Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 173.582
Србија може да скрене ток Ибра и пресуши Газиводе
Председник Вучић поводом експлозије у којој је оштећен канал Ибар-Лепенац и прекинуто водоснабдевање на Косову и Метохији
Танјуг/Јована Кулашевић
Председник Србије Алексадар Вучић поручио је да Београду нису потребни никакви терористички акти како би зауставили водоснабдевање Албанаца на Косову и Метохији јер има могућност да скрене ток Ибра чиме би језеро Газиводе пресушило.
Вучић је указао на идеју која постоји још од 1985. године.
- Донео сам комплетан материјал Србијавода. Цела књига. Па још од 1985. године постоји идеја да ми можемо да скренемо ток Ибра и они остају без Газивода. И онда нема језера више. Ја сам био против тога увек, нисам желео да ми користимо природу за политику. Па ми смо им давали струју. Ми нећемо да уништавамо то, неко је то много глупо смислио. Не треба нам тероризам, већ једна административна одлука, и два месеца посла, али ја сам био против тога - поручио је Вучић.
Подсетимо, у селу Вараге код Зубиног Потока у петак је дошло до експлозије у којој је оштећен канал Ибар-Лепенац, због чега је прекинуто водоснабдевање на Косову и Метохији, а Приштина је напад окарактерисала као „терористички“ и оптужила Београд да стоји иза њега.
https://www.politika.rs/scc/clanak/647838/srbija-moze-da-skrene-tok-ibra-i-presusi-gazivode
Srbija treba da skrene Ibar i preusmeri ga preko opstine Novi Pazar za opstinu Raska .
Samo sto Vucic nije taj koji ima muda da to i uradi.
Ja bih to uradio tako sto ne bih Ibar kompletno presusio nego bi skrenuo preko 50% pa ako Siptari nisu dobri skrenes 90% pa nek se slikaju.
Sa njima ne moze lepo, jer oni kao i njihovi NATO nalogodavci razumeju samo jezik pretnji i sile.