Srbija je skuplja od Njemačke!

Al bez zezanja sad, nokte kad radim, plaćam 2500, frizer brz 3000 nema sanse, normalan frizer, a ne da me neko unakazi, pramenovi su od 6000 do 12000, tako da mislim da i tu polako stizemo Nemacku. Taxi ne bih da komentarisem, vozimo se često taxijem sa klincima i deru, razumem benzin je skup, sve mi je jasno, ali u BGu je dranje

simcra ignorisem, ali kao da sam ga procitao...
ja ne znam jel ovaj narod glup ili sta mu je?
vlast se zaduzuje kao da nema sutra, rasipa se na stadione ekspo avione - rafale, i onda narodu skupa jaja, i pasteta? jedino ako je narod glup i ne shvata da prvo mora da zaustavi ovo rasipanje i lopovluk koji se meri milijardama i tek onda ce biti para za hranu, jer oni koji se ugradjuju u stadione ekspa i rafale, njima hrana nije skupa...

ne znam jel sam dobro objasnio, ej 30 milijardi i odatle neka su ukrali samo 10%, i sad narod misli, zavrnuli prosvetare, zavrnuce i trgovce i proizvodjace hrane? e, pa nece, mora prvo da stane rasipanje milijardi na rafale ekspa i stadione, megalomaniju, pa tek onda da se zaustavi inflacija, i cene hrane, a dok traje besomucno zaduzivanje i lopovluk milijardi, i logicno je da srbija bude skuplja od nemacke, nema sansi da ne bude, kako to narod ne shvata, gde je problem, ja mu se cudim

obustavite stadione, ekspo i rafale, pa da vidis kako ce hrana da bude jeftinija nego u nemackoj, obustavite desetine miliona na stanice kao u ns, pa da vidis kako ce hrana da bude jeftina, a da ne govorimo sto ni te ljude ne bi pobili! ovaj rezim je zlo, lopovska banda koja gazi po lesevima, gladovacete tek ako ga ne smenite, bice vam skupa i monina 2 jaja, i aljekov parizer, jer ste sve pare potrosili na rafale, ekspo i stadione, a tu se sns sekta ugradjivala i njima hrana nije bila skupa, kada su uzimali % i sada stite svoje UBICE SA NADSTRESNICOM
stadion je oko 900 miliona a u Bilbau napravili skoro isti za 250
aj nek je i 400 naš , ukrali 500

Meni je, o Bosni pričam, nenormalno da kilogram kestena košta kao kilogram teleće plećke :D a ostalo mi je ok, glupo mi je da neko kmeči što čokolada košta 5 maraka a plati cigarete 6, da kmeči da je pola kg kafe 12 maraka a da je kilogram boranije plaćao isto toliko.
Normalno mi je da 250 gr putera košta 9 km. To nije nešto što ćeš sjesti i odmah potrošiti. Nenormalno mi je da kafa u kafiću košta 5 maraka-a košta. Nenormalno mi je da mašina za veš košta 450 maraka, kakva takva-opere jbg valjda, a čizmice 320.

Dobro , jel vama problem u visini cena ili u tome kako se trose pare...
To su dva razlicita pristupa...

Iz mog iskustva, Srbi su jajare, tj zabole ih dupe za to kako se trose pare , samo da je njima bolje, tako da tu je Vucic sa Malijem, fantom majstor....

To znaci da primedba da je ovde skuplje od nemacke nema nikakvog uticaja niti treba da ima...niti kako se dele pare, sve dok se dele pare..
I opsa, upravo to je i u praksi....ne zabole uvo nikog...

Srbi su jednostavni i nema puno ni razmisljanja ni pamcenja, dok je lose gledas da prezivis, kad je dobro gledas da se qurcis i maznjavas....

Nisu u svim krajevima isti , ali juzna Srbija je takva, zapadna Srbija je takva...dodjosi su takvi , to je vec razumljivo , vojvodina je takva....pokvareni su takvi...jedino ako nadjete nekog koga jos briga za obraz....a da zivi u nekoj malo varosici, posto na selu ce se to sakriti , a u velikom gradu takodje...

Ne tako davno u mojoj ulici( od ćoška do ćoška)je bilo 100 krava.
Sad nema desetak.
Ne isplati se ljudima.
U Batajnici prije 20-ak godina mnogi starosjedioci (Sremci) su držali krave i imali su njive koje su obrađivali. Kasnije je većina njih rasprodala njive i danas krave drži svega nekoliko porodica. Otvorili ljudi razne lokale, porušili stare kuće i izgradili nove velike itd, onih starih 'švapskih' kuća je ostalo samo nekoliko a prije 20 godina ih je bilo dosta. U tih par kuća koje i dalje imaju krave time se bave stariji, dok njihovu djecu i unuke to ne zanima.

Poslednja izmena:
gorivo u Bijeljini tj Bosni je sad 2.30 KM.. to je 140 din
u Srbiji oko 50 din skuplje
znači na rezervoar 45 L oko 2250 din skuplje tj 20 eura
Znači nije sve tako crno u BiH kako @Dekston kaže.
U prvoj deceniji 2000-ih moj otac kad se vraćao iz HR u Srbiju je uvjek kupovao sireve, suhomesnate proizvode itd. u Bosni jer je tada hrana tamo bila jeftinija nego u Srbiji i Hrvatskoj.

Poslednja izmena:
Al bez zezanja sad, nokte kad radim, plaćam 2500, frizer brz 3000 nema sanse, normalan frizer, a ne da me neko unakazi, pramenovi su od 6000 do 12000, tako da mislim da i tu polako stizemo Nemacku. Taxi ne bih da komentarisem, vozimo se često taxijem sa klincima i deru, razumem benzin je skup, sve mi je jasno, ali u BGu je dranje
Dobri frizeri čak i muški a pogotovo ženski danas 'plivaju' u lovi, bar u Beogradu i okolini je tako. Znam lika koji je prije par godina napustio državno preduzeće u kome je radio i otvorio frizerski salon.

Znači nije sve tako crno u BiH kako @Dekston kaže.
U prvoj deceniji 2000-ih moj otac kad se vraćao iz HR u Srbiju je uvjek kupuvao sireve, suhomesnate proizvode itd. u Bosni jer je tada hrana tamo bila jeftinija nego u Srbiji i Hrvatskoj.
u Bosni se bolje živi nego u Srbiji.. jeftinije je a plate su veće
recimo vaspitačica u Bosni ima platu 2100 km.. to je više od 1000 eura.. to je ona teta što čuva decu u vrtiću.. kolika je plata onda profesora, učitelja, nastavnika itd? sigurno veća

u Bosni se bolje živi nego u Srbiji.. jeftinije je a plate su veće
recimo vaspitačica u Bosni ima platu 2100 km.. to je više od 1000 eura.. to je ona teta što čuva decu u vrtiću.. kolika je plata onda profesora, učitelja, nastavnika itd? sigurno veća
Jedna moja rođaka je bila vaspitačica, nedavno je otišla u penziju. Kaže da joj je najbolji period bio dok je Đilas bio gradonačelnik.

Nemacka je skuplja od Srbije u svakom segmentu, ali istina je da nije proporcionalno skuplja.
Ovde su plate oko 3-4 puta manje ali su cene samo 30% nize. Ali zato kada se uzme u obzir renta narocito u gradovima onda se tu vidi koliko je zapravo Nemacka skuplja od Srbije.

Sve u svemu tvrditi da je Minhen jeftiniji od Beograda moze da tvrdi samo neko ko je Minhen video samo na slici.

U Batajnici prije 20-ak godina mnogi starosjedioci (Sremci) su držali krave i imali su njive koje su obrađivali. Kasnije je većina njih rasprodala njive i danas krave drži svega nekoliko porodica. Otvorili ljudi razne lokale, porušili stare kuće i izgradili nove velike itd, onih starih 'švapskih' kuća je ostalo samo nekoliko a prije 20 godina ih je bilo dosta. U tih par kuća koje i dalje imaju krave time se bave stariji, dok njihovu djecu i unuke to ne zanima.
Šta nam to govori?
Da se proizvodnja hrane manje isplati od drugih poslova.

Što reče jedan ostareli zelenaš paoru koji je došao po zajam, da se poljoprivreda isplati, mafijaši bi pokupovali svu zemlju.

Međutim kako čujem, Bil Gejts kupuje.

Nemacka je skuplja od Srbije u svakom segmentu, ali istina je da nije proporcionalno skuplja.
Ovde su plate oko 3-4 puta manje ali su cene samo 30% nize. Ali zato kada se uzme u obzir renta narocito u gradovima onda se tu vidi koliko je zapravo Nemacka skuplja od Srbije.

Sve u svemu tvrditi da je Minhen jeftiniji od Beograda moze da tvrdi samo neko ko je Minhen video samo na slici.
Čovjek kojk mi je rekao da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj osim stanarina živi/radi u jednom manjem mjestu u Njemačkoj. Kaže da je sad kad se vratio u Srbiju ovde uzeo veću količinu garderobe računajući da će jeftinije proći nego u Njemačkoj i plus da ne vuče od tamo, ali veli da se zeznuo jer bi manje platio u Njemačkoj.

Poslednja izmena:
Šta nam to govori?
Da se proizvodnja hrane manje isplati od drugih poslova.

Što reče jedan ostareli zelenaš paoru koji je došao po zajam, da se poljoprivreda isplati, mafijaši bi pokupovali svu zemlju.

Međutim kako čujem, Bil Gejts kupuje.
U nečelu je tako, mada tih nekoliko porodica iz Batajnice koje znam što se i dalje bave poljoprivredom žive dobro ali i rade puno. Što bi se reklo to su gazde. Oni imaju ogromna imanja i mehanizaciju. I pored toga mlađi članovi njihovih porodica ne namjeravaju da se bave poljoprivredom.

Back