Srbija je skuplja od Njemačke!

Већина грађана Србије свој глас каже на изборима.
Ваљда су ти познати резултати избора у Србији?
Čak i da je tako kakve to veze ima sa činjenicom da su cene značajno povećavane više puta poslednjih godina i da rast plata i penzija ne prati rast cena?

Danas sam ostao šokiran i zatečen kad sam od porodičnog prijatelja koji godinama radi u Njemačkoj (provodi dio godine tamo, a dio u Srbiji) čuo da je u Srbiji sve skuplje nego u Njemačkoj izuzev stanarina!!! Isto sam čuo u zadnjih par godina od još nekih Srba koji žive/rade u još nekim zapadnoevropskim zemljama. Dakle u Srbiji je skuplji život nego na zapadu, a plate su mnogo manje. Kud plovi ovaj brod zvani Srbija? Očito u neku provaliju iz koje nikad neće izići!

Prijatelj mi je između ostalog donio na poklon neke njemačke slatkiše. A pošto ja to ne jedem i trudim se da utičem na ukućane da i oni prestanu, evo mogu ih postatu SNS botovima sa Krste koji lažu da se u Srbiji živi nikad bolje da se malo zaslade. :D Piće i kafu koju sam dobio iz Dojčlanda bih ipak zadržao. :D

Pogledajte prilog 1640883
Pogledajte prilog 1640894
Tako je a to je zato što se Njemačka raspada.

Ма да, капирам. Људи и додају шећер да би добили више ракије. Па ме занима колико се у просеку добија од 100кг ако се не дода ни мало шећера.
Šećer znači loša rakija znači glavobolja.Komovica ,celo zrno,bez šećera ,za mene najbolja rakija ,dedina

Светска економска криза.
Kako za koga. Za pošten svet možda i jeste.

1731442522146.jpeg

Čim ima to prezime znači da je crni,nije ni to problem da se nije zakačio kao i njegovi sunarodnici za rukovodeće mesto
Ne bih o tome, ali ti Đurovići na koje misliš su Starohercegovci, mada ima i drugih.
Nego ovo je problem: www.blic.rs/vesti/politika/prvi-covek-vrnjacke-banje-nije-prijavio-sest-stanova-boban-djurovic-pod-lupom

I ovo što se tiče teme: www.republika.rs/vesti/drustvo/600438/merkator-afera-sudjenje-otrovne-paprike
Poslovanje "Merkatora" u Srbiji

Otkako je ovaj trgovinski lanac promenio vlasničku strukturu i prešao u hrvatske ruke (vlasnik kompanije je hrvatska "Fortenova grupa", na čijem je čelu Fabris Peruško), hrvatska firma "Enna fruit" preuzela je oko 97 odsto nabavki voća i povrća za "Merkator". Pre promene vlasničke strukture taj udeo je bio tek 17 odsto. Vlasnik te firme je Pavao Vujnovac, biznismen koji je u Hrvatskoj bogatstvo sticao poslovima s gasom, voćem i povrćem, transportom. A u poslednje dve godine biznis širi i u Srbiji. Između ostalog, i tako što je kupio 90 odsto "Fortenova grupe", koja je vlasnik "Merkatora".
Kako se ispostavilo, prodaja otrovnih paprika, prepunih izuzetno opasnih pesticida i insekticida, samo je vrh ledenog brega. Posebno s obzirom na to da je unutar "Merkatora", u sprezi s njihovim gazdama u Hrvatskoj, napravljena prava hobotnica čiji je jedini cilj da se što više novca ispumpa iz Srbije.
Osim što nas pljačkaju, još nas i truju.

Ne bih o tome, ali ti Đurovići na koje misliš su Starohercegovci, mada ima i drugih.
Nego ovo je problem: www.blic.rs/vesti/politika/prvi-covek-vrnjacke-banje-nije-prijavio-sest-stanova-boban-djurovic-pod-lupom

I ovo što se tiče teme: www.republika.rs/vesti/drustvo/600438/merkator-afera-sudjenje-otrovne-paprike

Svi Đurovići koje sam sretao u životu su bili Crnogorci ili su imali bliže ili dalje porijeklo iz CG.

Pa mi smo toliko zatrovani da ne možemo da preživimo ako ne unesemo dozu pesticida na dnevnom nivou.Ovde je sve dozvoljeno ,može da prodaje i proizvodi ko šta voli i može.Nego ti brate ,ženu za ruku pa da se vratiš na selo i da kupiš njivu i sam proizvodis hranu,trgovci skracuju život

Back