Србија или иностранство

Ja sam u inostranstvo otisao iz drugih pobuda pre nekoliko godina. Finansije mi nisu vise toliko bitne. Jednostavno deca porasla, otisla svojim putevima, zena i ja ostadosmo sami, pomalo dosadno, ideja da ce Srbija ikada postati normalna drzava je umrla....

I spakovasmo se, izvadili svu mogucu papirologiju za pse..... i pravac Tajland.

Sta da vam kazem.... lepo je ovde.

Боље него у Србији.

Сад, шалу на страну, оно што хоћу да ти кажем:

Ако осећаш жељу да нешто промениш, да пробаш, треба то да урадиш.

Иначе ћеш се увек кајати што ниси пробао.

А ако ти се не допадне, увек можеш да кажеш да си пробао, да ти се није допало то и то, и зато си се вратио.

Али предуслов за одлазак негде је да осећаш одређену љубави према месту где идеш. У смислу, да будеш отвореног ума.

Онда можеш да дозволиш себи да ти се тамо свиди.

Ако одеш пун предрасуда, и неког беса, и видиш их само као декадентне педере који су те бомбардовали, онда ћеш тамо бити мизеран и несрећан.

Тако да, реши се предрасуда, дај им прилику. Свугде су само људи.

И донеси сам своје закључке.

Пуно среће!

vec se vracaju i to odavno..na primer, moj komsija Stanojko...vratio se iz Svajcarske, ali u mrtvackom sanduku...tamo je radio 40g i stekao penziju..ostao je kod svojih sinova i pomalo radio na crno...odapeo, pa ga sinovi dovezli, da ga sahrane u Srbiji...u CH, kosta sahrana i grobno mesto...ovde jeftinije, zatrpaju te na seoskom groblju i to ne kosta nista...eto vidis, kako su Srbi stedljivi, kao Svajcarci

Само бих додао: Много је већи проблем од цене наћи "трајно гробно место". Већина људи се тамо кремира, а ко се одлучи на "земаљску сахрану" иде на гробље, али та гробља имају такав састав земљишта, и такву бактеријску флору у земљишту, и сандуци се праве тако, да је све тако избаждарено да после 20 година нема више људских остатака у земљи. Евентуално остане неки шраф од сандука или нека минђуша или прстен. Тако да се после 20 година прекопа гроб, уклони се споменик, ако остане нека кошчица она се сахрани у анонимну масовну гробницу, и то је то. Онда се гробно место прода новој муштерији на 20 година.

Већини људи који нису са "запада" ово смета. Чак је противно исламском, јеврејској и православној традицији да гроб треба оставити неометаним до судњег дана. Исламска заједница је на пример успела да испреговара да муслиманска гробља остају "вечна", православци верујем да нису.

За форумаше из Србије, наравно..
Да ли сте задовољни платом и примањима у Србији или планирате ускоро на рад у иностранство.
Zadovoljan sam zaradom u Srbiji između ostalog i što mi omogućava da provedem dosta vremena u inostranstvu da je ne gledam više nego što je neophodno :mrgreen:

Šalu na stranu, ne volim život u Srbiji iz mnogo razloga ali primanja za divno čudo nisu među njima. U inostranstvo svakako dosta već idem i tek nameravam i za stalno da se dislociram u nekoj budućnosti. Ali ni tada se sigurno neću odreći sopstvenog biznisa koji sam razvijao i pozicionirao se deset + godina, kao što se neću odreći novca od izdavanja stanova ovde.
Takođe svi planovi za inostranstvo su preduzetnički, ne bih mogao da radim za nekoga nikad...predugo sam samostalan i slobodan u tom smislu da bih mogao da se prilagođavam radu za platu i naročito da pitam nekoga za slobodan dan ili odmor.

Само бих додао: Много је већи проблем од цене наћи "трајно гробно место". Већина људи се тамо кремира, а ко се одлучи на "земаљску сахрану" иде на гробље, али та гробља имају такав састав земљишта, и такву бактеријску флору у земљишту, и сандуци се праве тако, да је све тако избаждарено да после 20 година нема више људских остатака у земљи. Евентуално остане неки шраф од сандука или нека минђуша или прстен. Тако да се после 20 година прекопа гроб, уклони се споменик, ако остане нека кошчица она се сахрани у анонимну масовну гробницу, и то је то. Онда се гробно место прода новој муштерији на 20 година.

Већини људи који нису са "запада" ово смета. Чак је противно исламском, јеврејској и православној традицији да гроб треба оставити неометаним до судњег дана. Исламска заједница је на пример успела да испреговара да муслиманска гробља остају "вечна", православци верујем да нису.
Srbi su posebna sorta, samo da ih sto manje kosta...po mogucstvu besplatno...

Back