Srbija je skuplja od Njemačke!

Ма да, капирам. Људи и додају шећер да би добили више ракије. Па ме занима колико се у просеку добија од 100кг ако се не дода ни мало шећера.
Oko deset litara.

Nije problem dodat šećer.
Metil je problem.
Ako ga strogo odstraniš može da se pravi i konzumira destilat i od čistog šećera.

И колико добијеш литара од нпр. 100кг кајсија? Или шљива?

Углавном јабуку последњих година. Ове године нешто преко 9, на цца 18,5 гради (око 46% алкохола) формиране ракије.

Лоша година.

У некој нормалној години, буде 10,5-11 литара.

Ти као они што би да се одрекну латинице, а са њом и све латиничне културне баштине.
Растурачу српске нације! :lol::mrgreen:
E vidite, to vam je kao kad imamo pacijenta sa više bolijesti.
I šta onda radimo?
Ili liječimo od teže ka lakšoj ili kažemo pacijentu da se osloni na alternat'vnu medicinu i moć iscjeljenja preko crkvenih ikona.
Treće nema.

Sa tim u vjezi pošto NJAKAVICA može da se piše i na ćiril'ci i na latinici onda to spada u težu bolijest.
Dakle prvo rešavamo NJAKAVICU
A onda kada je iskorjenimo onda ćemo se u cjelosti nako fino posvjetiti ćiril'ci svaki dan pomalo ko da je to pa neki problijem?.

Ja ćiril'cu koristim kada je ozbiljno.
Kad dogori do noktiju, kad nema više riješenja.
Kad se nekom treba punoljetni ženski dio familije
Tu je ćiril'ca uvijek najbolja.

Ako me razumijete?
Jer bolje je biti bogat i zdrav jer džaba ti što si bolestan ako si siromašan..

:lol:

Poslednja izmena:
Duhovitost se ipak ne kupuje na pijaci.
Mozda je ovo neki njemacki humor,ne znam.
ma nije vjažno dal se govjori vako jal nako ako je iskreno i pošteno
a ovdje svi pišu sa namjerom pa sa J bez J
KAže "skuplja Srbija od NJemačke" pa i Hrvatska je skuplja od Nemačke
onda naidje sledeći pa kaže - baš me briga za Hrvatsku.
Odlično, baš takvi valjaju - da se nikad ne ustvrdi što se to dogadja na Balkanu.

E al kad dodjemo do LIJEČENJA ZUBALA onda ništa ni NJemačka ni Nemačka ni Germania, onda je super Srbija... :lol:

Ja ne znam kod kog zubara izbeljujes zube, ovde je
Pogledajte prilog 1641132

Metalna zubna krunica košta 500 eura, a porculanska između 700 i 1.500 eura.
Izbjeljivanje zuba u Njemačkoj košta između 150 i 400 eura,
a cijene zubnih proteza iznose između 500 i 7.000 eura.

MEINE GOT! AH LEIBEN...

Ajmo raja u Srbiju po zuba...

Ne znam kod koga izbeljujes zube, ovde je to oko 300e, a 300e za nas standard ili 500 za njihov je brutalna razlika. Naravno, ako ne ideš kod nekog debilka , nego radis kod profi zubara . Kvalitet usluge svakako i diktira cene . A i ne belis zube svaki dan ili popravljay, a leba jedes svaki dan. Meni najviše para ode za hranu , tako da bih pre pristala da plaćam i lekara opšte prakse ( kao što često i plaćam i u Srbiji, jer ne volim državne domove zdravlja, ako nije moeanje) , ali da mi leba bude jeftiniji.

U srbiji ako popravljaš zube ostaneš i bez to nešto malo što je valjalo. Svo moje društvo popravlja u inostranstvu zube. Na duge staze izađe mnogo jeftinije. U srbiji svake godine menjaš plombu dok se zub ne raspadne a u EU popraviš jednom za 100 evra i traje 20 godina :kafa:
Ne mora to da znaci, pre 20 godina sam radio plombu kod nas i stoji dan i danas ali laserski.

Ne znam kod koga izbeljujes zube, ovde je to oko 300e, a 300e za nas standard ili 500 za njihov je brutalna razlika. Naravno, ako ne ideš kod nekog debilka , nego radis kod profi zubara . Kvalitet usluge svakako i diktira cene . A i ne belis zube svaki dan ili popravljay, a leba jedes svaki dan. Meni najviše para ode za hranu , tako da bih pre pristala da plaćam i lekara opšte prakse ( kao što često i plaćam i u Srbiji, jer ne volim državne domove zdravlja, ako nije moeanje) , ali da mi leba bude jeftiniji.
:rotf:

Kad treba kod liječnika onda se sjete Srbije, bilo, jeste, ostaće...
Nego šta radi to zubalo od 7000€?

Back