki, a odluka Predsednistva koju je potpisao Stipe Mesic bila je da treba sve paravojne formacije razoruzati, nego ovi politicari i biznismeni se uplasili pa stani kreni....

E pa to mi reci!
U tom slučaju bi bili prava i legitimna JNA koja se bori za cjelovitost države!
Ovako ste bili ispolitizirana vojska u službi jednog nacionalizma, kojem se živo yebalo što Slovenija odlazi iz Juge, ali mu je jako stalo da Hrvatsku drži u krvavom stisku!
Dal se slažeš sa vojničkog stanovišta? Političko nam se ne mora slagati, ali vojničko bi trebalo.

Pa zna se da je danasnji premijer vlade Kosova bio politichki predstavnik UCK i da se on sastaje sa svim liderima u svetu.Znamo i da su predstavnici srpskih vlasti seli za isti sto sa njime pa iz toga proizilazi da ne moze biti teroristichka.
Neka neko meni odgovori dali srpske vlasti pregovaraju za istim stolom sa teroristima.Ja bih rekao da oni taj termin upotrebljavaju za unutrasnje potrebe dok ne dodje bolje vreme da se kaze drugachije.

Zna se da taj tvoj "premijer", zvani Zmija, nije bio samo politički predstavnik terorista, nego je i sam direktno izvršavao, i učestvovao u izvršavanju zločina, zbog čega je za njim raspisana poternica.

Predstavnici srpskih vlasti će sesti i sa crnim đavolom, ako naslućuju ma kakvu šansu da sačuvaju državnu teritoriju.

Mi nismo USA, i mi nemamo zakon o zabrani pregovaranja sa teroristima.

Zna se da taj tvoj "premijer", zvani Zmija, nije bio samo politički predstavnik terorista, nego je i sam direktno izvršavao, i učestvovao u izvršavanju zločina, zbog čega je za njim raspisana poternica.

Predstavnici srpskih vlasti će sesti i sa crnim đavolom, ako naslućuju ma kakvu šansu da sačuvaju državnu teritoriju.

Mi nismo USA, i mi nemamo zakon o zabrani pregovaranja sa teroristima.

A gde je raspisana ta poternica ???

Raspisana u Srbiji, zemlji priznatoj od svih drugih zemalja na svetu, zemlji članici UN, zemlji članici Interpola.
Raspisana je međunarodna poternica zbog ratnih zločina. Zato Zmija i ide samo u one zemlje koje ne poštuju međunarodno pravo, jer zna da će, kada kroči na tle neke normalne zemlje, momentalno biti uhapšen i isporučen vlastima Srbije.

Мене занима зашто Хрвати,шиптари и Црногорци не направе нову Југославију кад им је толико било стало до старе,па отварају овакве теме?

Vala baš! Neka naprave, i uživaju u bratstvu i jedinstvu kao zenici oka svog, a mi im svečano obećavamo da im se nikada pridružiti nećemo.

Raspisana u Srbiji, zemlji priznatoj od svih drugih zemalja na svetu, zemlji članici UN, zemlji članici Interpola.
Raspisana je međunarodna poternica zbog ratnih zločina. Zato Zmija i ide samo u one zemlje koje ne poštuju međunarodno pravo, jer zna da će, kada kroči na tle neke normalne zemlje, momentalno biti uhapšen i isporučen vlastima Srbije.

Ovim "raspisana u srbiji" si potvrdio moje tvrdnje da karakterisanje OVK kao teroristichka organizacija vazi samo u srbiji i to od Preseve do malo povise Beograda.
Po tebi uchestvovanje na sednici saveta bezbednosti UN je uchestvovanje na mestu gde se ne postuje medjunarodno pravo zar ne?

E pa to mi reci!
U tom slučaju bi bili prava i legitimna JNA koja se bori za cjelovitost države!
Ovako ste bili ispolitizirana vojska u službi jednog nacionalizma, kojem se živo yebalo što Slovenija odlazi iz Juge, ali mu je jako stalo da Hrvatsku drži u krvavom stisku!
Dal se slažeš sa vojničkog stanovišta? Političko nam se ne mora slagati, ali vojničko bi trebalo.

Pa neznam jel si citao moje ranije postove, Jugoslaviju su stvorili slobodni zidari i oni su je unistili. Od vasih Hrvata time se najvise bavio Ivan Muzic.Tako da je Srbski narod najvise stradao u sve tri Jugoslavije na trecu mislim na SRJ i nikako nisam za ujedinjenje sa narodima cija je svest na niskom nivou, a pogotovo ako su labavog karaktera.

Pa neznam jel si citao moje ranije postove, Jugoslaviju su stvorili slobodni zidari i oni su je unistili. Od vasih Hrvata time se najvise bavio Ivan Muzic.Tako da je Srbski narod najvise stradao u sve tri Jugoslavije na trecu mislim na SRJ i nikako nisam za ujedinjenje sa narodima cija je svest na niskom nivou, a pogotovo ako su labavog karaktera.

Nisam te tražio da vređaš druge narode, nego tvoje mišljenje o vojničkom karakteru tadašnje JNA. Kako opravdavaš olako puštanje Slovenije, a grčevito držanje Hrvatske unutar Jugoslavije?
Naravno, uz pretpostavku da je zadaća JNA bila očuvanje cjelovitosti SFRJ.

Па ту нема објашњења осим да та војска није имала никакав командни кадар,што се касније показало као тачно.Словенију је требало спалити за пример и не би било распада нити толико мртвих.

To bi se možda moglo uzeti u obzir da se i u slučaju Slovenije postupalo isto.
Međutim nije.
A legitimitet koji jednom jeste, a jednom nije, baš nešto i ne vrijedi.
Ne možeš nekoga silom držati uz sebe! Jel tako?
A Hrvatska je matična država Hrvatskog naroda.
Ili je trebalo da Hrvati odsele iz Hrvatske negdje drugdje?

Daj Ljubo a što izvrćeš stvari, Slovenija je imala čisto nacionalno pitanje i njena secesija nije bila upitna kao ni makedonska, pa ne možeš stvari posmatrati crno-bele to nije fer.
Nije problem bio u secesiji nego u narodu što se ispostavilo kao tačno.
Staviti ceo jedan narod van ustava izvini za benignije stvari su se ratovi vodili seti se par kamenčića na Foklandskim ostrvima.

Nisam te tražio da vređaš druge narode, nego tvoje mišljenje o vojničkom karakteru tadašnje JNA. Kako opravdavaš olako puštanje Slovenije, a grčevito držanje Hrvatske unutar Jugoslavije?
Vojska ti je instrument u rukama politicara, a vojnog puca nema bez pomoci sa strane ,zato je Kadijevic isao kod Jazova ali ovaj je rekao da na SSSR ne mogu da racunaju.

Daj Ljubo a što izvrćeš stvari, Slovenija je imala čisto nacionalno pitanje i njena secesija nije bila upitna kao ni makedonska, pa ne možeš stvari posmatrati crno-bele to nije fer.
Nije problem bio u secesiji nego u narodu što se ispostavilo kao tačno.
Staviti ceo jedan narod van ustava izvini za benignije stvari su se ratovi vodili seti se par kamenčića na Foklandskim ostrvima.

Uzroci rata u Hrvatskoj imaju podlogu i u tome što ti govoriš.
Ali nije se raspad Jugoslavije događao samo na tlu Hrvatske.

Ti si bila u žiži tih događanja.
Jel možeš eksplicitno reći da iz Beograda nije bilo nikakvog uticaja na Srbe u Hrvatskoj kako bi se usprotivili novoj vlasti?

Pa ja sam ti odgovorila koji je razlog "puštanja" Slovenije-čisto nacionalno pitanje, Slovenija je nacionalno homogena bila i ostala.

Na kraju svih krajeva eto dobili ste državu i Srbija je dobila državu i kakve vajde od svega toga, nikakve,za čije babe zdravlje izginuše i izbegoše toliki ljudi zarad državnosti, velika vajda od nje.

to je najveći problem. ko koga može na silu zadržat. niko nikoga jednostavno. mogli smo ko ljudi se razić bez ljudskih žrtava i živio rođo. danas bi i nama i vama bilo puno bolje

Back