Srbija je skuplja od Njemačke!

Nisam od juče i znam da je u Srbiju odavno došao đavo po svoje, ali sam pod utiskom jer sam konkretno čuo od čovjeka koji živi na relaciji Srbija-Njemačka da je tamo sve jeftinije osim stanarina.

Nije sve jeftinije. Skuplja je kafana. Skuplje je sve sto se smatra luksuzom. Skuplji su racuni za struju/grejanje.
Skuplja je registracija auta.
Skuplje su sve vrste usluga - frizer, automehanicar, stolar, bravar, moler, zidar...

Ono sto je jeftinije, sto sam ja primetio, su samo tri stvari:
1. Hrana, i to ne svaka (ako hoces meso haltungsform 4 da jedes i domaća jaja, platićeš 3 puta vise nego u Lidlu).
2. Garderoba - to je zaista dosta jeftinije
3. Registracija motorcikla.

Nije sve jeftinije. Skuplja je kafana. Skuplje je sve sto se smatra luksuzom. Skuplji su racuni za struju/grejanje.
Skuplja je registracija auta.
Skuplje su sve vrste usluga - frizer, automehanicar, stolar, bravar, moler, zidar...

Ono sto je jeftinije, sto sam ja primetio, su samo tri stvari:
1. Hrana, i to ne svaka (ako hoces meso haltungsform 4 da jedes i domaća jaja, platićeš 3 puta vise nego u Lidlu).
2. Garderoba - to je zaista dosta jeftinije
3. Registracija motorc
Kad se sve uzme u obzir sa sve platama, zivot u Srbiji je skuplji nego u Njemackoj.

Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894
Srbija skuplja nego Njemačka a plaće vam 4 puta manje nego njihove. Ja ne znam kako vi ne umirete od gladi i čime plaćate hranu, vodu, struju?

Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894
Cokolada "Najljepse zelje"od 250 g kod nas je 8,00 km ili 480 dinara.
500 g kafe je 12,00 km ili 720 dinara.
Danas kupih prolom vodu...1,60...ili 96 dinara.
Sve ovo je oko dvadesetak dana ranije bilo duplo jeftinije.

Uz povećanje plata u javnom sektoru, penzija, minmalca generalno, razne pomoći države za različite kategorije stanovništva nužno ide i rast cena.

A drugovi rusofili se bili zamajavali pričom da ćemo da izbegnemo visoku inflaciju ako ne uvedemo sankcije Rusiji, dok će Nemci i svi ostali da stradaju. Kad ono...
И тебе треба додати на горњи Списак.
АЛО БРЕ....КРАДЕТЕ НА Грађевини,зидате фудбалске Стадионе трећелигашима,све фактуре су вам 6 ПУТА СКУПЉЕ Око свега него што то заиста кошта,делите силне паре пред изборе,задужили сте НАС ПРЕКО 30 мИЛИЈАРДИ без икаквих Назнака да ћете то да санирате него и даље,и даље идете у нова Задужења,хвалите се неким БДПом и растом који се не види у Новчанику просечног Србина...

Imamo stanove i kuce u vlasnistvu.Mislim da je to retkost na zapadu, Tu ustedis dosta. Jeste skupo je ali se bolje zivi nego pre.
Osim pomenutog u uvodnom postu u Srbiji je deviljacija u odnosu na zapad i ogroman broj kladionica i apoteka kao i rijalitiji na televiziji. Mladje navlace na kocku, a starije na ljekove i rijaliti program. U CG kad sam bio u turistickom mjestu ima samo jedna kladionica i to na zabacenom mjestu, a u Srbiji skoro svako selo ima po nekoliko.

Back