"Srbija nikada nije imala ovako veliko uvećanje stočnog fonda"

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
haha pa nije da nije:

Srbija uvozom jača stočni fond
14. decembar 2010. | 17:30 | Izvor: B92 Beograd -- U Vladi Srbije je potpisano pismo o namerama koje će omogućiti da se iz Zapadne Evrope u Srbiju uveze 50.000 visokokvalitetnih steonih junica.

Potomstvo uvezenih junica, nakon ukrštanja sa domaćim bikovima, biće plasirano na tržište Rusije i Belorusije.

Vrednost projekta je 60 miliona evra, a memorandum su potpisali srpski ministar poljoprivrede Saša Dragin, predsednik Upravnog odbora ruskog Agromeda Vasilij Sekrieru i generalni direktor Ost-importa iz Belorusije Andrej Atamančik.

Dragin je istakao da do sada Srbija nikada nije imala ovako veliko uvećanje stočnog fonda kroz jedan sporazum i da je to značajno zbog velikih problema sa snabdevanjem domaćeg tržišta mlekom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=14&nav_category=9&nav_id=479305

stac mi droga u zivotu kad imam vesti sa b92..

braco srbi, stoko jedna

Људи, мене интересује је л' има неко овде КО УМЕ ДА ОБЈАСНИ ову *ебачину са кравама... ја више ништа не разумем јер сваки медиј даје опречне вести... ево:

SRBIJA UVOZI 50.000 STEONIH JUNICA

(1) Utorak, 14. Decembar, 2010.| Autor: Agencija TANJUG

33501.jpg

BEOGRAD - U Vladi Srbije je potpisano pismo o namerama koje će omogućiti da se iz zapadne Evrope u Srbiju uveze 50.000 visokokvalitetnih steonih junica, čije će potomstvo nakon ukrštanja sa domaćim bikovima biti plasirano na tržište Rusije i Belorusije.

Vrednost čitavog projekta je 60 miliona evra, a memorandum su potpisali srpski ministar poljoprivrede Saša Dragin, predsednik Upravnog odbora ruskog "Agromeda" Vasilij Sekrieru i generalni direktor "Ost-importa" iz Belorusije Andrej Atamančik.

Potpisivanju su prisustvovali ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin i otpravnik poslova Belorusije Sergej Čičuk. Ministar Dragin istakao je da je ovo "jako veliki dan, jer do sada nikada nismo imali u okviru jednog sporazuma ovako veliko uvećanje stočnog fonda u mlečnom govedarstvu u Srbiji".

"Pored izvršne presude Upravnog suda koja je napokon donela rešenje 'Gordijevog' čvora kako funkcioniše tržište mleka u Srbiji, i podizanja premije za mleko nakon rebalansa budžeta, ovo je sledeći korak koji i vlada i Ministarstvo čine da pomogne mlečnom govedarstvu", naglasio je Dragin.

Reč je o robno-robnom sporazumu, pa Srbija ne plaća junice, već će one biti ovde na uslužnom gajenju, uz obavezu da se za njih koriste medikamenti iz Rusije i Belorusije, koji su po standardima Evropske unije, objasnio je Dragin. On je dodao da je predviđeno da projekat traje od 2011. do 2016. godine.

Pusti nas omladinac u pm,ko da nam nije dosta sto zivimo ovde...

Ma nek' i odemo u istoriju,Arcibald Rajs pre 100 godina pisao o nasoj "inteligenciji" i to i dalje traje...Logican sled dogadjaja - istorija za one koji su isuvise slabi.

Srbija je moja otadzbina, ma gde ja ziveo. nema sta da je pustim dok ne mislim da joj je dobro.
stomak me boli od nepravde, ne pusta me sranje ni za par minuta, ja sam odatle odakle si i ti.
gore je vama nego meni, al imam i ja pravo da nesto kazem

Људи, мене интересује је л' има неко овде КО УМЕ ДА ОБЈАСНИ ову *ебачину са кравама... ја више ништа не разумем јер сваки медиј даје опречне вести... ево:...

pa ukratko, stochni fond srbije je na nivou onog sa pochetka 20-og veka, kad je srbija brojala par miliona.
najnizi u evropi.
kukuruz je rodio maksimalno, psenica bedno, oba su izvezli ko manijaci i oba su poskupela do neba i seljaci kolju i priplodnu stoku jer im se ne isplati da je hrane.

i onda krece uvoz preko miska.
kao i sad sto ce da bude sa lekovima, lebom, mlekom i zejtinom.

interventni miskouvoz.
unistis sve oko sebe pa uvezes

Poslednja izmena:
Ma nije nista upereno protiv tebe,samo dzaba...Don Kihotovci uvek najebu...
I ja pizdim svakoga dana koliko ove moroncine vredjaju inteligenciju svakog iole razumnog coveka sa svojim glupostima,mantrama i obecanjima...
Al pogledaj sta se desava-narod je jebena stoka...Seku prste sami sebi,ubijaju se zbog gluposti - toliki jad i bes izbace na bliznjima ili sebi...
Kako im nije muka vise,pa daj bre covece 100 x cemo da menjamo vlast al ce jedna biti dobra...
Znas kako je kad vidis ljudi gladni,bedni a ovi i dalje na vlasti...Pa nema jebene logike...Bolje da smo pre 50 godina svi pomrli,da ne brukamo praoce svojom slaboscu...
Potomci poginulih junaka kopaju po kontejnerima i tese se da moze da bude i gore,ebem ti takav narod...

Ma nije nista upereno protiv tebe,samo dzaba...Don Kihotovci uvek najebu...
I ja pizdim svakoga dana koliko ove moroncine vredjaju inteligenciju svakog iole razumnog coveka sa svojim glupostima,mantrama i obecanjima...
Al pogledaj sta se desava-narod je jebena stoka...Seku prste sami sebi,ubijaju se zbog gluposti - toliki jad i bes izbace na bliznjima ili sebi...
Kako im nije muka vise,pa daj bre covece 100 x cemo da menjamo vlast al ce jedna biti dobra...
Znas kako je kad vidis ljudi gladni,bedni a ovi i dalje na vlasti...Pa nema jebene logike...Bolje da smo pre 50 godina svi pomrli,da ne brukamo praoce svojom slaboscu...
Potomci poginulih junaka kopaju po kontejnerima i tese se da moze da bude i gore,ebem ti takav narod...

delim tvoje misljenje, bez daljnjeg.
ponekad probam da opravdam situaciju i uspem; pa nas su terorisali dve decenije, demonizovali, bombardovali, proterivali ko stoku, prali nam mozak i situacija je takva kakva je.
al vreme je, krajnje da se probudi iz kosmara i mrdne malo.
moze se, ima se snage itekako, pitanje je kad ce da se pojavi, gde je crta zadnje odbrane.
mislim da je tu, vrlo blizo.
svet se menja velikom brzinom

Back