Srbija ima najmanje rasizma u celoj Evropi!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.299
Malo sam tako šetao po netu kad mi je pogled privukla ova lepa slika:

FA3C848C-BD46-4D9A-9A28-D0E4CFA0B773.png

https://www.rferl.org/a/racism-europe/28497700.html

Zašto je lepa? Zato što se na njoj može videti da je u Srbiji najmanje rasizma u celoj Evropi. Zašto mislim da je prilično tačna? Zato što su je napravili Amerikanci, a oni baš i nemaju običaj da lepo pišu o nama. Znači kad oni objave nešto ovako lepo o Srbiji onda mora biti da je tako, zar ne?
Inače u istraživanju su dobro prošli i susedni nam balkanski narodi. S druge strane zemlje s najviše rasizma u Evropi su Češka, Litvanija, Belorusija, Rusija i Ukrajina. Za ove poslednje dve sam znao jer mi je pričao jedan poznanik još pre par godina da su Rusi i Ukrajinci strašni rasisti. On je živeo i u Rusiji i u Ukrajini. Ostali su me priznajem neprijatno iznenadili?
Kakva su vaša iskustva s drugim rasama?

Malo sam tako šetao po netu kad mi je pogled privukla ova lepa slika:

FA3C848C-BD46-4D9A-9A28-D0E4CFA0B773.png

https://www.rferl.org/a/racism-europe/28497700.html

Zašto je lepa? Zato što se na njoj može videti da je u Srbiji najmanje rasizma u celoj Evropi. Zašto mislim da je prilično tačna? Zato što su je napravili Amerikanci, a oni baš i nemaju običaj da lepo pišu o nama. Znači kad oni objave nešto ovako lepo o Srbiji onda mora biti da je tako, zar ne?
Inače u istraživanju su dobro prošli i susedni nam balkanski narodi. S druge strane zemlje s najviše rasizma u Evropi su Češka, Litvanija, Belorusija, Rusija i Ukrajina. Za ove poslednje dve sam znao jer mi je pričao jedan poznanik još pre par godina da su Rusi i Ukrajinci strašni rasisti. On je živeo i u Rusiji i u Ukrajini. Ostali su me priznajem neprijatno iznenadili?
Kakva su vaša iskustva s drugim rasama?
Ne smeta mi niko dok ne pocne da pravi probleme.jedino stro me momentalno boli,a to je da azilanti imaju vise prava,nego mi gradjani ove zemlje.To opet nisu krivi azilanti,vec se zna ko.Opet dobro dosli,ko hoce da ostane,dobrodosao,a ko zeli da ode dalje neka mu je srecan put.Bas sam jutros gledao jedan dokumentarac,gde je beogradjanin prihvatio jednog crnca i posto obojica vole da slikaju delove grada,foto aparatom,decko iz Beograda ga je prihvatio kao i svakog drugog naseg coveka i pomaze mu ok fotografije.Decko,iz,zaboravio sam koje zemlje Afrike,zeli da ostane u Beogradu na studijama.To je lepo i videti i cuti.

ljudi mešaju rasizam i šovinizam..
prvo naučiti šta su ljudske rase, kako su podeljene i koje su , pa govoriti o rasizmu

mrzim šiptara, hrvata, engleza - nisam rasista jer kako nekog mrzeti zbog rase tj biti rasista ako ste iste rasne pripadnosti!? to je kao vučić koji je pe der npr mrzi brnabićku koja je gej i za pe dera kažemo da je homofob zato što mrzi drugog pe dera.. tu homofobije nema
mrzim crnca, indijanca ili kineza - jesam

e sad što se Roma tiče mislim da i oni kao i mi pripadaju Kavkazoidnoj rasi iako su tamnije puti tako da se mržnja prema Romima po meni ne ubraja u rasizam već se tu može govoriti i šovinizmu ili nacionalnoj netrepeljivosti

Back