Srbija lider u proterivanju Roma iz naselja

GhettoBeograd

Poznat
Poruka
7.909
Srbija se, prema rezultatima istraživanja Evropskog centra o uslovima stanovanja Roma iz Budimpešte, nalazi na prvom mestu po broju nasilnih proterivanja Roma, izjavio je u ponedeljak koordinator istraživanja Djordje Jovanović.

On je rekao agenciji Beta da je istraživanje sprovedeno u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Slovačkoj i Rumuniji, na više od 110 lokacija i njime je obuhvaćeno više od 400 ispitanika. Jednogodišnje istraživanje o uslovima stanovanja Roma radjeno je u okviru projekta "Jačanje Roma za borbu protiv lišavanja prava", koji je pokrenut pre dve godine.

Jovanović je rekao da primeri dobre prakse nisu zabeleženi medju zemljama obuhvaćenim istraživanjem i da je Srbija prva u proterivanju Roma iz njihovih naselja.

Jovanović je naveo i da gradjani često diskriminišu Rome kada žele da iznajme stan, kao i da je utvrdjeno da su tokom kolektivnog iseljavanja bile organizovane kampanje kako bi Romi bili sprečeni da se presele u njihova susedstva. "Neka od raseljenih naselja su postajala izmedju 50 i 100 godina, a oni koji su bili zaduženi za urbanizaciju gradova to nisu uzeli u obzir", kazao je Jovanović.
http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-zemlje/70079-srbija-lider-u-proterivanju-roma-iz-naselja.htmlBravo za Djilasa :ok:
 
Најобичнија смрдљива НВО измишљотина - БЕЗОЧНА ЛАЖ.......

Naravno da je laz i preuvelicavanje al' opet kazem svaka cast Djilasu za rusenje onog karton city-a kod gazele i jos par tih cigamala

Naselja nisu legalna i sa punim pravom ih treba sve do jednog porusiti, rasisticka Francuska nije samo iselila Cigane vec ih je nasilno deportovala a bez najave su ih bukvalno opkolili i uskratili im kretanje do utovara u vagone, slicno je bilo i u Italiji i u Svedskoj, Evropa.Kod nas imaju veca prava od ostalih gradjana, i po pitanju besplatnog-povlascenog zdravstva, skolstva socijalne pomoci pa do ne znam cega sve ne, postavljam pitanje cime su sve to zasluzili, zao sto su svi kao socijalni slucajevi a svi po dc10, za.ebi malo Soros-Jovanovicu.
 

Back
Top