Srbija (ne) žali ostala bez Vlahovića i Pavlovića; "Vratiće se kad bude najvažnije!"

1731955939368.png

Reč selektora Dragana Stojkovića:​

"Svesni smo šta želimo da uradimo. Sutra nema kočnica, sutra nema taktiziranja. Takvu Srbiju hoću da vidim", rekao je Piksi, pa dodao:
"Mi Švajcarsku 23 godine nismo pobedili, pa smo uspeli. Negativne tradicije su tu da se ruše. Ne možete to svaki dan, ali u određenim vremenskim intervalima se desi. Koliko je meseci prošlo od utakmice sa Danskom, samo što ovaj put igramo kod kuće. Utakmica koja nam znači puno, kroji nam sudbinu. Igrači razmišljaju kao ja, da se da neki maksimum. Od početka do kraja da se da maksimum. Da bi se prekinuo negativan skor, morate da postignete samo jedan gol više od protivnika. Da li mi imamo kvalitet i znanja za to? Ja sam siguran da imamo. Srbija će dati sve ono što ima i može. Portugal se nije pobedio 36 godina, pa smo ih dobili kada je trebalo. U Lisabonu kada je bilo najpotrebnije. Momci moraju da veruju i imate samo 10 igrača na terenu koji vam ne daju da ih pobedite, ali hoćete. Sve je tu potpuno jasno, ne treba praviti filozofiju oko toga".

Brajan Rimer, selektor Danske:​

"Pre svega, to je tim koji ima različite snage. Imaju fizički dobar tim. Kada hoće da igraju tako, imaju snažan tim. Napred sa Mitrovićem i Vlahovićem Igrao sam protiv Mitrovića svaki put i uvek me je namučio. Svesni smo kvaliteta koji poseduje. Imaju vezni red pun kreativnosti i nekoliko razbijača koji mogu da osvajaju lopte. To je sjajna kombinacija u fudbalu. Dobre vinbgekove, pogotovo na desnoj strani. I na mestu centralnih bekova su jaki fizički. Moramo da vodimo računa kako otvaramo prostor".

Poslednji raport Dragana Stojkovića pred "finale":​

"Vreme koje smo imali, čini mi se, iskoristili smo na najbolji mogući način. Stigli smo da se odmorimo i to je najvažnija stvar".
"Ima taktike, ali sa velikom željom i napadačkom filozofijom. Ova utakmica spada u kategoriju finala. Znali smo u novembru da će ove utakmice biti odlučujuće za plasman na tabeli. Svi uslovi su tu. Imamo protivnika koji je dobar. Verujemo da u nama ima dovoljno snage, pameti i odlučnosti da ovu utakmicu rešimo u svoju korist".
"Sve što su igrali do sada, da li će i večeras igrati isto, ne znam. Pretpostavljam da hoće. To je neka formacija 4-3-3, ali ne bi bilo iznenađenje ako izađu sa petoricom u odbrani. Njima nerešen rezultat odgovara, nama samo pobeda Bez obzira na sve, kakva god taktika bila, na nama je da pronađemo rešenje i rešimo utakmicu u svoju korist".
Pritisak ne postoji da se nešto mora. Mi moramo da pokažemo sve što možemo, da damo sve od sebe. Ubeđen sam i to sam momcima rekao, da moramo da damo sve od sebe. Da li će to biti dovoljno, videćemo. Svako od igrača koji budu igrali u obavezi su da daju sve od sebe. Uveren sam da će igrači izgarati od prvog do poslednjeg minuta. Verujem u energiju i ono što smo radili u ova dva dana".

Back