Srbija na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini

Prosto neverovatno kako su nasi odigrali slabo i mlako drugu cetvrtinu, raspucali se u prvoj, napravili razliku i mislili sad ce ovi sami da se pobede, sad ce to tako da ide do kraja samo od sebe, kao po inerciji.
Generalno Amerikanci su bas specifican protivnik i jako malo im treba vremena i prostora, ono igras sa njima ceo mec egal , tek malo popustis i imas neki prazan hod od par minuta i to je vec cao, odose oni na 10-15 razlike, protiv njih tek kad ona sirena oznaci kraj utakmice mozes malo sebi da das oduska.
 
ovo je veoma važna pobeda :D....momci svaka čast...Sale je legenda i ne zaslužuje pljuvačinu......ipak, kao trener postigao je svoj maksimum.....za prva mesta potreban nam je drugi selektor, podmladjen tim i naravno brat Jokara za koga se nadam da će i u buduće zajedno sa Bogdanom predvoditi naš tim.........ovoga puta sa pravom minutažom i sa prave pozicije u timu..........
 
Nadajmo se, no otom-potom. ;)


Steta za Australiju, nazalost danas Ingles kao da je na levu nogu ustao, totalno odsutan, (doduse imao je imao dosta asistencija i skokova falili su njegovi poeni), steta za ono slobodno bacanje Milsa ali verujem da nije lako u takvom momentu, izgleda da je ipak presudilo to iskustvo Spanaca, Australija tradicionalno uvek igra dobro ta velika takmicenja i ulazi u zavrsnice ali nikako da dodju do samog kraja, nikako da preskoce to polufinale i izgleda da se taj njihov maler nastavlja.

Peti Mils zaista vanserijski igrac, mislim da bi on pod hitno morao da bude vodja ekipa u Sparsima,Kej veoma prijatno iznenadjenje ne samo ove utakmice vec i citavog prvenstva, Mark Gasol doktorski odigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije, Riki Rubio takodje odgrao fantastican turnir (i izgleda da je napokon popravio taj sut sa distance koji mu je bio boljka kroz citavu karijeru).
 
Đorđević: Protiv Češke isti pristup kao sa Amerikancima

Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari - rekao je Đorđević

1568395252529.png


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da u meču za peto mesto na Mundobasketu protiv Češke očekuje isti pristup kao protiv Amerikanaca.

- Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta. Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja - rekao je Đorđević, a prenosi sajt KSS.

O sutrašnjem rivalu selektor ima samo pozitivne reči.

- Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku- poručio je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Češke igra se sutra od 14 sati.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.2...Protiv-Ceske-isti-pristup-kao-sa-Amerikancima
 

Back
Top