Srbija izlazi iz krize

Atreides

Ističe se
Banovan
Poruka
2.736
Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u ponedeljak da se izlazak Srbije iz recesije očekuje najkasnije u prvom tromesečju 2010. godine.

On je na konferenciji za novinare rekao da se u četvrtom kvartalu ove godine očekuje „vidljiv oporavak” srpske ekonomije. Dinkić je rekao da će se bitnije poboljšanje standarda građana osetiti 2011. godine.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će pad bruto domaćeg proizvoda ove godine biti tri odsto, što je manje nego što je predvideo Međunarodni monetarni fond.

Ukupni budžetski deficit će ove godine biti 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, kazao je on i dodao da je to ispod proseka evro zone, gde deficit iznosi šest odsto u proseku.

Dinkić je rekao da će država naredne godine raditi na smanjenju deficita i dodao da „ne treba očekivati spektakularne rezultate” i da bi ukupni budžetski deficit u 2010. trebalo da iznosi četiri odsto.

Kako je rekao, prihodi u budžetu na kraju 2009. godine biće oko jedan do dva odsto veći nego prošle godine. Dinkić je naveo da do kraja godine neće biti povećanja cena koje su pod kontrolom države.

On je ocenio i da se štednja građana u bankama oporavlja i da iznosi 5,35 milijardi evra, a očekuje se da će se na nivo pre krize vratiti za četiri do šest meseci.

Ministar ekonomije je naveo i da je do sada odobreno oko 900 miliona evra subvencionisanih kredita, za ukupno 8.471 kompaniju, da je od toga najviše kredita za likvidnost. (Beta)


Verovatno treba imati super vid da bi se video taj oporavak
:hahaha:
 
Da ne pricam o tome kad bi se konfiskovala sva imovina tim lopovima sto politicarim asto tajkunima. Srbija bi na gomili milijarde imala. Jos da se nadje neko pametan i bar malo posten i bili bi Svajcarska.

Ne vredi. Ti što kao Dinkić mnogo kradu su toliko dobro sakrili to što su ukrali da tome ni Šerlok Holms sa sve Molderom i Skali ne može da uđe u trag.
 
Какав визионар,да је жива позавидела би му.....

1226265150vanga.jpg
 

Back
Top