Srbija osuđena zbog diskriminacije hindu-vernika iz Jagodine

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.043
Е,то је тако кад је у Србији дозвољен окултизам и све врсте окултних "религија".Још једном се потврђује да док на власт не дођу православни људи, нема бољитка.

измигољило данас оно што се крило 50 година по рупама.
 

kumanovo

Domaćin
Poruka
3.096
BEOGRAD - Država Srbija izgubila je danas prvi put spor pred Evropskim sudom za ljudska prava zbog kršenja odredbe o zabrani diskriminacije i dužna je prvostepenom presudom da obešteti svog državljanina Životu Milanović iz Belanovice, kod Jagodine, za 10.000 evra.

Inicijativa mladih za ljudska prava u ime Milanovića pokrenula je 2. oktobra 2007. spor pred Evropskim suda za ljudska prava. Milanović je član Hindu Vajsnavske verske zajednice, a od 2001. do 2007. godine pet puta je napadan zbog svog religijskog opredeljenja.

Napadači su ga prebijali rukama i nogama, bezbol palicama, ubadali nozem u ruke, noge, stomak i grudi. Juna 2006. godine Milanoviću je nožem urezan krst na glavi.

Policija u Jagodini je devet godina odbijala da ispituje slučajeve napada na Životu Milanovića koji je konzervator umetničkih dela, i pored više naloga iz jagodinskog Okružnog tužilaštva.

Milanoviću je prvi put prećeno 2001. godine. Nepoznate osobe, koje su se predstavile kao „čuvari otečastvenog obraza Srbije“, poručile su mu tada da se iseli iz Belanice jer „nije dobar Srbin“.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/223593/Srbija-osudjena-zbog-diskriminacije-hinduvernika-iz-Jagodine

Ma da li je moguce da ovo pripadnici organizacije branilaca vaskolikog srpstva napadaju hinduiste i konzervatore umetnickeih dela?

Znao sam da su Obrazovci oduvek bili veliki junaci, ali da seku i zlostavljaju ovakve tabadzije kakvi su nekakvi umetnici, zaista nisam znao da imaju hrabrosti.

Pa jos srpske vekovne neprijatelje, hinduiste, poznate po svojoj agresivnoj religiji. .

Sta li ce bratska Indija da kaze na ovo? :sad2:

:mrgreen: :mrgreen:

Hinduizam nije religija vec kult koji obozava negde oko 1500 bogova u sustina HINDUIZAM je POLITEISTICKA KULT religija.
 

Valeria

Elita
Poruka
20.246
Sramota je što imamo idiote kojima smetaju ljudi koje se na bilo koji način razlikuju od njih...:kafa:

I pored toga što me život po tom pitanju demantuje svakog dana, kao i lično iskustvo, meni je i dalje teško da shvatim - kako neko može da mrzi i napada čoveka (ili koga god) samo zato što se ne uklapa u njegove "standarde normalnog" ..
 

rdeki

Elita
Poruka
17.948
I pored toga što me život po tom pitanju demantuje svakog dana, kao i lično iskustvo, meni je i dalje teško da shvatim - kako neko može da mrzi i napada čoveka (ili koga god) samo zato što se ne uklapa u njegove "standarde normalnog" ..
Čini mi se da je to povezano sa težnjom da se pokriju sopstveni nedostatci. Osoba koja se nasilički ponaša obično pati od kompleksa ili više ili niže vrednosti, a njeno ponašanje je pokušaj "peglanja" tih istih kompleksa.
Sve ipak dolazi iz nas samih.
 

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Mržnja je bolest...a kod nekih izgleda potpuno neizlečiva...:)
Prvi korak je upoznavanje sa sopstvenim nedostacima.
Najlakše je odmah napasti drugoga (fizički ili verbalno). Mnogo teže je pokušati da razumeš tog nekoga, pa da poredeći sebe sa njim pokušaš da shvatiš kako bi se ti ponašao da si se našao u sličnoj situaciji. Pa da uporediš sopstvene nedostatke sa nedostacima dotičnog, gde možeš videti da obojica niste savršeni, i da ste sa te strane gledano mnogo sličniji nego što bi ti u prvom momentu želeo da priznaš. Itd, itd...
 

Zivota Milanovic

Početnik
Poruka
1
Uvazeni ucesnici foruma,zahvaljujem se na Vasem vremenu koje ste posvetili mojoj malenkosti.Evo nekih odgovora koja su postavljena: Imam 50 godina i zivim od konzervacije i prodaje svojih slika,konzervaciju keramike radim na projektima Arheoloskog instituta i mnogih muzeja po Srbiji ,ako to znaci da sam arheolog amater,priznajem da sam to,a sto se tice mog umetnickog rada to je jednostavno proveriti,ukucajte preko google pretrazivaca Zil Millano i videcete gde su izlozeni moji radovi (dobio sam informacije da nisam naivni umetnik amater)
Predlazem da raspravu o presudi ako ima zainteresovanih vodimo na osnovu dokumenata koje sam dobio zahvaljujuci Zakonu o dostupnosti informacijama..........
 

Top