Srbija pokrenula raspad SFRJ

Ljubo centralna vlast jedne međunarodno priznate federacije ne može dozvoliti protivustavan akt secesije, mislim šta tu nije jasno.Ima pravni legitimitet da vrati ustavno stanje.

To bi se možda moglo uzeti u obzir da se i u slučaju Slovenije postupalo isto.
Međutim nije.
A legitimitet koji jednom jeste, a jednom nije, baš nešto i ne vrijedi.
Ne možeš nekoga silom držati uz sebe! Jel tako?
A Hrvatska je matična država Hrvatskog naroda.
Ili je trebalo da Hrvati odsele iz Hrvatske negdje drugdje?

Не верујем да је било неких већих налета авијације Војске Југославије, нарочито 94, 95.., али СР Југославија јесте давала логистичку и материјалну и војну подршку Србима, и у Хрватској и у БиХ, док је супротна страна имала подршку и Аустрије и Немачке и САД, и Саудијске Арабије и.....Па НАТО је бомбардовао положаје и војске Републике Српске, и РСК.

Ти авиони су купљени пре тога..И Хрватска је имала исте те авионе...
Авијација дуго није модернизована ни у СРЈ ни данас у Србије...Тек се данас раде ремонти неких МИГ 29, који су купљени још за време СФРЈ...

rasprava je bila o legalnosti učestvovanja JNA u ratu nakon raspada jugoslavije. uopće nije važno jel vjeruješ ili ne vjeruješ. ja znam da su moj grad napadali avioni mig 29, a njih je imala JNA i nitko drugi. i njihovo korištenje nije nikakva logistička potpora nego direktno učestvovanje VJ u ratu protiv hrvatske

Naravno da te banuju kad LAZES i govoris neistinu.

OVK je teroristicka i to je poznata stvar.

dali je oslobodilačka ili teroristička ne znam. samo znam da vas je figurativno rečeno "žedne preko vode prenijela". u onom dokumentarcu "smrt jugoslavije" jedan albanac prića kako su isprovocirali sukob sa srpskom policijom kada su ubili 3 srpska policajca, te da je srbija progutala mamac i sutradan krenula sa jakim policijskim snagama rješavat probleme

Ta kvalifikacija vazi samo od Preseva pa na gore malo preko Beograda,a ostatak kaze kao ja.

Osobno smatram da je OVK teroristička organizacija, da Albanci na Kosovu zavređuju samo autonomiju, a nikako državu, da teritorija Kosova i Metohije pripada Srbiji i da ova mlada tvorevina predstavlja kost u grlu cijelog regiona.

A za taj imidž OVK i Albanci su se potrudili sami terorizirajući ne samo Srbe, nego i Hrvate koji su živjeli na Kosovu, a kojih je od preko 7000 ostalo tamo jedva oko 1000.
Moja država je priznala Kosovo, ali pod pritiskom izvana. Inače naše priznanje nikad ne bi dobili.

dali je oslobodilačka ili teroristička ne znam. samo znam da vas je figurativno rečeno "žedne preko vode prenijela". u onom dokumentarcu "smrt jugoslavije" jedan albanac prića kako su isprovocirali sukob sa srpskom policijom kada su ubili 3 srpska policajca, te da je srbija progutala mamac i sutradan krenula sa jakim policijskim snagama rješavat probleme

A za Srbe sve znas?!

Btw, tebe niko nista nije pitao.

Ljubo je jedini ok Hrvat na ovom forumu, iako nekad ne mozemo da se slozimo oko pojedinih stvari.
I bar se ne pravi pametan oko Kosova kao vi ostali Hr.

A za Srbe sve znas?!

Btw, tebe niko nista nije pitao.

Ljubo je jedini ok Hrvat na ovom forumu, iako nekad ne mozemo da se slozimo oko pojedinih stvari.
I bar se ne pravi pametan oko Kosova kao vi ostali Hr.

za srbe znam jer ste me na početku gonili, al se kolo sreće okrenulo.
za kosovo znam da ga je moja država priznala kao državu. dali je trebalo ili nije ne znam, samo znam da ova vlada za sada dobro vodi moju državu (iako imamo i mi svojih problemčića)

Osobno smatram da je OVK teroristička organizacija, da Albanci na Kosovu zavređuju samo autonomiju, a nikako državu, da teritorija Kosova i Metohije pripada Srbiji i da ova mlada tvorevina predstavlja kost u grlu cijelog regiona.

A za taj imidž OVK i Albanci su se potrudili sami terorizirajući ne samo Srbe, nego i Hrvate koji su živjeli na Kosovu, a kojih je od preko 7000 ostalo tamo jedva oko 1000.
Moja država je priznala Kosovo, ali pod pritiskom izvana. Inače naše priznanje nikad ne bi dobili.

Rekoh ja pre koji dan, Ljubu za predsednika Hrvatske!!! :worth:

A, šta ti kažeš? Izvini, nisam u toku. Kako ti kvalifikuješ UĆK?

Pa zna se da je danasnji premijer vlade Kosova bio politichki predstavnik UCK i da se on sastaje sa svim liderima u svetu.Znamo i da su predstavnici srpskih vlasti seli za isti sto sa njime pa iz toga proizilazi da ne moze biti teroristichka.
Neka neko meni odgovori dali srpske vlasti pregovaraju za istim stolom sa teroristima.Ja bih rekao da oni taj termin upotrebljavaju za unutrasnje potrebe dok ne dodje bolje vreme da se kaze drugachije.

Poslednja izmena:
ljubo_001
Tebi kad nestane argumenata odmah vredjas rekoh ti nisam prisustvovao tom sto pricas , a stranacku vojsku koju pominjes ( SRS,Arkanovi tigrovi..)nisam ni video , oni su bili za medije, a ja novinara nisam ni video, doduse jesam jednog Arkanovca odvuko do sklonista na aerodromu Mostar kad smo bili gadjani minobacackom vatrom covek ubledeo ko krpa kaze nisam znao da je ovde ovako zajebano...

ljubo_001
Tebi kad nestane argumenata odmah vredjas rekoh ti nisam prisustvovao tom sto pricas , a stranacku vojsku koju pominjes ( SRS,Arkanovi tigrovi..)nisam ni video , oni su bili za medije, a ja novinara nisam ni video, doduse jesam jednog Arkanovca odvuko do sklonista na aerodromu Mostar kad smo bili gadjani minobacackom vatrom covek ubledeo ko krpa kaze nisam znao da je ovde ovako zajebano...

Čime sam te uvrijedio?
Ne misliš da je i za ljude Konavala bila uvreda što si ti došao tamo naoružan i sprovodio okupaciju?
Ja ne želim da sudim o tebi kao čovjeku. Hoću da ti kažem da si bio dio sistema koji je više od godinu dana držao u okupaciji ljude! I to na kraju 20. vijeka!
Ti sam znaš da li su tvoje ruke čiste.

Back