"Srbija neće priznati Kosovo ni u najpozitivnijem scenariju"

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
ademi vratio sam seBivši predstavnik Evropske unije u razgovorima o statusu Kosova Štefan Lene izjavio je da ne očekuje da Beograd prizna Kosovo "ni u najpozitivnijem scenariju, ni u bliže ni u dalje vreme". znaci nikad

Lene, predstavnik EU i tima Martija Ahtisarija, smatra da Beograd i Priština treba da uspostave praktičnu saradnju, a da različite političke stavove o nezavisnosti Kosova treba ostaviti po strani.
U političkoj analizi pripremljenoj za austrijski Institut za spoljnu politiku, on je naveo da bi, možda, bilo najbolje nadati se nekom privremenom rešenju u okviru granica koje je predložio predstavnik EU u posredničkoj "trojci" Volfgang Išinger, preneli su danas prištinski mediji.
Lene smatra da to rešenje bilo "sporazum o okvirima praktične saradnje između Beograda i Prištine, u kome su obe strane saglasne da se nisu složile oko legalnih aspekata statusa Kosova".
Išinger je predložio da Beograd i Priština ne obave zvanično međusobno priznavanje, ali da uspostave saradnju na svim poljima, isto kao dve nemačke države tokom hladnog rata.
Lene u analizi ocenio da će Srbija i dalje biti značajan faktor za budućnost Kosova.
"To će zavisiti od napredovanja Srbije u pravcu EU. Srbija na dobrom putu ka ostvarenju njenih evropskih ambicija će prevazići traumu gubitka Kosva i usmeriće se na druge prioritete", smatra on.
Ipak, upozorio je Lene, ako put Srbije ka Evropi bude blokiran, može se očekivati oživljavanje nacionalističkih snaga i nastavak napetosti vezanih za Kosovo.


http://www.blic.rs/politika.php?id=105585
 
kosovo je nezavisno, znaci dotle status quo

Niti je nezavisno ,niti ce ikad biti.Mislim da nijedna drzava bivse nam SFRJ nije nezavisna,a kako vreme prolazi,postaje sve zavisnija,nazalost. Kosovo ,kao protektorat moze da egzistira,ali nisam bas sigurna kako ce se svari odvijati dalje,i da li ce svetski policajac uspeti da sprovede sve svoje namere,kako je zamislio.Sto se Lenea tice,bas mi je nesto zao sto je morao konstatovati cinjenicno stanje.
 
kosovo nije nezavisno vec je to pobunjenicka teritorija Srbije pod zashtitom iluminata masona ostalog sljama jer im ovi placaju novcem od gudrovine

Косово, као и Србија (у осталом) нису независни
све док се не (на било који начин) не оконча окупација од стране НАТО Пакта,
и док се не смени ова Квислиншка Влада ...

:dash::dash::dash:
 
Косово, као и Србија (у осталом) нису независни
све док се не (на било који начин) не оконча окупација од стране НАТО Пакта,
и док се не смени ова Квислиншка Влада ...

:dash::dash::dash:

na bilo koji nachin nece biti milom sigurno
to moze da bude samo kombo rat + izolacija
 

Back
Top