buudala
Stara legenda
- Poruka
- 78.796
Sve što vredi, košta.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne tako davno ljudi iz S. Mitrovice, Šapca, Loznice itd. su išli po hranu, gorivo i cigare u Bijeljinu jer je tamo bilo jeftinije.A tek cijene hrane u BiH ,pa to je ludnica. Preko 80% proizvoda na pijacama je iz uvoza. Hrana u BiH je oko 30% skuplja nego u Srbiji.
Ne tako davno u mojoj ulici( od ćoška do ćoška)je bilo 100 krava.Ne tako davno ljudi iz S. Mitrovice, Šapca, Loznice itd. su išli po hranu, gorivo i cigare u Bijeljinu jer je tamo bilo jeftinije.
stadion je oko 900 miliona a u Bilbau napravili skoro isti za 250simcra ignorisem, ali kao da sam ga procitao...
ja ne znam jel ovaj narod glup ili sta mu je?
vlast se zaduzuje kao da nema sutra, rasipa se na stadione ekspo avione - rafale, i onda narodu skupa jaja, i pasteta? jedino ako je narod glup i ne shvata da prvo mora da zaustavi ovo rasipanje i lopovluk koji se meri milijardama i tek onda ce biti para za hranu, jer oni koji se ugradjuju u stadione ekspa i rafale, njima hrana nije skupa...
ne znam jel sam dobro objasnio, ej 30 milijardi i odatle neka su ukrali samo 10%, i sad narod misli, zavrnuli prosvetare, zavrnuce i trgovce i proizvodjace hrane? e, pa nece, mora prvo da stane rasipanje milijardi na rafale ekspa i stadione, megalomaniju, pa tek onda da se zaustavi inflacija, i cene hrane, a dok traje besomucno zaduzivanje i lopovluk milijardi, i logicno je da srbija bude skuplja od nemacke, nema sansi da ne bude, kako to narod ne shvata, gde je problem, ja mu se cudim
obustavite stadione, ekspo i rafale, pa da vidis kako ce hrana da bude jeftinija nego u nemackoj, obustavite desetine miliona na stanice kao u ns, pa da vidis kako ce hrana da bude jeftina, a da ne govorimo sto ni te ljude ne bi pobili! ovaj rezim je zlo, lopovska banda koja gazi po lesevima, gladovacete tek ako ga ne smenite, bice vam skupa i monina 2 jaja, i aljekov parizer, jer ste sve pare potrosili na rafale, ekspo i stadione, a tu se sns sekta ugradjivala i njima hrana nije bila skupa, kada su uzimali % i sada stite svoje UBICE SA NADSTRESNICOM
gorivo u Bijeljini tj Bosni je sad 2.30 KM.. to je 140 dinNe tako davno ljudi iz S. Mitrovice, Šapca, Loznice itd. su išli po hranu, gorivo i cigare u Bijeljinu jer je tamo bilo jeftinije.
U Batajnici prije 20-ak godina mnogi starosjedioci (Sremci) su držali krave i imali su njive koje su obrađivali. Kasnije je većina njih rasprodala njive i danas krave drži svega nekoliko porodica. Otvorili ljudi razne lokale, porušili stare kuće i izgradili nove velike itd, onih starih 'švapskih' kuća je ostalo samo nekoliko a prije 20 godina ih je bilo dosta. U tih par kuća koje i dalje imaju krave time se bave stariji, dok njihovu djecu i unuke to ne zanima.Ne tako davno u mojoj ulici( od ćoška do ćoška)je bilo 100 krava.
Sad nema desetak.
Ne isplati se ljudima.
Znači nije sve tako crno u BiH kako @Dekston kaže.gorivo u Bijeljini tj Bosni je sad 2.30 KM.. to je 140 din
u Srbiji oko 50 din skuplje
znači na rezervoar 45 L oko 2250 din skuplje tj 20 eura
Dobri frizeri čak i muški a pogotovo ženski danas 'plivaju' u lovi, bar u Beogradu i okolini je tako. Znam lika koji je prije par godina napustio državno preduzeće u kome je radio i otvorio frizerski salon.Al bez zezanja sad, nokte kad radim, plaćam 2500, frizer brz 3000 nema sanse, normalan frizer, a ne da me neko unakazi, pramenovi su od 6000 do 12000, tako da mislim da i tu polako stizemo Nemacku. Taxi ne bih da komentarisem, vozimo se često taxijem sa klincima i deru, razumem benzin je skup, sve mi je jasno, ali u BGu je dranje
u Bosni se bolje živi nego u Srbiji.. jeftinije je a plate su većeZnači nije sve tako crno u BiH kako @Dekston kaže.
U prvoj deceniji 2000-ih moj otac kad se vraćao iz HR u Srbiju je uvjek kupuvao sireve, suhomesnate proizvode itd. u Bosni jer je tada hrana tamo bila jeftinija nego u Srbiji i Hrvatskoj.
Mi smo Njemačka velike plate-niske cijene svegaZnači nije sve tako crno u BiH kako @Dekston kaže.
U prvoj deceniji 2000-ih moj otac kad se vraćao iz HR u Srbiju je uvjek kupovao sireve, suhomesnate proizvode itd. u Bosni jer je tada hrana tamo bila jeftinija nego u Srbiji i Hrvatskoj.
Jedna moja rođaka je bila vaspitačica, nedavno je otišla u penziju. Kaže da joj je najbolji period bio dok je Đilas bio gradonačelnik.u Bosni se bolje živi nego u Srbiji.. jeftinije je a plate su veće
recimo vaspitačica u Bosni ima platu 2100 km.. to je više od 1000 eura.. to je ona teta što čuva decu u vrtiću.. kolika je plata onda profesora, učitelja, nastavnika itd? sigurno veća
Које кланице, преко 90 посто меса је из увоза?Drugarice ,ima nekoliko kategorija mesa ,a to jeftinije u EU je katastrofa,dok je Bio meso,kvaliteta neke naše veće lokalne klanice daleko skuplje nego kod nas
Šta nam to govori?U Batajnici prije 20-ak godina mnogi starosjedioci (Sremci) su držali krave i imali su njive koje su obrađivali. Kasnije je većina njih rasprodala njive i danas krave drži svega nekoliko porodica. Otvorili ljudi razne lokale, porušili stare kuće i izgradili nove velike itd, onih starih 'švapskih' kuća je ostalo samo nekoliko a prije 20 godina ih je bilo dosta. U tih par kuća koje i dalje imaju krave time se bave stariji, dok njihovu djecu i unuke to ne zanima.
Barem mozete da narucujete preko AmazonaI u HR je sve skuplje nego u DE ili AT.
Čak i hrvatski proizvodi su jeftiniji u DE.
Ovce smo za šišanje.
Čovjek kojk mi je rekao da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj osim stanarina živi/radi u jednom manjem mjestu u Njemačkoj. Kaže da je sad kad se vratio u Srbiju ovde uzeo veću količinu garderobe računajući da će jeftinije proći nego u Njemačkoj i plus da ne vuče od tamo, ali veli da se zeznuo jer bi manje platio u Njemačkoj.Nemacka je skuplja od Srbije u svakom segmentu, ali istina je da nije proporcionalno skuplja.
Ovde su plate oko 3-4 puta manje ali su cene samo 30% nize. Ali zato kada se uzme u obzir renta narocito u gradovima onda se tu vidi koliko je zapravo Nemacka skuplja od Srbije.
Sve u svemu tvrditi da je Minhen jeftiniji od Beograda moze da tvrdi samo neko ko je Minhen video samo na slici.
U nečelu je tako, mada tih nekoliko porodica iz Batajnice koje znam što se i dalje bave poljoprivredom žive dobro ali i rade puno. Što bi se reklo to su gazde. Oni imaju ogromna imanja i mehanizaciju. I pored toga mlađi članovi njihovih porodica ne namjeravaju da se bave poljoprivredom.Šta nam to govori?
Da se proizvodnja hrane manje isplati od drugih poslova.
Što reče jedan ostareli zelenaš paoru koji je došao po zajam, da se poljoprivreda isplati, mafijaši bi pokupovali svu zemlju.
Međutim kako čujem, Bil Gejts kupuje.
Sisas se sama?Auto nemam, sisam se sama godinama muž kreci , jedino se kafane ne odričem hehe