Srbija je skuplja od Njemačke!

Nisam od juče i znam da je u Srbiju odavno došao đavo po svoje, ali sam pod utiskom jer sam konkretno čuo od čovjeka koji živi na relaciji Srbija-Njemačka da je tamo sve jeftinije osim stanarina.
Isto važi za Švedsku, 2x godišnje idem tamo i hrana je uglavnom tamo jeftinija nego u Srbiji (izuzetak su peciva koja su prilično skupa, ne znam zašto :D )

Meni je, o Bosni pričam, nenormalno da kilogram kestena košta kao kilogram teleće plećke :D a ostalo mi je ok, glupo mi je da neko kmeči što čokolada košta 5 maraka a plati cigarete 6, da kmeči da je pola kg kafe 12 maraka a da je kilogram boranije plaćao isto toliko.
Normalno mi je da 250 gr putera košta 9 km. To nije nešto što ćeš sjesti i odmah potrošiti. Nenormalno mi je da kafa u kafiću košta 5 maraka-a košta. Nenormalno mi je da mašina za veš košta 450 maraka, kakva takva-opere jbg valjda, a čizmice 320.

Pola kg kafe je bilo sest maraka do skoro,a sad je dvanaest...svakom pametnom covjeku to nesto govori,iako ne mora da pije kafu.
Glupacima je svejedno!
Poskupilo je sve,i to duplo,i to u kratkom roku,a plate se nisu mrdnule...to je poenta...a ne da li neko jede cokoladu ili pije kafu.
Cokolada i kafa su samo primjer.

Pola kg kafe je bilo sest maraka do skoro,a sad je dvanaest...svakom pametnom covjeku to nesto govori,iako ne mora da pije kafu.
Glupacima je svejedno!
Poskupilo je sve,i to duplo,i to u kratkom roku,a plate se nisu mrdnule...to je poenta...a ne da li neko jede cokoladu ili pije kafu.
Cokolada i kafa su samo primjer.
U Srbiji 200 grama kave srednjeg ili boljeg kvaliteta je 350-400 dinara, iliti od 3- 3.4 evra.

Isto važi za Švedsku, 2x godišnje idem tamo i hrana je uglavnom tamo jeftinija nego u Srbiji (izuzetak su peciva koja su prilično skupa, ne znam zašto :D )
U Srbiju cjene su zapadnoevropske ili jače, a plate su balkanske. Uz to je Srbija enormno zadužena zemlja. Prije neki dan Srbiji je povećan kreditni rejting, što znači da još kredita tj. zaduživanja u narednim godinama.

U Srbiju cjene su zapadnoevropske ili jače, a plate su balkanske. Uz to je Srbija enormno zadužena zemlja. Prije neki dan Srbiji je povećan kreditni rejting, što znači da još kredita tj. zaduživanja u narednim godinama.
Meni se čini da neka svetska vlada zna da dolazi neka kometa koja će udariti u Zemlju i da se zato svi živi zadužuju ko ludi.
Sirotinja kupuje stanove i automobile, a bogataši prave podzemne gradove.

Kud bi pacovi nego u podzemlje.
Ja kao ljubitelj hrčaka, zeka, veverica, leminga, morskih prasića, evropskih tvorića (oni ne smrdljaju) mogu da kažem da su pacovi ekstra!
Zapravo to je jedini kućni ljubimac koji stvarno voli svog vlasnika i uvek je spreman na igru, čak ni ker nije toliko ortački nastrojen.
Neverovatna životinjka, a pametaaaan naučnik maleni :heart:
1731403965908.jpeg

Back