Србија може да скрене ток Ибра и пресуши Газиводе

A ovako zivimo bajno? Zemlja sa najvecom inflacijom u Evropi?

Uostalom, preziveli smo jedne sankcije, prezivecemo i druge.
Hahaahhaah ovo je neverovatno, pa da li je moguće da ponovo želite tu politiku, gde lažemo sami sebe da smo neko i nesto, a na kraju em budemo ojadjeni( pre svega finansijski), em sve strateške pozicije izgubimo.

Šta mislite koliko bi mladi ljudi želeli život u ovoj zemlji, kad iovako oko 50k godišnje ode, a vraća se nekoliko hiljada penzionera.

Ništa?
Znači, da preusmeriš Ibar, i da više nema vode ovde, misliš da bi nešto rodilo u ovim njivama?

Ti, bre, pojma nemaš o kraju iz kojeg tvrdiš da si :D

Pogledajte prilog 1651514

Ja sam ti lepo rekao da trabunjaš

To dole uz reku je plavno i smanjenjem prinosa vode njive bi postale upotrebljive

Najbolje njive su nam u brdu više i dalje od Ibra

Hahaahhaah ovo je neverovatno, pa da li je moguće da ponovo želite tu politiku, gde lažemo sami sebe da smo neko i nesto, a na kraju em budemo ojadjeni( pre svega finansijski), em sve strateške pozicije izgubimo.

Šta mislite koliko bi mladi ljudi želeli život u ovoj zemlji, kad iovako oko 50k godišnje ode, a vraća se nekoliko hiljada penzionera.
Lepo sam rekla, ne u rat. Samo da se vrati oteto, i to jos ne ni celo, nego deo, za sada, to je pocetak..

Pa mora da se vrati na tacku gubljenja, privreemno, da bi se nesto ostvarilo i dobilo. Sada je za to povoljnija situacija u svetu. Treba koristiti tu situaciju.

Све има своје границе. Ако Курти настави да угрожава србско право на живот, Срби ће имати право да њима одузму право на нашу воду!
О томе је говорио Председник. Без обзира што је он велики хуманиста који свакоме признаје његова људска права, без обзира на веру,нацију или боји коже, ипак он ће бити принуђен на овакве потезе да би одбранио права свога народа! То је упозорење које је Председник послао Куртију!

Dakako, mahnuce Sv. Predsednik pastirskim stapom i sveta reka ce se razdvojiti na dva dela poput Crvenog mora pred Mojsijem. Plovice voda gde joj Svetosavlje zapovedi, ostavice zednog laznog brata Kurtija.

Nas bre on pravi na majmune.

Lepo sam rekla, ne u rat. Samo da se vrati oteto, i to jos ne ni celo, nego deo, za sada, to je pocetak..

Pa mora da se vrati na tacku gubljenja, privreemno, da bi se nesto ostvarilo i dobilo. Sada je za to povoljnija situacija u svetu.
A za ostatak Srbije bas vas briga, hajde da svi mi se vratimo u 19 vek... Pa onda bi cela Srbija Kosovo postala.

Svaki 4 radnik nam radi u stranim firmama, nivo razmene izmedju Eu I Srbije je nikad veći, ali i zaduženje tako da MMF nas drži da ne kažem za šta.

Bitno je da ste bili hrabri 90-tih, glavu dajem da ako si tad imao dovoljno godina da rezonujes politiku da si bio za svog Slobodana i rat, da crveni kmer Srbije i vama na Kosovu kaže ne sme vas niko da dira.
Sloba je vodio pogresnu politiku, ali od 2000-te do danas oni su zaista preterali da imamo svako pravo na povracaj i akciju u vezi s tim.
A za ostatak Srbije bas vas briga, hajde da svi mi se vratimo u 19 vek... Pa onda bi cela Srbija Kosovo postala.

Svaki 4 radnik nam radi u stranim firmama, nivo razmene izmedju Eu I Srbije je nikad veći, ali i zaduženje tako da MMF nas drži da ne kažem za šta.
U pelenama...

Cinjenica je da pola Kosova,narocito istocni deo nema reku. Pristina nema reku . U slucaju da Srbi budu oterani sa Kosova,sta nas bole usi ,na kraju to jezero se puni vodom sa nase teritorije.
Koriste nasu vodu,struju,puteve i jos maltretiraju Srbe? Da su pametni da ih drze kao malo vode na dlanu. Nema posla ,nema industrije dok ne rese pitanje sa Srbima.Niko nece evro da ulozi dole.

Cinjenica je da pola Kosova,narocito istocni deo nema reku. Pristina nema reku . U slucaju da Srbi budu oterani sa Kosova,sta nas bole usi ,na kraju to jezero se puni vodom sa nase teritorije.
Koriste nasu vodu,struju,puteve i jos maltretiraju Srbe? Da su pametni da ih drze kao malo vode na dlanu. Nema posla ,nema industrije dok ne rese pitanje sa Srbima.Niko nece evro da ulozi dole.
:tick:

Sta vodis rat kad nemas ni vodu?

Sloba je vodio pogresnu politiku, ali od 2000-te do danas oni su zaista preterali da imamo svako pravo na povracaj i akciju u vezi s tim.

U pelenama...
U pelenama se radi kod vaših Azijskih *********, Nemačke, a pogotovo Americke firme poštuju kodekse, u Američkim se vikend nikad ne radi što je u Srbiji postalo čudno( preCednik želi i po 7 dana da se radi).

Moraš shvatiti da mi nismo sposobni zaposliti mnogo ljudi, prinuđeni smo i zavisimo od zapada.

A Vucic ovo sto prica je samo prodavanje magle, ali me nervira da toliko naroda i dalje naseda na njegove lovačke price.

U pelenama se radi kod vaših Azijskih *********, Nemačke, a pogotovo Americke firme poštuju kodekse, u Američkim se vikend nikad ne radi što je u Srbiji postalo čudno( preCednik želi i po 7 dana da se radi).

Moraš shvatiti da mi nismo sposobni zaposliti mnogo ljudi, prinuđeni smo i zavisimo od zapada.

A Vucic ovo sto prica je samo prodavanje magle, ali me nervira da toliko naroda i dalje naseda na njegove lovačke price.
Te fabrike ce tu ostati, ne mogu nestati.

Ako oni ne zele, mi mozemo da ih prenamenimo u nesto drugo.

Na kraju, nece biti sankcija, nije vise ista situacija kao 90-tih, EU nije slozna a istina se videla u vezi nas sada ratom izmeju Rusije i Ukrajine. Niko vise nece hteti da mrdne prstom da nas osudi.

Te fabrike ce tu ostati, ne mogu nestati.

Ako oni ne zele, mi mozemo da ih prenamenimo u nesto drugo.

Na kraju, nece biti sankcija, nije vise ista situacija kao 90-tih, EU nije slozna a istina se videla u vezi nas sada ratom izmeju Rusije i Ukrajine. Niko vise nece hteti da mrdne prstom da nas osudi.
Pa to je isto i Milošević mislio, pogotovo što je na početku i imao podršku zapada čak, iako je jurišao sa petokrakom 2g nakon pada Berlinskog zida...

Budućnost naše zemlje je ekonomija i 4 opštine na severu, po cenu davanja Presevske doline, takodje krucijalno je spasiti dole nas narod ispod Ibra koji živi u bodljikavoj žici kao Palestinci...

Срби немају куда да ураде било шта. Уосталом, зашто би? Вучко је предао Газиводе и Север КиМ. Уништио све институције и било коју одбрану што је народ имао. Сад ако су паметни да продају што имају и доселе се у Србију. Доле више немају шта да траже.

Србија може да скрене ток Ибра и пресуши Газиводе​

Председник Вучић поводом експлозије у којој је оштећен канал Ибар-Лепенац и прекинуто водоснабдевање на Косову и Метохији
677z381_Tan2024-12-0111512539_1-vucic.jpg

Танјуг/Јована Кулашевић
Председник Србије Алексадар Вучић поручио је да Београду нису потребни никакви терористички акти како би зауставили водоснабдевање Албанаца на Косову и Метохији јер има могућност да скрене ток Ибра чиме би језеро Газиводе пресушило.

Вучић је указао на идеју која постоји још од 1985. године.

- Донео сам комплетан материјал Србијавода. Цела књига. Па још од 1985. године постоји идеја да ми можемо да скренемо ток Ибра и они остају без Газивода. И онда нема језера више. Ја сам био против тога увек, нисам желео да ми користимо природу за политику. Па ми смо им давали струју. Ми нећемо да уништавамо то, неко је то много глупо смислио. Не треба нам тероризам, већ једна административна одлука, и два месеца посла, али ја сам био против тога - поручио је Вучић.

Подсетимо, у селу Вараге код Зубиног Потока у петак је дошло до експлозије у којој је оштећен канал Ибар-Лепенац, због чега је прекинуто водоснабдевање на Косову и Метохији, а Приштина је напад окарактерисала као „терористички“ и оптужила Београд да стоји иза њега.

https://www.politika.rs/scc/clanak/647838/srbija-moze-da-skrene-tok-ibra-i-presusi-gazivode

Srbija treba da skrene Ibar i preusmeri ga preko opstine Novi Pazar za opstinu Raska .

Samo sto Vucic nije taj koji ima muda da to i uradi.

Ja bih to uradio tako sto ne bih Ibar kompletno presusio nego bi skrenuo preko 50% pa ako Siptari nisu dobri skrenes 90% pa nek se slikaju.

Sa njima ne moze lepo, jer oni kao i njihovi NATO nalogodavci razumeju samo jezik pretnji i sile.
i ode on da pravi tu branu za skretanje reke, pa pričkine palac daskom.Sis'o ga da smanji otok i smislio da bolje potok, zatrpamo časkom...

To i ja kazem

Preusmerimo ibar na drugu stranu pa neka crknu

Pa to je isto i Milošević mislio, pogotovo što je na početku i imao podršku zapada čak, iako je jurišao sa petokrakom 2g nakon pada Berlinskog zida...

Budućnost naše zemlje je ekonomija i 4 opštine na severu, po cenu davanja Presevske doline, takodje krucijalno je spasiti dole nas narod ispod Ibra koji živi u bodljikavoj žici kao Palestinci...
Pa i bio je u pravu sto je tako mislio, i ne bi ni rec rekli da umedjuvremenu nije poceo rat u Hrvatskoj a odmah zatim u Bosni. Bugarima rec nisu rekli kad su tih godina Kurde tj, Turke proterali.
Ali posle toga smo postali "dezurni krivci" i vise nije moglo.

Nije mi jasno, kako to toliko malo trazite od zivota, kako ne cenite sebe, svoj dom, zemlju...buducnost nije u ovome sto kazes, vec u povratku Kosova celog, da su hteli, ostvarili bi te 4 opstine do sad, a mozda je i bolje sto nisu, to dokazuje da je jedino vracanje celog Kosova pod ingerenciju Srbije, jedino resenje. Ne mora sad, ali kad tad i mora i treba.

Back