- Poruka
- 173.351
ne znam , al don quihote rece da se gore kod njega na severu madjari iz srbije masovno voze na madjarskim tablicama.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa koliko je to prebivalista moguce imati ???? pa bre kad odes iz nisa u beograd da zivis,ne mozes da se prijavis u beogradu dok se ne odjavis u nisu....znaci menjas prebivaliste.....a vi ocete da imate prebivaliste u 2 drzave....da vam nije malo ????
Svaki gradjanin Srbije koji ima prebivaliste u Srbiji ( imao jedno ili 2 drzavljanstva) ne moze da ima vozilo sa stranim tablicama.
Ne znam zasto bi neko ko npr.zivi u Beogradu i ima i srpski i npr. bosanski pasos bio povlasten u odnosu na bilo kog beogradjanina koji ima samo srpski pasos.
Ako hoce da vozi kola sa bosanskim tablicama nek lepo prijavi prebivaliste u BiH i resen problem.....
Srbija je meni ****** zemlja! Kakva maticna drzava, kakva pichcka materina! Srbi iz RS moraju da cekaju godinu dana da bi dobili srbijansko drzavljanstvo! Pa ako nam je Srbija maticna drzava, zar ne bi trebalo odmah da dobijemo to drzavljanstvo? Prije ce mi Portugal dati drzavljanstvo nego Srbija!
Tipicni pljuvaci Srbije!Čekaš godinu i po i plaćaš 350 km...a neki ovde misle da se dobija na lijepe oči...
Tipicni pljuvaci Srbije!
Takvih sam se nagledao za ceo zivot. Svi govore kako im je u Hrvatskoj (ili u BiH) lepo i kako je 5 puta bolji zivot tamo, a Srbija im je sranje. A ja ih pitam koji ste onda ku*rac dosli u Srbiju?! To su ti ljudi koji samo gledaju kako njima odgovara. Cas zive u RH, ili FBiH, a cas u Srbiji (kada trebaju besplatno da studiraju).
I trebaju da vam uzimaju tablice!!!
Izvini.Ajde,sad se lijepo izvini za ovu uvredu...bar meni...
Moja rečenica je istinita i ne vidim zašto si se našao uvrijeđen i zašto me nazivaš pljuvačem Srbije?
p.s. Samo da ti kažem da pljuvač Srbije nikad nisam bila,niti ću biti...
Ko im brani da imaju i dva,ako žele i mogu?
Valjda sporazum o dvojnom državljanstvu važi i u obrnutom smjeru...Samo ne poznajem baš puno Srba iz Srbije koji vape za pasošem BiH...
Srbija je meni ****** zemlja! Kakva maticna drzava, kakva pichcka materina! Srbi iz RS moraju da cekaju godinu dana da bi dobili srbijansko drzavljanstvo! Pa ako nam je Srbija maticna drzava, zar ne bi trebalo odmah da dobijemo to drzavljanstvo? Prije ce mi Portugal dati drzavljanstvo nego Srbija!
Čekaš godinu i po i plaćaš 350 km...a neki ovde misle da se dobija na lijepe oči...
a koji će Srbima u Srbiji bosansko državljanstvo...
eventualno neki Bošnjaci iz Srbije, ako im je baš stalo da imaju BIH državljanstvo...
pa što onda tražiš od takve zemlje državljanstvo..uzmeš od portugala i Bog te veseli
a konkretno, ako si rođena, odrasla, živiš i radiš u BIH, za koji će tebi srpsko državljanstvo
ako ga i dobiješ, šta ti ono garantuje...
mislim, plaćajte kad vam je višak 180 evra
pa,o tome i govorim...a neko gore reče...svi imaju po dva,a samo srbi iz srbije po jedno...
kao da je to neka velika sreća...
nije to stvar sreće nego zloupotrebe pojedinaca
ja sam rekao da Srbi iz Srbije imaju samo jedno, i mogu da voze kola samo sa srpskim registarskim tablicama, ne kao svaki "pošteni srpski rodoljub" iz BIH koji živi 364 dana u Srbiji, a 365. provede u zavičaju, da ga registruje i obiđe svastiku
o tome je ovde reč
a šta ako živi 364 dana u BiH i ode da obiđe svastiku u srbiji?
a koja je poenta pitanja
mislim, jel ta igra reči ima nekog smisla
praviš se naivna, a znaš dobro šta govorim
sigurno taj što živi u BIH 364 nije tamo sa novosadskim registarskim tablicama i nema u Srbiji vozačku, ličnu i sve po redu, i ne izigrava pozitivne propise BIH
dok sa druge strane, ovaj što ide jednom godišnje u BIH, ovde ima sve, od porodice, posla, stana, samo eto registruje automobil tamo jer je kao svaki "pravi" Srbin, svestan da je bolje da tih 30-40 evra razlike turi Silajdžiću, nego Tadiću
Ako je samo jedno prebivalište...kako je onda moguće legalno imati dvije lk,hoće li mi ko objasniti? A moguće je...i to legalno i zvanično...
ne pravim se naivna...samo nedavno čuh primjer čovjeka koji ima dvojno državljanstvo srbije i bih...znači,živi i radi u bih,i ima auto sa bih tablicama...ali ima i lk srbije...da je imao problem kada je pošao u srbiju, na granici zbog tablica...
e,sad ne znam detalje,zato i pitam da li je to sve tako moguće...?
jer ako je regularno dobio lk srbije,onda u čemu je njegova greška?
e pa to nije normalno...i taj ko je to smislio nije normalan....ajd ti meni odgovori sad na jedno pitanje koje sam vec postavljao......sta ce se desiti ako se proglasi opsta ratna opasnost u srbiji i republici srpskoj ???? i vojnog obaveznika pozovu na mobilizaciju u obe drzave ??? sigurno je da on ima ratni raspored u obe drzave....jel to on bira u kojoj ce biti dezerter ili ce dezertirati u obe ?????? pa mi smo uspeli na balkanu da sve obesmislimo....
pa vidiš, prebivalište je moguće samo na jednom mestu...što će reći, ne može istovremeno lk u BL i lk u BG kao što ne može lk u Trebinju i lk u Novom Gradu
nego lepo ode u SUP BG i odjavi svoje prebivalište
i onda lepo vozi svoje bh vozilo kako god hoće po Srbiji
u slučaju rata najbolje da dezertira na novi zeland...
šalim se...ne znam,nije me interesovalo to oko vojske, ali
evo,nije mi bilo mrsko da ti prepišem šta kažu u obavještenju iz gk rs u banjaluci:
"U pogledu vojne obaveze,vojni obveznici dvojni državljani imaju ista prava i obaveze kada je u pitanju izvršavanje vojne obaveze,kao i vojni obveznici koji imaju samo državljanstvo Republike Srbije,s tim da imaju mogućnost da vojni rok odsluže u BiH,odnosno da podnesu zahtjev za prevođenje u rezervni sastav po osnovu dvojnog državljanstva i stalnog života u inostranstvu."