Srbija između čekića i nakovanja

Nema opozicije, a i nema je zato što se Vučkov poslovni partner Dragan Đilas upravo i gura kao neki vođa opozicije, kog narod očigledno neće, upravo kako bi ra*ebao tu opoziciju koju uspešno razmontira svaki put kad se nešto pokuša.

Činjenica je da mi nemamo zaista nacionalnu ili patriotsku političku partiju, već samo pojedince koji žele moć i vlast za sebe, kako bi mogli krasti i ekipu oko sebe od bednika napraviti na milionere, kao što uspešno i rade.

Sa jedne strane Vučićeva vlast koja je očigledno jako korumpirana a sa druge strane nesposobna i razjedinjena opozicija predvođena Draganom Đilasom pre svega. Ima li ikakve nade za Srbiju u ovakvoj situaciji? Da li Srbija polako ali sigurno klizi prema dnu provalije ili ipak ima nade za nju?
"opozicija nam je kao da je vucic kreirao" govori dovoljno o situaciji

Da, srljamo napredno ka dnu i nema nekog rešenja na vidiku. Problem opozicije je što nema nekog istaknutog lidera, ima ih previše sitnih. Njihova jedina šansa je bila da se ujedine i tako nešto postignu. I što je najcrnje, oni su do skoro i bili ujedinjeni, u decembru su svi zajedno izašli na izbore, postigli izvarendan rezultat, tu ih je Vučić malo pokrao, tražili su nove izbore, odlučili da se bore za bolje izborne uslove, sve je to lepo funkcionisalo, pa onda najednom debili Lazović i Grbović došli na ideju "ajde da se podelimo, vi bojkotujte, mi ćemo da izađemo na izbore a nas pokradu" i usrali sve što se moglo usrati. Niti su ovi što su bojkotovali postigli svoj cilj, niti su ovi drugi mogli nešto da urade na fingiranim izborima. Koliko moraš da budeš retardiran pa da razbiješ koaliciju, to mi nikada neće biti jasno. Elem, sad više u Srbiji zvanično ne postoji opozicija. Ne znam kako bi mogli da se ponovo okupe, i ako to urade, postavlja se pitanje, što su se onda i rastavljali? Sve u svemu, unazadili su svoju reputaciju, nema protesta u Srbiji koji se ne ograđuje od njih, bukvalno su postali gubavi. Kako oni kao takvi mogu da dovedu do nekih promena, nije mi baš jasno. Bukvalno jedan svinjac besmisla. I to sve zbog dva debila. Kako bilo, pretpostavljam da će nezadovoljstvo ljudi rasti, naprednjake niko ne voli samo prosto ne vide alternativu. Moramo da čekamo da se pojave neki novi ljudi ili da ovi u opoziciji urade neko čudo i počnu da se ponašaju odgovorno i liderski.

Koja glupost od teme..

Pogledaj koliko ljudi ima koji cute i imaju talenta i znanja da upravljaju sistemima...
Hoces nesto da promenis, pronadji takve ljude i ti ih guraj...
Ti ih brani...
A ne samo cekas ko ce da ti da dnevnicu i pare pa da guras njegovog coveka...

I posle se pitas sto nema boljitka...

Nadjes one koji vrede pa ako vec imas bundzije u dzepu , koristi to..
Ja nemam, ne razumem gluperde koje ne znaju sta hoce...
Ne razumem njihove kompromise da hoce jake igrace, ali nece prejake igrace, jer onda im je sujeta povredjena , ispadaju gluperde....
Vidi se razlika u klasi...
Hoce nekog ko je jak igrac ali da bude na nivou sposobnosti koje oni imaju , tj da bude pijanica ali ne bas, da bude kvaran ali ne bas, da bude jajara ali ne bas uvek, da bude ebac, ali da ne dira tudje zene...

Ili hoces najjace igrace ili neces....
Dosta je sa izborima iz fotelje...
To se javno obznani seljacki po vaspitanju pokret Srbije i udruzenje neobrazovanih a diplomiranih uspesnih gradjana formira novu vlast, i trazi odgovarajuce kadrove...

Meni nista nije iznenadjenje, zato sto svaki dan vidim odnos prema onima koji su odgovorni i koji znaju sta rade...
Prezir, izopstavanje i traganje za nekim od luftiguza....
Bas svi...
Moj calac kuka da ih zaebavaju izabrani predsednici kucnog saveta, ja kazem izaberite ovog mladog, tek dobio dete, ja cu da ga poducim, nije toliki smrad...on kaze nemoj da se petljas...i onda im izabrani predsednik kucnog saveta otudjio veseraj, terasu , ceo sprat i pola podruma...sad em nemaju izolaciju pa je zimi hladnije 10C i promajno , em nemaju sve te prostorije...vole lopovluk...vole taj pristup pasivnog cekanja..

Poslednja izmena:
Нисам факултетски образован, па можда гледам субјективно, али мишљења сам да би носиоци промена требало да буду млади, образовани, академски грађани. Али, не. Он ( она) још није ни дипломирао, а већ тражи ангажман и иностранству. Каже, овде не добија шансу. Слажем се. Али, дај борбу. Избори се за шансу. Или погини. Ово "погини" је фигуративно, наравно. А наши преци су гинули одистински да би потомцима сачували земљу. Него, беганова никад није заплакала. Најлакше је отићи. И из иностранства жалити за родном грудом.
Не жалим за њима, само ми је криво што након што су искористили бенефите школовања у рођеној земљи, не осећају се дужни нимало. Макар према гробовима предака. Оних који су, испоставиће се, гинули узалуд.
Не желим да генерализујем, капу скидам онима који остану и нешто покушају. Притом, не мислим на рушење овога или онога, већ на побољшање стања у друштву. Васпитањем, културом, знањем. А ми смо дозволили најгорем шљаму да нам ведри и облачи.
Ја сам остао, гајим децу овде, и борим се за мало светла у овој нашој лепој отаџбини.

On je nepopularan u narodu i sam je zbog toga kriv, on nikada ne kandiduje sebe na izborima već sve neke druge ljude, Ponoša i Marinku na primer.
Poenta je da nije problem samo on. Kad bi se povukao opozicija bi verovatno isto prošla. Ćuta, Savo, Marinika, Aleksić, Miloš i Nestorović treba nekako da dodju do većine a i kada bi došli neko ne bi hteo da pravi takvu vladu pa bi se išlo na nove izbore. Donekle je Beograd pokazao šta se desi kada opozicija ima dva odbornika više.

Poenta je da nije problem samo on. Kad bi se povukao opozicija bi verovatno isto prošla. Ćuta, Savo, Marinika, Aleksić, Miloš i Nestorović treba nekako da dodju do većine a i kada bi došli neko ne bi hteo da pravi takvu vladu pa bi se išlo na nove izbore. Donekle je Beograd pokazao šta se desi kada opozicija ima dva odbornika više.
Problem je sam koncept opozicije koja se samo deli i usitnjava. I Đilas je kimovao tome kada se odvojio od Demokratske stranke, kao i Tadić pre njega.

Нисам факултетски образован, па можда гледам субјективно, али мишљења сам да би носиоци промена требало да буду млади, образовани, академски грађани. Али, не. Он ( она) још није ни дипломирао, а већ тражи ангажман и иностранству. Каже, овде не добија шансу. Слажем се. Али, дај борбу. Избори се за шансу. Или погини. Ово "погини" је фигуративно, наравно. А наши преци су гинули одистински да би потомцима сачували земљу. Него, беганова никад није заплакала. Најлакше је отићи. И из иностранства жалити за родном грудом.
Не жалим за њима, само ми је криво што након што су искористили бенефите школовања у рођеној земљи, не осећају се дужни нимало. Макар према гробовима предака. Оних који су, испоставиће се, гинули узалуд.
Не желим да генерализујем, капу скидам онима који остану и нешто покушају. Притом, не мислим на рушење овога или онога, већ на побољшање стања у друштву. Васпитањем, културом, знањем. А ми смо дозволили најгорем шљаму да нам ведри и облачи.
Ја сам остао, гајим децу овде, и борим се за мало светла у овој нашој лепој отаџбини.
Možda zato što su ti mladi i obrazovani shvatili da su ovi preci ginuli uzalud. Surovo jeste, ali kad pogledaš kakav svinjac je današnja Srbija, to je jedini objektivan zaključak. Onaj ko ostane, neka računa da će da se valja u blatu celog života a na kraju će i da umre u tom blatu.

Back