Србија је крива за "Олују"...!

Ja sam bacao i svi moji suborci... Zašto bih riskirao da me neki četnik ubije ili rani, samo zato jer bih ja valjda trebao voditi računa o osjećajima likova poput tebe... Ja sam po ulasku u Glinu

Te bolesnike u Dvoru je pobio vaš Ulemek Legija
:mazi:

a da se dogovorite u toj lazi, sta mislis?

i ovo ste zvanicno tvrdili:
Hrvatski Večernji list objavio je, pre tri godine – u vreme kada je afera otvorena, da su ubice pripadnici Petog korpusa bosanske armije.

Pa šta Srbija nije proglasila opću mobilizaciju i krenula braniti braću u Glini ako je već bila takva politička klima?
A istina je da bi na prste jedne ruke mogao prebrojati Beograđane spremne za rat u RH, jer naravno da se nikome ne gine za propalu stvar. Plus, Srbija bi tada bila označena kao agresor na drugu suverenu državu, uz sve sve političke i vojne posljedice toga.

Evo crtice iz filma "Pad Krajine" :

General Sekulić je prepričao je kako je tadašnji predsjednik RSK Milan Martić telefonom panično zvao Miloševića da mu pomogne, ali ga je srbijanski vođa odbio tražeći da izdrže šest dana. “Martić je uspio dobiti Miloševića i molio ga je da makar digne nekoliko aviona iznad Zagreba. Ne da ih upotrebljava, nego da samo nadlete, ali on je to njemu odbio. Onda je Milan Martić njemu rekao: Gospodine predsjedniče, pa šta ja da radim? A on mu je rekao: Ubij se”, ispričao je general Sekulić.
a sad se pozivas konacno na to, milosevic i to ...?
ono sto sam vec vise puta dogovorio, pritisci zapada na titoisticku vlast u bg, 1994 jos radi zavrsetka rata na prostoru bivse juge pre svega jer muslimani ce jedva izdrzati nadolazecu zimu 94/95 a o iducoj da ne govore i do te iduce to trteba zavrsiti.

pritisci na milosevica su takodje deo tog scenarija, milosevic pred padom , jer je kriza i inflacija sve veca, politicki lopovluk i sverc na drzavnom nivou...zeljan da na bilo koji nacin sacuva fotelju i olaksa te sankcije pristaje na ucjene - uvodi sankcije republici srpskoj avgust 1994.
E TU JE KRAJ SRPSKE KRAJINE.

potom karadzic bez ikakve pomoci u bilo cemu, da bi dosao do nafte recimo sklapa sa tudjmanom dogovor , pa za potpis da se vojska rs nece mjesati u sukobe u krjaini (inace nista od oluje ne bi ni bilo) dobija naftu da bi mogao da pokrece sve pa i vojsku tj oklopna sredstva sanitet mehanizaciju...

time je krajina zavrsena. time je i kraj rata pripremljen i karte za dejton.

to ne opravdava cinjenicu hrvatskih zlocina u oluji kojii potvrdjuje tudjmanov audio zapis

Hrvatski Večernji list objavio je, pre tri godine – u vreme kada je afera otvorena, da su ubice pripadnici Petog korpusa bosanske armije.

a sad se pozivas konacno na to, milosevic i to ...?
ono sto sam vec vise puta dogovorio, pritisci zapada na titoisticku vlast u bg, 1994 jos radi zavrsetka rata na prostoru bivse juge pre svega jer muslimani ce jedva izdrzati nadolazecu zimu 94/95 a o iducoj da ne govore i do te iduce to trteba zavrsiti.

pritisci na milosevica su takodje deo tog scenarija, milosevic pred padom , jer je kriza i inflacija sve veca, politicki lopovluk i sverc na drzavnom nivou...zeljan da na bilo koji nacin sacuva fotelju i olaksa te sankcije pristaje na ucjene - uvodi sankcije republici srpskoj avgust 1994.
E TU JE KRAJ SRPSKE KRAJINE.

potom karadzic bez ikakve pomoci u bilo cemu, da bi dosao do nafte recimo sklapa sa tudjmanom dogovor , pa za potpis da se vojska rs nece mjesati u sukobe u krjaini (inace nista od oluje ne bi ni bilo) dobija naftu da bi mogao da pokrece sve pa i vojsku tj oklopna sredstva sanitet mehanizaciju...

time je krajina zavrsena. time je i kraj rata pripremljen i karte za dejton.

to ne opravdava cinjenicu hrvatskih zlocina u oluji kojii potvrdjuje tudjmanov audio zapis

Milošević je plaćao do tada apsolutno sve za RSK, šta misliš odakle ima pare za vojsku, penzije, školstvo, zdravstvo?
Od silne proizvodnje, poljoprivrede i trgovine?
Nije to Srbija mogla više gurati.

Milošević je plaćao do tada apsolutno sve za RSK, šta misliš odakle ima pare za vojsku, penzije, školstvo, zdravstvo?
Od silne proizvodnje, poljoprivrede i trgovine?
Nije to Srbija mogla više gurati.
a odakle vama?
bolje cuti.
pomagali su vas svi zapadni zlikovci i islamisti (aliju izetbegovica) samo srbe na prostoru bivse juge nije trebala ni srbija da pomaze?

pa sad kmecite kako nato nije u ratu sa rusijom? a kako nije kad svo naoruzanje njegovo koriste ***********i?

bolje cuti.

a odakle vama?
bolje cuti.
pomagali su vas svi zapadni zlikovci i islamisti (aliju izetbegovica) samo srbe na prostoru bivse juge nije trebala ni srbija da pomaze?

pa sad kmecite kako nato nije u ratu sa rusijom? a kako nije kad svo naoruzanje njegovo koriste ***********i?

bolje cuti.
Vjerovao ili ne, RH je imala nekakvu privredu, i otvorene granice na zapad, ne možeš to uspoređivati sa RSK koja je bila oduvijek vukojebina do je bog rekao laku noć, jedini gospodarski subjekt je bio Tvik iz Knina, neš ti ideje praviti šarafe.
Nemam ja ništa protiv toga da je Srbija financirala 100% RSK, samo kažem da je to Srbiji u jednom času postalo preskupo.

Hrvati ne shvataju da je bio neko drugi umesto Slobe i da neko uradi udar poput milion ljudi u koloni pred Beogradom, da bi sledila objava rata, vratio bi t250 000 izuzetno motivisanih Krajisnika spojenih u njihove jedinice i onda poslatih u Kninske krajeve, a ostala regularna vojska bi raznela svu mogucu odbranu cele Hrvatske, , usetali bi u Zagreb, pohapsili sve civilne i vojne staresine, i to sve zbog zastite Srbije od oluje...

A ovih vracenih 250 000 kojima porodice cuce ispred Beograda kao taoci , sto bi ti bili nemotivisani , ne verujem....ne smem ni da pomislim sta bi uradili.....
A vojska bi radila normalno cvrsto i vojnicko osvajanje pa se vi posle dogovarajte kako cete i gde cete...

Tako se stiti demografija a ne onako kako se desavalo a Hrvati navikli zbog Slobe..
Lijepo je sanjati, ali to su samo mokri snovi koji nemaju veze sa realnošću.

Vjerovao ili ne, RH je imala nekakvu privredu, i otvorene granice na zapad, ne možeš to uspoređivati sa RSK koja je bila oduvijek vukojebina do je bog rekao laku noć, jedini gospodarski subjekt je bio Tvik iz Knina, neš ti ideje praviti šarafe.
Nemam ja ništa protiv toga da je Srbija financirala 100% RSK, samo kažem da je to Srbiji u jednom času postalo preskupo.

danke dojcland potvrdjuje to

a sta je trebalo sa srbima na prostoru hr i bivse juge? da ih bas niko ne pomaze?
amerika engleska nemacka plus podrska islamista aliji iztebegovicu a srbe ne sme ni srbija da pomaze?

pa i to su zeleli da sprece. ZATO SU UVELI SANKCIJE SRBIJI.

da nisu...

znas i sam jasno ti je sve.

jbg srbi nisu zrtve, srbi su trebali nestati.
40 000 stanarskih oduzetih prava (mislim na stanove u stambenim zgradama) sirom hrvatske... krajem 1990 i pocetkom 1991 (u srbiji toga nije bilo, hrvati su otkupili drustvene stanove 1992 kao i svi ostali gradjani za tepsiju ribe) , otkazi sa posla...

ma sto se pobunise ti srbi majku im????

danke dojcland potvrdjuje to

a sta je trebalo sa srbima na prostoru hr i bivse juge? da ih bas niko ne pomaze?
amerika engleska nemacka plus podrska islamista aliji iztebegovicu a srbe ne sme ni srbija da pomaze?

da nisu...

40 000 stanarskih oduzetih prava (mislim na stanove u stambenim zgradama) sirom hrvatske... krajem 1990 i pocetkom 1991 (u srbiji toga nije bilo, hrvati su otkupili drustvene stanove 1992 kao i svi ostali gradjani za tepsiju ribe) , otkazi sa posla...

Pa pobuniše se zato jer su se sjetili Jasenovca, zar ne?

Pa pobuniše se zato jer su se sjetili Jasenovca, zar ne?
opet preksaces cinjenice , da se vratimo na post

da nisu...

kad ime tako lepo bilo, oduzese im stanarska prava, posao...

milina bozija stvarno se pitam zasto se pobunise protiv te miline?

Oluja je zapravo počela 1990. a završila je 5.8.1995. Jer do Oluje nikada ne bi ni došlo, da nije bilo onoga što joj je prethodilo. Srbi su zaboravili sve što se događalo prije toga datuma. Za njih je rat počeo i završio Olujom. Zaboravili su balvan revoluciju, Vukovar, Osijek, Sisak, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, pljačku, ubijanje i protjerivanje Hrvata.
На против !Срби нису заборавили ништа.Све што ти и твоји памтите је последица хрватске политике још из Другог рата коју је Туђманова власт само повампирила. :rtfm:

Oluja je zapravo počela 1990. a završila je 5.8.1995. Jer do Oluje nikada ne bi ni došlo, da nije bilo onoga što joj je prethodilo. Srbi su zaboravili sve što se događalo prije toga datuma. Za njih je rat počeo i završio Olujom. Zaboravili su balvan revoluciju, Vukovar, Osijek, Sisak, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, pljačku, ubijanje i protjerivanje Hrvata.
pre toga im je oduzeto dolaskom proustaske vlasti u prolece 90te pocinje sa oduzimanjem 40 00 stanarskih prava iskljucivo srbima, desetine hiljada otkaza srbima ...
stvarno se cudimo za sto su se pobunili kad im bese prelijepo

На против !Срби нису заборавили ништа.Све што ти и твоји памтите је последица хрватске политике још из Другог рата коју је Туђманова власт само повампирила. :rtfm:
Na ovo mogu samo reći da c-p kratki osvrt forumaša s foruma HB:

Naši ljudi ne razumiju u potpunosti koliko smo mi njih resetirali tom Olujom.

Politički i geografski kapital 2 srpska ustanka, 2 balkanska rata, 2 svjetska rata je otišao u prah i peopeo u 2 mjeseca 1995. godine.

Dvjesto godina razvoja srpske države i srpske političke misli, širenja i ujedinjenja Srba s 2 strane Drine ( Velika Srbija) je epski implodiralo
i nepovratno otišlo u ropotarnicu povijesti.

Pored toga smo im uništili imiđ zapadnih saveznika i strane pobjednika, oni koji su ih tetošili i dali od Karavanki do Vardara na upravljanje im sad razvlaće pamet s geocidom i Kosovom.

Bonus bodovi za Tuđmana, epskim porazom je direktno izbio Crnu Goru i Kosovo iz Srbije, nitko ne želi biti dio poražene i omražene zemlje.

A što bi tek bilo da smo nastavili i uzeli Banja Luku, demontirali bi ih ko Staljin Njemačke imperijalne ambicije.

mladicu, od davnina je to zelja hrvata. ne samo govor kojim priznaje iz 1998 koji pominjes, vec govor i davne 1971 pred uvod u promenu ustava jugoslavije u njegovoj najbitnijoj tacki da je jugoslavija nedeljiva celina, plus sto je taj ustav jacajuci sve republike samo destruktivno delovao po jednu, naravno srbiju deleci je na tri djela pa pokrajine dobijaju pravo glasa i postaju prakticno drzave u drzavi sa svojom vlascu policijom i sudtsvom i pravom glasa ko ostale republike.
poslusaj tudjmanov govor iz 1971 ...

Za to su se borile generacije Hrvata ali svetosavska politika nam nije dopuštala i šta je tu problem?Došlo vrijeme za Hrvatsku a vi niste tome mogli ništa jedino pljačka i ubijanje civila i nejači!Na kraju nam možete i zahvaliti jer smo srušili uz VAŠU svesrdnu pomoć Jugoslaviju a vi ste pokazali vaše pravo lice!

Za to su se borile generacije Hrvata ali svetosavska politika nam nije dopuštala i šta je tu problem?Došlo vrijeme za Hrvatsku a vi niste tome mogli ništa jedino pljačka i ubijanje civila i nejači!Na kraju nam možete i zahvaliti jer smo srušili uz VAŠU svesrdnu pomoć Jugoslaviju a vi ste pokazali vaše pravo lice!
to je vasa odlika

ps

generacije se borile za tisucljetnji san?

kad nikad nijesu imali drzavu.

1914 ste bili krvoloci u redovima austrougarske kolonije - doziveli poraz od srbije
spasli ste se da kao kolonija raspale austrougarske ne odete italijanima, pa ste se udarali nogom u dupe zbog ulaska u kraljevinu shs sa glupim srbima

1941 ste to kao nacisticki gadovi i krvoloci to srusili i opet pod ruku ko sluge fasistima

ponovo ste popusili a partizanski pokret su ogromnom vecinom cinili srbi

pa vas tito abolirao i tih zlocina pa je opet dobra bila ideja juge ?

dok opet je ne srusite i tako dodjete do onoga sto oduvjek pokusavate do necega sto nikada nijeste imali i nije bilo vase- drzave

Na ovo mogu samo reći da c-p kratki osvrt forumaša s foruma HB:

Naši ljudi ne razumiju u potpunosti koliko smo mi njih resetirali tom Olujom.

Politički i geografski kapital 2 srpska ustanka, 2 balkanska rata, 2 svjetska rata je otišao u prah i peopeo u 2 mjeseca 1995. godine.

Dvjesto godina razvoja srpske države i srpske političke misli, širenja i ujedinjenja Srba s 2 strane Drine ( Velika Srbija) je epski implodiralo
i nepovratno otišlo u ropotarnicu povijesti.

Pored toga smo im uništili imiđ zapadnih saveznika i strane pobjednika, oni koji su ih tetošili i dali od Karavanki do Vardara na upravljanje im sad razvlaće pamet s geocidom i Kosovom.

Bonus bodovi za Tuđmana, epskim porazom je direktno izbio Crnu Goru i Kosovo iz Srbije, nitko ne želi biti dio poražene i omražene zemlje.

A što bi tek bilo da smo nastavili i uzeli Banja Luku, demontirali bi ih ko Staljin Njemačke imperijalne ambicije.
Hrobi, danas je nedelja..verovatno se odmaras i zapalio si dzoint..dobra je gandza, pa si se raspisao...VI, niste nista uradili...sve je to delo svetskih sila i skrivenih centara moci...naravno, uz asistenciju tadasneg rezima u Beogradu i JNA generala...ista je situacija i sada, sve je to njihov dogovor...evo, ja kao Srbin, uopste se ne nadam u VVP i Kremlj, jer oni ne stite ni ruski narod, a tek Srbe...

Back