Srbija je skuplja od Njemačke!

Онда се нисмо разумели. За то ти треба шећер. Или неки квасац. За воћну ракију (шљиву, или кајсију, или јабуку) ти шећер не треба за врење. Здраво воће, добро самлевено, и да пазиш да температура и током дана, и током ноћи, не буде мање од 17-18 степени (да врење не би успоравало). Сад, ми то зовемо комина, неко то зове кљук, али је иста прича.
U jabuku svi stavljaju šećer, za šljivu ne treba.

Jes, mora da ti je i deda tako.... :kafa:
Deda nije mogao iz dva razloga

Prvi razlog - gladovao zbog Nemaca koji uništili zemlju, tako da je deda sad živ znaš koliko bi ga pogodila ova tema
Otvorio bi bure ljute u podrumu

Drugi razlog - McDonalds do 1958 imao 3-4 restorana jer je bilo nemoguće kontrolisati lopovluk zaposlenih a niko tad nije bio lud da bude nekom "menidjer"
Danas je to mislena imenaica od lelemud zanimanja, al onda Ameri imali zdravu pamet pa pokrenuli onaj program iz CIA i bi što bi.

Zašto su u Srbiji veće cjene nego u Njemačkoj/Holandiji/Švedskoj itd, pogotovo cjene hrane?
Одакле ти то знаш? Си био у тим земљама? Ево ја знам жену која јесте, која је радила годинама у Италији и која децидирано и јасно тврди да је то лаж.

А и знам да сам, радећи у продавници мешовите робе пре годину дана, имао прилике да видим кад су улетела два странца (момак и девојка) и кад су видели наше цене производа, почеле да трпају и носе јер је јефтиније дупло него у њиховој земљи .

Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894
@dulesrbenda
Kad si več na temi, pročitaj je čitavu i temeljno.

@dulesrbenda
Kad si več na temi, pročitaj je čitavu i temeljno.
Чуо сам ја свашта од пријатеља из Немачке и осталих у иностранству. Нпр, како нема ни тамо више посла, како је тешко, како им недостаје њихова земља, како ово, како оно.
Само ниједан од њих никада да се врати и ниједан од њих никада неће да помогне свом пријатељу, земљаку, рођаку, да дође тамо и нађе посао.

Наши гастарбајтери много воле да лажу, то мислим и на своје пријатеље и рођаке који су тамо. Али много воле да лажу, одоговорно тврдим.

Ни у јабуку. Ове године 2 тоне, без грама.
Kad smo kod voća, grožđa, rakije i vina. U doba Jugoslavije pojedini veliki proizvođači u Dalmaciji su pravili 2 puta vino od istog grožđa. Naprave prvi put od čitavog grožđa, pa onda ponovo od komine/tropa s tim da dodaju znatno više šećera u tu drugu turu. Priča se da su im čak više kupovali to drugo 'lažno' vino nego prvo regularno. Neki su se obogatili na tu foru.

Наш Председник је добар и са Истоком и са Западом и сви га подржавају.

Твоју неспособну опозицију не подржава нико, зато никада нећете ни успети да дођете на власт.
da..svi ga podržavaju.. :D

bg-ceremonija-sedenje-pkg-mmn-1-20181111-185246995-mxf-still001-214712-725x408.jpeg

Back