Srbija na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini

Poruka
21.521
Od 31. avgusta Svetsko prvenstvo u kosarci u Kini.

Imamo 3 fantasticna pleja Teodosica, Jovica i Micica. Dva sjajna beka Bogdanovica i Gudurica. Krilo i krilni centar Bjelica, ona ***** Kalinic i Lucic verovatno. Slabije nego na prve dve pozicije koje su sami svetski vrh, ali opet i Bjelica je NBA igrac, i taj sugavi Kalinic je dobar, priznajem..... I centri ako se odazove Jokic, on, Bobi i Milutinov, mada Sale je slab na Raduljicu, videcemo. Na toj poziciji je malo zbunjujuca situacija..... Verovatno da cemo gledati Bobija, Milutinova i Raduljicu, a ako Jokic ipak prelomi da je kako on kaze, za njega dobro da se pojavi onda ne znam iskreno ko ispada.. Mislim trebalo bi Raduljica jer covek igra u Kini, ali videcemo, on je do sada bio kao neka Saletova amajlija... Kako god da bude i na poziciji centra gledacemo odlicne igrace.

Ja sanjam zlato. Ali bio bih presrecan i srebro kad bi uzeli jer pored onih ludaka i to srebro je kao zlato....
 
Рано је још за неке прогнозе и очекивања на СП. Још је доста времена, видјећемо у каквим саставима ће се појавити друге националне селекције, какво ће бити здравствено стање и наших и ривала, ваља и форму темпирати, многе ствари ће одлучити поводом наступа на СП.
На жалост, медији уз помоћ "одабраних" коментатора спинују малициозне текстове, и текстове усмјерене против српске кошарке, протура се лажна слика, омаловажавају ривали, већ се пише о неком мечу са Америма, о сребру и сличне глупости.
Полако рођаци, ваља прво групу проћи, немамо право потцијенити ни Анголу ни Филипине, да не говорим о европским квалитетним селекцијама, Италији и Шпанији које ће бити супер јаке и које су нам на путу.

Тачно је да ако нас повреде баш не осакате, имаћемо добру, квалитетну селекцију у Кини, али јаки су и други, Биће ово супер јако СП и биће паклена конкуренција. Ако би се друге селекције појавиле у најбољим саставима, или понајбољим, осим Амера који су посебна прича, још 4 националне селекције биће супер јаке.
Ту бих издвојио Грчку која има ширину, на свакој позицији по 2 одлична али и другачијег профила играча, то је увиек предност, даје селектору низ могућности, и на све то додајте феноменалног Адетоконбуа, Јаниса јер је у конкуренцији и његов старији брат који је наравно далеко од тог квалитета.
Онда Аустралија, Француска и Шпанија. Баш тим редом, селекције кое имају ширину, 18-20 одличних играча, провјерених, доказане вриједности, све ће бити прејаке на СП.
А имамо још квалитетних селекција, и ту ћемо имати бољу слику када видимо у каквим ће саставима бити на СП. У таквој конкуренцији, говорити већ сада о неком финалу са Америма је неразумно и својствено људима који су залутали у свијет кошарке. Једно су жеље, надања, но ваља бити и реалан, на крају и поштен према нашим сјајним кошаркашима.

Е сад, наши? Могли би имати баш добру селекцију. Имамо ширину, имамо пуно поливалентних играча, који могу покрити више позиција, ту је снага наших, као и чињеница да су па готово сви они који не робују статистици, већ захвални и корисни играчи који ће се подредити колективу. Захваљујући тој чињеници на претходним такмичењима оставили смо иза себе селекције које су имале на папиру звучнија имена.

По позицијама, најјаснија ситуација је на мјесту плејмејкера. Наравно зависи од здравља, ако буде како треба ићи ћемо са 3 пплеја на СП, увијек је добро имати 3 плеја на великом такмичењу. Стефан Јовић, Милош Теодосић и Васа Мицић су та тројица.
Како се Пефи повукао, Јовић је од посебне важности, играч који ће притиснути противничкиг плеја, онемоћити да лако пренесе лопту и да крену да врте пик. Зато нам треба здрав Стефан, а доста је ровит задњих година.

На поз. 2-3 након дуго година имамо ширину, поливалентне играче, јаке у оба правца који ће играти са пуно енергије. Богдан Богдановић, који може покрити и поз.плеја, Драган Милосављевић, Никола Калинић и Владимир Лучић се намећу.
Но ту су још Марко Гудурић који је опасно напредовао ове сезоне, Немања Недовић који ће одмјенити Богдана и убрзати игру, али здрав Немања, на жалост муку мучи са повредама. У конкуренцији ће вјерујем бити и комбо бек Алекса Аврамовић који ће се тешко наћи међу путнцима за Кину, но ту је, злу не требало, ако искрсну неке повреде. Овдје ће бити тешко преломити, ко год добије Салетово повјерење, биће заслужено.

На поз.5 је такође опасна конкуренција. Никола Милутинов који је такође опасно напредовао, јак у оба правца те Никола Јокић су у предности. Ту зависи да ли ћемо са два или три центра ићи у Кину. Ако би ишли са 3 (реално тешко, ал ако), ту би могао ускочити Бобан Марјановић, иако поред Јокића тешко да ће имати више простора. Мирослав Радуљица је добро потегао у квалификацијама, но ови прије набројани су у предности. Не треба заборавити ни Огњена Кузмића због чињенице да је јако добро одиграо задње ЕП, али и реално тешко ће се наћи међу путницима за СП, а и мало је због повреде играо задње двије сезоне.

На поз. 4 ту је Немања Бјелица, који је за националну селекцију увијек одиграо на врхунском нивоу. Ту би као бек-ап "четворка" идеалан био Милан Мачван, но знамо његову ситуацију. И ту се некако намеће Стефан Бирчевић који је и поред видљивих лимита показао да може бити користан.Лично ту дао предност Стевану Јеловцу који је офензивно убојитији, но мислим да ће Сале предност дати Бирчи. Наравно, ако би ишли са 3 "четворке" ту би и Јеловац могао ускочити.
Зависи да ли ћемо на СП са 7 или можда 8 спољних. Ако би са 8 спољних ту би се тражио онај који може и "четворку" по потреби попунити, знали играч за поз.3-4, и ту се намеће као могуће рјешење Марко Симоновић. Који је и највише потегао у квалификацијама и одиграо свих 12 утакмица.

То би по мени било то, они на које можемо рачунати као потенцијална рјешења. Пуно дилема, ваља све то извагати, сагледати, да ли ићи са 8 или 7 спољних, на којим поз. повести треће рјешење, неће Салету и стручном штабу бити лако преломити и одабрати 12 путника.
Вудјећемо наредних мјесеци како ће све то ићи, наравно могуће се и неке повреде, неке друге ствари, надајмо се да ће наши добро изгледато у Кини.
 
Медији су већ кренули да спинују злураде текстове, прије свега везано за изјаву неког Ниџе од Сомбора. Прије сам мислио да је то због непромишљености, оно да плебсу неку тему понуде, но данас знам да је то озбиљнија игра, и да воде смишљено "неки свој рат" против српске кошарке и успјешних спортиста уопште. Не уклапају се у овом времену када право на медијски живот имају само ријалити садржаји, политичари и разни шљам које зову контроверзним бизнисменима.

И сам моменат када се потенцира дио Ниџине изјаве везан за националну селекцију је прилично покварено одабран. Њему је фокус био плеј-оф ен-би-еј лиге, ту постоји велико разочарење због пораза, у таквом стању тешко је сабрати мисли и одговарати о другим стварима. Посебно што је он пропустио квалификације, и било би, без обзира на тренутни рејтинг, надмено да каже "да, ја играм у Кини", и непоштено према играчима који су изнијели квалификације. Ту је Сале који ће са њим обавити разговор, видјети шта, како, и у коначници одлучити ко ће у Кину.

Међутим, медијска хајка против српске кошарке се наставља. Па је један портал пласирао (https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=05&dd=14&nav_id=1541928) безобразан текст насловљен
Da li će Jokić igrati na Svetskom prvenstvu?
и анкету са малициозним понуђеним одговорима. Ту имамо и поплаву заједљивих коментара недовршених људи и аутошовиниста (нормалан коментар тешко да може проћи), све то ће само огадити кошарку и националу селекцију и онима који дишу за Србијом, те текстове чита и Ниџина родбина, пријатељи, тешко је ту на толику количниу пакости, злобе, остати имун, и ту је могуће да се и Николи и неким другим сва та пакост огади, на чему и раде медији, вјерујем да неће успјети.

У ову причу су се укључили и неки бивши кошаркаши и функционери, извјесни Драган Капичић (https://www.mozzartsport.com/kosark...a-ne-zeli-ja-ga-vise-nikad-ne-bih-zvao/327081) ту мало дијели моралне лекције па поручује
“Sada je potreban Srbiji, koja sa njim može do zlata u Kini. Da li će igrati, samo on zna, ali ako Jokić ili bilo ko direktno kaže da ne želi – jasno je da je sa Srbijom završio zauvek. Ja ga više nikad ne bih zvao“
Ма само јако.
Но проблем је што је овај Капичић био предсједник КСС 2007-10, и није то било како треба, "за његовог мандата" одступило се од неких спортских начела, изражена пасивност када су у питању етнички Срби у расејању и могућност да заиграју (а неки би играли да је било било каквих контакта, рецимо Пековић) за Србију, много је то, неупоредиво боље данас него тада.
Но добро, свако има право на своје виђење.
Огласио се и Јокићев менаџер
“Biće vremena, čućemo šta će Jokić da kaže, ali konačna odluka, kakva god da bude, isključivo je njegova“
који је наравно неодређен, и који је опет посебна прича. Није тајна да постоји нетрпељивост између тог лика и српског селектора.
Мотивисана можда не само интересом, него и личним разлозима.

Додуше овај менаџер препознатљив по зализаној коси чини подоста и доброг, али његове шеме доносе и штете српској кошарци. Једном је (значи његова изјава да не би било сумње) баш због Николе "инервенисао" код Салета, што тада не само што бјеше дрско и безобразно него и једна логика, резон потпуно ван сваког здравог разума. Но зализани има неке своје шеме. Некад ту ни играчу није лако разабрати 2 и 2, и остати бистрог ума.

Како год, ровари ли се, ровари, медији загађују ли, загађују. Сада је на потезу Сале, апосолутно сам увјерења, и поред бочних удара, биће то све како треба.
 
Evo startne petorke po meni a i to su najbolji igraci trenutno koje srbija ima:

1. Milos Teodosic
2. Bogdan Bogdanovic
3. Nikola Jokic
4. Nemanja Bjelica
5. Nikola Milutinov

A klupa je:

6. Vasa Micić
7. Nemanja Nedović
8. Marko Gudurić
9. Vladimir Lučić
10. Nikola Kalinić
11. Milan Mačvan
12. Boban Marjanović
 
Poslednja izmena:
Љубитељима спорта, кошарке, форумашима није замјерити, они се лако наложе на једну, увијек подло подваљену, еуфорију пред велико такмичење.
То се на жалост и сада догађа пред СП (СК) у кошарци у Кини.
Еуфорију коју подстичу медији, ту се протурају и нереална очекивања, гдје се већ "уговорило" финале са Америма, и јуриш на злато.

Сваки пута када би кренула та еуфорија и када би далеко бацали поглед, лоше би завршило. Сјетимо се ЕП 2005 у Београду, и још јако пуно примјера.
И један непоштен однос према нашим сјајним кошаркашима, омаловажањем ривала од стране медија пројектоваће се лажна слика, то ће само створити непотребан притисак и одмоћи нашој национачној селекцији. Имаћемо добру екипу, то није спорно, но биће јаки и други, поред Амера, ко има право подцијенити екстремно јаке екипе Грчке, Аустралије, Француске и Шпаније. И још барем 5-6 одличних националних селекција.

У том заносу, еуфорији новинари већ састављају селекције, који су кандидати (као у овом тексту https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=05&dd=24&nav_id=1546084), ту је већ "одређена" стартна петорка
Udarna snaga tima biće Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Nikola Milutinov, koji bi mogli da čine prvu petorku ukoliko se selektor odluči za dvojicu centara sa Jokićem na "četvorci".
неко из угла читалаца пожељна али и неозбиљно састављена петорка. Која наравно никад неће бити заједно на паркету.
Ајд што новинар стави Јокића на "четворку", играће он то повремено, можда 3-4 минута на неком мечу када ће се тежити ојачати рекет, но форсирати такву поставу у времену када је тренд форсирања нижих постава доћи ћете у ситуацију да вас ривал претрчи и напуни, преведено суицид са предумишљајем.
Али брате видимо стави Бјалицу на поз. ниског крила. Он у овим годинама, са моториком коју носе те године, не може покрити "тројку" дуже од 2-3 минута (оно у нужди из тактичких разлога), уосталом од 2012-е игра на поз.4, а има и "дужину" и чврстину по потреби да умртви противничке центре.

Тео неће почињати као стартер, он када је био у напону снаге у ЦСКА 2015-17 и на ОИ у Риу није почињао као стартер (почињао би наравно Пефи Марковић), неће ни у Кини.
Ту нам треба плеј који ће агресијом притиснути противничког плеја у старту меча, Тео није тај профил, то је Стефан Јовић.
Ако Стефан буде здрав, надајмо се да хоће. Ако не јер је доста ровит, мораћемо импровизовати, можда почињати са Васом на плеју, а у одбврани да Калинић "притишће" противничког плеја, има ту могућности.
Но све је то посао за Салета и стручни штаб.

Оно што је добро и што радује је да наши играчи са СП У-19 2013-е у Прагу (Јокић, Мицић, Милутинов) фино напредују, подижу из године у годину ниво игре. И они би требали бити они прави на СП. Од којих много зависи. Напредак се види и код Гудурића који се мора изборити за мјесто у тиму, не зато што није дибар, напротив, већ зато што је опака конкуренција.
Важан је Богдан. Ми га памтимо из 2017-е, ЕЛ и ЕП те године, но оно што је играо Сакраменто 2017/18 (не Богдан јер је он једини у тој екипи играо рационално него тим) би могли назвати Боже ти сачувај, ове године је то већ боље, бјеше ту такмичарске кошарке, но опет остаје ? да ли ће Богдан бити ниво из 2017-е. Надајмо се да хоће.
Бјелица по навици увијек одигра на врхунском нивоу у дресу "орлова".
Како написах, јако, јако важан је Стефан Јовић, треба нам његова агресија. Надајмо се да ће бити здрав. Исто важи и за Николу Калинића.

Много је ту ствари које ваља посложити, ваља уиграти екипу, да се играчи навикну једни на друге, да знају шта могу очекивати од саиграча, припремити дефанзивне и офензивне сетове, имамо (имаћемо) играче који долазе из различитих лига, са различитим присупом, то је увијек проблем, велики проблем, и ваља све то укомпоновати.
Пуно посла је пред стручним штабом.

За сада би било добро да еуфорија спласне, да фокус буде искључиво на ривалима у првој групној фази, укључујући Анголу и Филипине. Ићи корак по корак, пласирати се међу прве 2 и борбу за пласман 1-16.мјеста (разиграваће се и за 17-32.мјесто), па онда редом како се буде одвијала ситуација.
Надајмо се добром.
 
Evo startne petorke po meni a i to su najbolji igraci trenutno koje srbija ima:

1. Milos Teodosic
2. Bogdan Bogdanovic
3. Nikola Jokic
4. Nemanja Bjelica
5. Nikola Milutinov

A klupa je:

6. Vasa Micić
7. Nemanja Nedović
8. Marko Gudurić
9. Vladimir Lučić
10. Nikola Kalinić
11. Milan Mačvan
12. Boban Marjanović

Jokic nije trojka. I neoprostivo je sto nisi nasao mesta za Jovica.
 
Љубитељима спорта, кошарке, форумашима није замјерити, они се лако наложе на једну, увијек подло подваљену, еуфорију пред велико такмичење.
То се на жалост и сада догађа пред СП (СК) у кошарци у Кини.
Еуфорију коју подстичу медији, ту се протурају и нереална очекивања, гдје се већ "уговорило" финале са Америма, и јуриш на злато.

Сваки пута када би кренула та еуфорија и када би далеко бацали поглед, лоше би завршило. Сјетимо се ЕП 2005 у Београду, и још јако пуно примјера.
И један непоштен однос према нашим сјајним кошаркашима, омаловажањем ривала од стране медија пројектоваће се лажна слика, то ће само створити непотребан притисак и одмоћи нашој национачној селекцији. Имаћемо добру екипу, то није спорно, но биће јаки и други, поред Амера, ко има право подцијенити екстремно јаке екипе Грчке, Аустралије, Француске и Шпаније. И још барем 5-6 одличних националних селекција.

У том заносу, еуфорији новинари већ састављају селекције, који су кандидати (као у овом тексту https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=05&dd=24&nav_id=1546084), ту је већ "одређена" стартна петорканеко из угла читалаца пожељна али и неозбиљно састављена петорка. Која наравно никад неће бити заједно на паркету.
Ајд што новинар стави Јокића на "четворку", играће он то повремено, можда 3-4 минута на неком мечу када ће се тежити ојачати рекет, но форсирати такву поставу у времену када је тренд форсирања нижих постава доћи ћете у ситуацију да вас ривал претрчи и напуни, преведено суицид са предумишљајем.
Али брате видимо стави Бјалицу на поз. ниског крила. Он у овим годинама, са моториком коју носе те године, не може покрити "тројку" дуже од 2-3 минута (оно у нужди из тактичких разлога), уосталом од 2012-е игра на поз.4, а има и "дужину" и чврстину по потреби да умртви противничке центре.

Тео неће почињати као стартер, он када је био у напону снаге у ЦСКА 2015-17 и на ОИ у Риу није почињао као стартер (почињао би наравно Пефи Марковић), неће ни у Кини.
Ту нам треба плеј који ће агресијом притиснути противничког плеја у старту меча, Тео није тај профил, то је Стефан Јовић.
Ако Стефан буде здрав, надајмо се да хоће. Ако не јер је доста ровит, мораћемо импровизовати, можда почињати са Васом на плеју, а у одбврани да Калинић "притишће" противничког плеја, има ту могућности.
Но све је то посао за Салета и стручни штаб.

Оно што је добро и што радује је да наши играчи са СП У-19 2013-е у Прагу (Јокић, Мицић, Милутинов) фино напредују, подижу из године у годину ниво игре. И они би требали бити они прави на СП. Од којих много зависи. Напредак се види и код Гудурића који се мора изборити за мјесто у тиму, не зато што није дибар, напротив, већ зато што је опака конкуренција.
Важан је Богдан. Ми га памтимо из 2017-е, ЕЛ и ЕП те године, но оно што је играо Сакраменто 2017/18 (не Богдан јер је он једини у тој екипи играо рационално него тим) би могли назвати Боже ти сачувај, ове године је то већ боље, бјеше ту такмичарске кошарке, но опет остаје ? да ли ће Богдан бити ниво из 2017-е. Надајмо се да хоће.
Бјелица по навици увијек одигра на врхунском нивоу у дресу "орлова".
Како написах, јако, јако важан је Стефан Јовић, треба нам његова агресија. Надајмо се да ће бити здрав. Исто важи и за Николу Калинића.

Много је ту ствари које ваља посложити, ваља уиграти екипу, да се играчи навикну једни на друге, да знају шта могу очекивати од саиграча, припремити дефанзивне и офензивне сетове, имамо (имаћемо) играче који долазе из различитих лига, са различитим присупом, то је увијек проблем, велики проблем, и ваља све то укомпоновати.
Пуно посла је пред стручним штабом.

За сада би било добро да еуфорија спласне, да фокус буде искључиво на ривалима у првој групној фази, укључујући Анголу и Филипине. Ићи корак по корак, пласирати се међу прве 2 и борбу за пласман 1-16.мјеста (разиграваће се и за 17-32.мјесто), па онда редом како се буде одвијала ситуација.
Надајмо се добром.

Brate smaras vise sa Angolom i Filipinama. Jedno je kad Sale to kaze iz ciste kurtoazije i nekog respekta i sportskog fer pleja prema njima.... Ali da li iko realan sumnja da cemo ih nabiti sa po 30-40 razlike...
 
Brate smaras vise sa Angolom i Filipinama. Jedno je kad Sale to kaze iz ciste kurtoazije i nekog respekta i sportskog fer pleja prema njima.... Ali da li iko realan sumnja da cemo ih nabiti sa po 30-40 razlike...
Ти реални су уписали и против Естоније 30-40 разлике. Па смо са Теодосићем у саставу изгубили. Лош дан, надахнути ривал, лако се оклизнути.
Није спорно, бићемо у квалитетнијем саставу него ли смо били у том мечу са Естонијом. Али и Ангола је квалитетнија од Естоније. Није спорно и да су наши фаворити, али опрез не шкоди.
 
Код наших људи омиљена је "игра селектора" и ту малтене сви имају неких својих одабраних 12. И то је у реду. Добро је и да постоји занимање.
Људи некад више симпатишу неке играче, има ту и клупске обојености, није да нема.
Ту се робује и у неким увјерењима, стереотипима. Рецимо, доста људи гура Бјелицу на "тројку". Он је играо ту позицију. Некад давно. Од 2012-е покрива поз.4, ту је најкориснији. Јесте га Тибодо гурао повремено у сезони 2017-18 и на "тројку", повремено, но Тибодо је посебна прича.
Или Јокића гурају на "четворку". Јокић јесте у Меги играо ту поз., но он је у текућој сезони 80% времена проводио на "петици". Узгред, изабран и у прву петорку у ен-би-еју.

Е сад, поз. 1-3 ће бити добро попуњене, ту ако нас и задеси неки малер, повреда, имамо играче који ће ускочити. Чак би нека повреда Салету олакшала дилему, Наравно, не призивима.

И на поз. 5 смо заиста добро попуњени. Ту ће Сале бити у проблему, да ли ићи на СП са двије или три "петице", Милутинов и Јокић су по мени у предности, играчи који не падају у игри, и ту се поставља питање сврхе треће "петице", а опет није лоше имати још којег високог момка. Злу не требало. Не баш лака дилема.

Поз.4. Бјелица би напокон требао бити у саставу. Ваљда нас неће опет неки малер потјерати.
Остаје та бек-ап "четворка". Видимо да Мачвана новинар у приложеном тексту води као суигурног, као и неки форумаши. И Мачван би заиста био идеалан за ту улогу, захвалан, користан, рационалан у игри, игра ту "досадну" одбрану, не примијети се, али ради толико добрих ствари. Али здрав Мачван.
Но он је дуго повријеђен, прескочио је сезону. Могу се играчи вратити на жељени ниво и у кратком времену, они атлетски потентнији. Но Мачвану атлетицизам није јача страна и треба времена да се врати на потребан ниво. А времена нема, један од мени омиљених и играча и спортиста уопште, но тешко да ћемо на њега рачунати. Јако, јако тешко.
И коме ту улогу бек-ап четворке одредити? Јеловцу који има тај офензивни потенцијал, Бирчевићу који има конституцију, дужину, и којег занимљиво нико не помиње, или ићи само са Бјелицом и ослонити се на "лажне четворке", којих имамо, имамо играче који могу покрити 3-4 (Калинић, Лучић и Симоновић ако би изборио мјесто у екипи). Ни ту није лака дилема пред Салетом и стручним штабом.
 
Kalenic moze lagano na 4 da isprati atletikom, ako je oporavio rame od trandze preko skajpa. I bolje da ne smeta Lucicu na trojci, nek' fizikalise dole. Macvan je posebna prica i kad je zdrav, ali svakako legitimna opcija, pre svega zbog kosarkaske inteligencije. Ali ovako, povreda, neigranje... To ce Djordjevic bolje znati. A igraci poput Bircevica i Simonovica ne bi trebali dolaziti u obzir. Jedina vrednost je da bodre ekipu i cine tim.
 
Ех, слатке муке...једва чекам СП.
Претпостављам да је довољно да играмо са три центра. Трећи ионако неће много улазити у игру. Ја бих више форсирао Недовића него ранијих година јер је брз као муња и има добру сезону иза себе. Против Амера немамо нимало шансе, али треба доћи и до тог финала. Нисам сигуран ни колико Бјелица може да пружи против бржих екипа. Тео је ван такмичарске кошарке, ни од њега не очекујем много. Заиста не мислим да ћемо се прошетати до финала тек тако, али се надам да хоћемо. :)
 
Plavi se vratili.:super:


3349229765cf9753ae7c79515172488_w640.jpg




8664424915cf9753b44873594904897_w640.jpg
 
Сале је објавио шири списак репрезентативних кандидата за Свјетско првенство у Кини.
Ту се налазе чак 34 кандидата:
Милош Теодосић
Стефан Јовић
Василије Мицић
Илија Ђоковић
Стефан Пот
Немања Недовић
Богдан Богдановић
Драган Милосављевић
Марко Гудурић
Бранко Лазић
Алекса Аврамовић
Дејан Тодоровић
Вања Маринковић
Огњен Јарамаз
Владимир Лучић
Марко Симоновић
Огњен Добрић
Никола Калинић
Немања Дангубић
Раде Загорац
Немања Бјелица
Милан Мачван
Стефан Бирчевић
Стеван Јеловац
Никола Мишковић
Бориша Симанић
Драган Апић
Никола Јокић
Мирослав Радуљица
Никола Милутинов
Бобан Марјановић
Огњен Кузмић
Дејан Кравић
Никола Јовановић
То би било то. Ту би се на списку свакако нашао Стефан Пено који је у фебруару доживио тешку повреду кољена.

Очекивао сам на ширем списку Дејана Давидовца и Војислава Стојановића. Наравно, тешко би нашли међу путницима за Кину, но два занимљива играча који би у будућности могли бити конурентни за дрес "орлова", играју јако добро у финишу сезоне, и уврштавањем на ширу списак би им се дало до знања да су на радару, у коначници нема неког значаја имали на списку 34 или 36 играча.
Сале је овдје (претпостављам) остао вјеран неким принципима, ту су они на које се наравно рачуна, они који су потегли у квалификацијама (наравно ако није искрсла повреда као у случају Пена), а ту су и неки које муче повреде (Кузмић, Мачван), и уврштавањем на овај списак им се дало до знања да нису заборављени.

Далеко је до свјетског првенства, видјећемо када се објави скраћени списак кандидата ко ће остати. Мослим да неће бити изненађења.
 
Имамо већ годинама једно негодовање, оркестрирано негодовања коментатора и форумаша (неких) којима смета боја дреса репрезентативаца Србије.
Било ми је то чудно, толико озлојеђености због боје дреса (??). Но увјерио сам се да тим типовима не смета боја дреса, већ оно што пише на дресу; Србија. То их жуља.
Узгред, често се боја дреса веже за боју заставе земље, ако је двобојна или тробојка, најчешће се узима горња (или лијево) боја заставе да буде боја мајице. У нашем случају, то би била црвена.
Мада неважно, која год била боја, црвена, плава, бијела, наши су, важно је оно што пише на дресу.
 

Back
Top