Srbija je skuplja od Njemačke!

1731407974392.png

Metalna zubna krunica košta 500 eura, a porculanska između 700 i 1.500 eura.
Izbjeljivanje zuba u Njemačkoj košta između 150 i 400 eura,
a cijene zubnih proteza iznose između 500 i 7.000 eura.

MEINE GOT! AH LEIBEN...

Ajmo raja u Srbiju po zuba...

Pitam se gde li su bili Spontani Gradjani, emotivni i odlučni, da se malo op-trt prošetaju kad su ŽUTI ubijali protetiku preko Doma Zdravlja?
Ćutali ko bičke...
A sad SNS da uvede besplatno zubalo BAŠ BI ONI PRVI STALI U RED
Ko za onih 100€, "njihovih rodjenih"...
Ja "bot sendvičar" pa medju poslednjima uzeo, ni Cigani nisu mogli od Demokrata prva tri dana da stignu...
PUJ!

Pitam se gde li su bili Spontani Gradjani, emotivni i odlučni, da se malo op-trt prošetaju kad su ŽUTI ubijali protetiku preko Doma Zdravlja?
Ćutali ko bičke...
A sad SNS da uvede besplatno zubalo BAŠ BI ONI PRVI STALI U RED
Ko za onih 100€, "njihovih rodjenih"...
Ja "bot sendvičar" pa medju poslednjima uzeo, ni Cigani nisu mogli od Demokrata prva tri dana da stignu...
PUJ!
Stomatologiju i protetiku je sloba ubio još 1990e godine zato su srbi danas najbezubija nacija na svetu- preko milion srba nema nijedan zub u glavi.

U srbiji ako popravljaš zube ostaneš i bez to nešto malo što je valjalo. Svo moje društvo popravlja u inostranstvu zube. Na duge staze izađe mnogo jeftinije. U srbiji svake godine menjaš plombu dok se zub ne raspadne a u EU popraviš jednom za 100 evra i traje 20 godina :kafa:
E JA IMAM KOMUNISTIČKU SPOLJNU PLOMBU IZ SREDNJE ŠKOLE NA ŠESTICI!
DŽAB DŽABE MI URADILI!

Koju stavljaš?
Било мешано, 4 врсте. Два делишеса, грени смит, и мислим да је она што звучи јапански.

Боље је кад је више врста, нарочито ако има ајдареда. Ајдаред је добар, даје доста сока. Делишеси дају арому и мирис.

Било мешано, 4 врсте. Два делишеса, грени смит, и мислим да је она што звучи јапански.

Боље је кад је више врста, нарочито ако има ајдареда. Ајдаред је добар, даје доста сока. Делишеси дају арому и мирис.
Gde ima da se kupi George5 rakija?

Kad smo kod voća, grožđa, rakije i vina. U doba Jugoslavije pojedini veliki proizvođači u Dalmaciji su pravili 2 puta vino od istog grožđa. Naprave prvi put od čitavog grožđa, pa onda ponovo od komine/tropa s tim da dodaju znatno više šećera u tu drugu turu. Priča se da su im čak više kupovali to drugo 'lažno' vino nego prvo regularno. Neki su se obogatili na tu foru.

Има стари виц овде код нас (Фрушка Гора је била виногорје још од Римљана, а сад се винарство опет баш развија): Зове винарски трговац на самрти синове: Децо, открићу вам тајну, али ни случајно да сте некоме рекли, сем вашој деци...Вино може и од грожђа да се прави!

Bate, a da ti se ja "pohvalim"
Bio na skeneru srca, 2X me zračili jer se zajebavali tehničari - "ne diši" pa posle pola minuta "ne diši" mamicu im j...
pazi ti debila, utrčava u salu i pita "što dišete"?
a kad da ne dišem prvi ili drugi put?
Drugi put "proradila tečnost" ne da sam bio topao...

DEDINJE
REKORDERI U BROJU APARACIJA

a na onim TV-ima u čekaonici smenjuju se Dr.Debil i Dr.Smrt

Ono što me užasnulo naroda ko da je MAXI...
Stigla TRANZICIJA na naplatu...

Pitaj Boga koliko li su ljudi nagrdili pored ovih sa kojima se pa hvale...
Da vidiš ti to kretensko ponašanje, ko da smo u dečjoj igraonici, svi u nekoj euforiji ko da su na drogama
Da ne iznosim scene sa liftom, sendvičima i nepokretnim pacijentima...
Ko u Alan Fordu

KAD GOD MOŽETE IZBEGAVAJTE DEDINJE

Poslednja izmena:
Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894

Ја сам прошле године гледао неко такво поређење 10 производа. Није велика разлика у апсолутним бројевима. Само је немачка плата за нијансу “јача” од србијанске. ;)

Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894

Živim i radim u Češkoj već 6 godina i pre mesec dana sam bio u Srbiji.
Plate su slične ali su ovde cene povoljnije nego dole. Sa aerodroma sam otišao sa bratom u Lidl, cene u Srbiji su 2-3 puta veće za iste proizvode van akcije.

Moj pokojni ćale je bio moonshine maker 😄 Stalno je govorio da nema lepše rakije od jabukovače (imamo naše ajdare, budimke i neke tzv. šarenike, ne znam kako se zvanično zove ta sorta, mislim da je od starih sorti kao budimka).

Back