Отварач мозга
Aktivan član
- Poruka
- 1.584
А и кој'ће те нам...и онако смрдите на рибуШта ти пада наум???
А и кој'ће те нам...и онако смрдите на рибуШта ти пада наум???
A šta s nama koji živimo na moru?Mi u RH gledamo na to drugačije: jedna razina je "otić na more" - ili imaš nešto svoje ili se nekome uvališ - a sasvim druga razina je otići u Grčku, Italiju, Francusku, to više nije odlazak na more nego putovanje.
A Slovenija?da da.. meni je Grčka bliža i lepša..mada siguran sam da i u Hrvatskoj ima lepih mesta i plaža.. bio sam kao mali pa se nešto i ne sećam.. CG je bila lepa dok je bila netaknuta priroda i obala..sad svako selo ima po 5 hotela, gužva itd
Mnogo skupo i samo 45km obale. Albanska rivijera.A Slovenija?
Ti odeš u Pariz za godišnji, ja na HvarA šta s nama koji živimo na moru?
Sta ces sada sa tih 12 tacaka ? Ko ce sada da realizuje te garancije Amerike ?
Ovde onaj tvoj Drugosrbijanac ne odlučuje ni o čemu.Plivaj Bato.
![]()
Bumo vidli kako će ići na dublji rok.Uspjesi ostvareni navrat na nos donose neuspjeh na dulji rok.
Ne nudi se, baš uopšte.Srbiji se nudi članstvo u EU, ali Srbija neće pa neće.
srbija ima izlazak na more preko međunarodnog plovnog pravca zvanog dunav...Srbija i izlazak na more
Da li Srbija moze da ima izlazak na more ? Mnogi poznati politicar kaze da moze i da ima prava .
Sima Spasic je rekao da po ''nekoj povelji UN'' Srbija mora da ima izlazak na more kao za vreme Cara Dusana.
Milica Zavetnica takodje spominje ''istorijski pravo'' ( mada nije definisala sta to u stvari znaci ) da Srbija mora da ima Skadar i da ce on biti novi glavni grad Srbije.
Vojsilav Seselj se zalaze za Veliku Srbiju i za srpsku jadransku obalu i za srpske gradove - Makarska, Kupari, Vodice, Sv,Grgur, Ston...
Problemm je sto i ovi politicari nemaju isti plan za izlazak Srbije na more, jer Seseljov izlazak na more ne ukljucuje Skadar, a Milicin plan ne ukljucuje srpski Hvar, srpski Rabsrpske Brione......a Seseljov ukljucuje, a Simo Spaic opet ima neku svoju verzijue.
Mada i drzavni mediji pise na ovu temu....
Po kom to pravnom osnovu Srbija ima pravo na izazak na more ?
Koja bi teritorija na moru bila ta srpska ?
Pogledajte prilog 1281323
Seseljova Velika Srbija i srpsko primorje
Pogledajte prilog 1281324
Srpski izlazak na tri mora po ideji Sime Spasica
Pogledajte prilog 1281325
Pogledajte prilog 1281327
Nije zadovoljavajući.srbija ima izlazak na more preko međunarodnog plovnog pravca zvanog dunav...
ne bi bio zadovoljavajući ni da ima budvu...more je onog tko ima respektabilnu na svjetskom nivou ratnu flotu...Nije zadovoljavajući.
Dodatni materijal upućuje da dotični nije samo obrazovan, već je istinski intelektualac i čovjek od formata.
Nudi se, ali Srbija ne želi.Ne nudi se, baš uopšte.
Najlakše kukat.Nije zadovoljavajući.
Kako i treba? Zašto bi Srbija na bilo kojem mjestu imala izlaz na more? Kada su to Srbi imali izlazak na more? Koje su to srpske tradicije vezane uz more? Alati, priče, jela od morskih plodova, običaji, bilo što? Srbi su kontinentalni narod uvijek bili i ostali. Samo sretnim slijedom događaja nakon Prvog svjetskog rata, Srbi iz Srbije osladili su se slovenskim, hrvatskim i crnogorskim morem i obalom.Trenutno je tako kako jeste.Srbija nema izlaz na otvoreno more.Da li će tako biti i za par decenija,ne znam.Moje mišljenje da neće.Stvari će se poredati kako i treba da budu i Srbija će biti pomorska zemlja.
Nema većih mitoamana od vas. Sve što kažete, samo lažete.Brate, veliki si mitoman. Ti i Deretic biste mogli takmiciti u tome. Jedan je jezik, nije ga Vuk K. izmislio niti "ukrao" od Zagrepcana ili nekog drugog naroda. Standardizovao sopstveni narodni govor. Zamisli covjeka koji ide 500km daleko da bi "ukrao" i nametnuo svom narodu novi jezik
Ada moras biti budala da u to vjerujes.
Sto se tice rodoslova, to je ziva istina - ali ti bi naravno kao ostrasceni mitoman osporavao do zadnjeg svoga daha. U Crnoj Gori mi najvise i drzimo do toga, znamo pretke vise od 3 vijeka unazad - a obican Hrvat srecan da zna djeda kako se zoveAj zdrao
Griješiš genije, Srbija nije imala more 70 godina i izlaz na njega, već prvo Kraljevina SHS/Jugoslavija pa SFR Jugoslavija. Srbija nije postojala u vrijeme trajanja Kraljevine Jugoslavije, a za vrijeme SFRJ Srbija nije imala izlaz na more, baš kao ni danas.Pričati o srpskom moru a ne spomenuti 12. tačaka američkog prešednika Vudra Vilsona je idiotizam, ako ne i antisrbizam.
Srbija je imala more 70 godina i taj izlaz na more je garantovala Amerika.
Ne pominjati to, a pominjati udbaše, neke klovnove i lažne opozicionare koji tobože imaju neku politiku "veliko-srbizma" nije ništa drugo do obmanjivanja i zamlaćivanja. Drugim rečima, propagiranje anti srpske politike.
Središte srednjovjekovne Hrvatske je prostor Like i Dalmacije te dio Hercegovine.I2a kod Hrvata u okolini Zagreba, Rijeke, i centra srednjovjekovne Hrvatske je ispod 20%
Visoki procenat kod katolika u Hercegovini je zbog incesta, prosto. (Sto se desava kad se ne zna rodoslov).
Jezgra izvorne Hrvatske je oko Knina, Zadra, Šibenika i Splita.R1a, koja se javlja u visokim procentima u sjevernim djelovima Hrvatske, oko ostrva Krka i okoline - jezgro izvorne Hrvatske, prije ce biti haplotop povezan sa izvornim Hrvatima.
Možda je to bila u trenutku kada je to pisao ili neko vrijeme prije tog pisanja, jer vijesti nisu dolazile brzo kao danas. Sigurno je da granice nisu bile statične.Po Porfirogenitu granica Srba i Hrvata je rijeka Cetina.