Srbija je skuplja od Njemačke!

Oko mene svi kradu pare od drzave i drugih pa sam oguglao , ali na zalost kradu i od mene sta stignu , uh, tu nikako da kazem vazno je samo zdravlje, pusti pogan i bednike..
Ali ebiga napravise za obe cerke od kradje vikend kuce na jadranskom moru....to ih hrani u njihovoj pakosti , taj uspeh , ta nadmoc koju oni vide nad drugim postenim ljudima...

To je nepobediv osecaj za njih....

Tendencionalan naslov koji ne odgovara pravom stanju na terenu. U Njemačkoj su neki proizvodi jeftiniji nego u Srbiji, ali uglavnom je u Njemačkoj sve drastično skuplje. Od stanarine pa do energenata. Znam da puno ljudi ne voli vlast, ali u nekim stvarima treba biti objektivan

Iz aviona se vidi razlika .Kad bih otisao kod vas u Hercegovinu ili Bosnu,ponasao bih se kao dobar gost., Ne bih okupljao svoje zemljake /,doduse odavde niko se tamo ne bi preselio,/ i osnivao politicke stranke. Postovao bih vasu sredinu. Ne vi ste dosli ovde da vladate ,da nam namecete svoju nekulturu i neke plemenske vrednosti. Vi ste stranka dijaspore. Zato vise patite za Drvarom nego za Bogorodicom Ljeviskom.
Ti si Jure pripadnik manjine i donekle je razumljivo što si ozlojeđen pojavom političkih snaga koje za zalažu za srpske nacionalne interese posle dugih decenija Brozove velikohrvatske diktature u Srbiji kad Srbin nije ni smeo da kaže da je Srbin i kad su Srbi zatvarani i prebijani zbog pevanja srpskih pesama ili zbog politčkih viceva.
Slabo ja pratim televizore i (dnevno)političku scenu.Još manje me interesuje geografsko poreklo političara.Nije Jure, Šešelj Vojislav postao neko ko je relativno značajan zato što je iz Hercegovine.Imao je on neke osobine da ne kažemo kvalitete koje su ga preporučile za političku karijeru i svojstvo tzv.javne ličnosti.
Uostalom,na sreću već neko vreme živimo u ambijentu političkog pluralizma pa niko ko to ne želi ne mora da bude sledbenik ideologije ili pristalica političke stranke doktora profesora Vojislava Šešelja ili nekog drugog političara. Sve je stvar izbora.Ne bih se saglasio da iko ikome išta nameće.

Ti si Jure pripadnik manjine i donekle je razumljivo što si ozlojeđen pojavom političkih snaga koje za zalažu za srpske nacionalne interese posle dugih decenija Brozove velikohrvatske diktature u Srbiji kad Srbin nije ni smeo da kaže da je Srbin i kad su Srbi zatvarani i prebijani zbog pevanja srpskih pesama ili zbog politčkih viceva.
Slabo ja pratim televizore i (dnevno)političku scenu.Još manje me interesuje geografsko poreklo političara.Nije Jure, Šešelj Vojislav postao neko ko je relativno značajan zato što je iz Hercegovine.Imao je on neke osobine da ne kažemo kvalitete koje su ga preporučile za političku karijeru i svojstvo tzv.javne ličnosti.
Uostalom,na sreću već neko vreme živimo u ambijentu političkog pluralizma pa niko ko to ne želi ne mora da bude sledbenik ideologije ili pristalica političke stranke doktora profesora Vojislava Šešelja ili nekog drugog političara. Sve je stvar izbora.Ne bih se saglasio da iko ikome išta nameće.
Slobodno pevaj sta hoces ali kod kuce u Hercegovini. Sta Tito ti branio ,pa sad pevas za sve pare da nadoknadis. Posto hoces ovde da zivis moras da se prilagodis. Siguran sam da si drcan samo na internetu ,privatno miran i poslusan gradjanin.Jos nesto,zahebi tog Seselja to je jedna bitanga.

Slobodno pevaj sta hoces ali kod kuce u Hercegovini. Sta Tito ti branio ,pa sad pevas za sve pare da nadoknadis. Posto hoces ovde da zivis moras da se prilagodis. Siguran sam da si drcan samo na internetu ,privatno miran i poslusan gradjanin.Jos nesto,zahebi tog Seselja to je jedna bitanga.
Nije takav vokabular primeren ovom forumu.Mora i u žaru diskusije da se poštuje određeni nivo.

Ne tako davno ljudi iz S. Mitrovice, Šapca, Loznice itd. su išli po hranu, gorivo i cigare u Bijeljinu jer je tamo bilo jeftinije.
Gorivo je jeftinije možda zbog toga što Rusi imaju veći udjel u našoj rafineriji nego vašoj ili možda imamo neki manji porez.
BiH je veliki uvoznik hrane. Za naše trẓ̌ište se bore Srbija i Hrvatske te su obićno proizvodi iz Srbije jeftiniji nego u samoj Srbiji. Npr imlekovi i proizvodi i šabačka mlekara bore se sa konkurencijom hrvatski Dukat itd.. Posjetim ja pijacu i u Srbiiji i u BiH i onda na kalkulator računam.

u Bosni se bolje živi nego u Srbiji.. jeftinije je a plate su veće
recimo vaspitačica u Bosni ima platu 2100 km.. to je više od 1000 eura.. to je ona teta što čuva decu u vrtiću.. kolika je plata onda profesora, učitelja, nastavnika itd? sigurno veća
De ne loži narod kakvih 2100KM ?:hahaha:
To možda doktor opšte prakse ima mada vise vjerujem da ima od 1800 - 2000.
I šta je kod nas jeftinije nego u Srbiji ?? Evo čujem neki dan od mojih prijatelja da su lijekovi u Loznici 30% jeftiniji od onih u Zvorniku.

SNS ima 1 700 000 glasaca ,Bosanci,Hercegovci,Krajisnici glasaju iskljucivo za njih., Ostatak ne glasa ili glasa za druge . Nije to malo Kad odes na opstinski salter i cujes ijekavicu sve ti je jasno. Dovlace ih samo tako. Podseca malo na Bajdena i 11 miliona imigranata,glasaca demokrata.
Kod nas u Sarajevu na šalterima sve više ekavica :eek:. Prođem kroz neke dijelove grada sve me više podsjeća na neki ambijent na istočno od Drine.
Neki dan dođem na šalter fino zatražim rodni list i uvjerenje o državljanstvu.
Ja: Dobar dan mogu li dobiti uvjerenje o državljanstvo ?
Šalteruša br 1 : Pričekaj bre malo vidiš da radim sad neki posao. I čekam i čekam i pitam hoće li ?
Šalteruša br 1 dere se iz petnih žila : Nusreta,Nusretaa gde si bre pomagaj,ne radi mi toner ?
Šalteruša br 2 : Kako Mevlo ne radi yebeš mu mater. Ene pitaj Zaima možda treba novi da ubaciš...
I tako se za obični papir čekam 20 minuta.

Kod nas u Sarajevu na šalterima sve više ekavica :eek:. Prođem kroz neke dijelove grada sve me više podsjeća na neki ambijent na istočno od Drine.
Neki dan dođem na šalter fino zatražim rodni list i uvjerenje o državljanstvu.
Ja: Dobar dan mogu li dobiti uvjerenje o državljanstvo ?
Šalteruša br 1 : Pričekaj bre malo vidiš da radim sad neki posao. I čekam i čekam i pitam hoće li ?
Šalteruša br 1 dere se iz petnih žila : Nusreta,Nusretaa gde si bre pomagaj,ne radi mi toner ?
Šalteruša br 2 : Kako Mevlo ne radi yebeš mu mater. Ene pitaj Zaima možda treba novi da ubaciš...
I tako se za obični papir čekam 20 minuta.
Ekavica u federalnom Sarajevu, wtf...

Back