Srbija dostavlja podatke o Purdi

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Jesi li ti u realnosti "netačan" ili samo na Forumu!?
Ako nisi,kako rekoh, onda treba da ti je jasno da ne govorimo
o Interpolovim poternicama,koje su svakako javne,samim tim jer
su međunarodne.
Ovde je reč o tajnim,hrvatskim,spiskovima.
Spiskovima na kojima su samo srpska imena,
a vama služi za "internu" upotrebu.
A ti vampirski spiskovi permanentno se proširuju!
Na graničnim prelazima hrvatski policijski organi poseduju
te spiskove i postupaju po njima..,
Na spiskovima su u 98% slučajeva imena ljudi izbeglih
iz svojih kuća pri onim životinjskim vojnim akcijama
"Oluja" i "Bljesak",kada ste ih sa decom na rukama
isterali iz sopstvenih domova i pradedovske zemlje-
========================================
...A,sve to sa perfidno zakamufliranim ciljem sprečavanja
povratka za koji se deklarativno "zalažete",jer vas Brisel pritiska.
Eto,ti "neinformirani",tu je suština....
I,ne bacaj više pesak,natrunićeš sopstvene oči...!!!

Ok, bit ću kratak - koliko je Srba uhićeno temeljem tih tjeralica, koje navodno po tebi postoje ? Navedi mi brojku ? Ja iz prve ruke znam da nije uhapšen niti jedan na temelju "tajnog spiska".
Nadalje, već čini mi se , nizam ziher, ali mislim godinu dana, svaki put kad se nekim raspiše tjeralica, nalog za hapšenje, bilo šta, on odmah ide na javnu svima dostupnu mup-ovu stranicu, a ako ne tamo na stranicu županijskog DORH-a.

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Ko su ti? Zašto sam ja značajan da od mene tražite komentare?
Pretplatite se na moje kolumne, ako hoćete.

Milane , moja namjera nije nikako biti bezobrezan ili nekulturan, u tvoj slučaju nemam razloga za tako nešto. Ali mi je naprosto zlo kad vidim da se u svakoj drugoj rečenici piše o povampirenim ustašama, o sekti koja je trajala 4 godine i nestala. Ja svoje iskustvo koje imam sa Srbima je 100000000000000 % drugačije od ovoga gdje se ovdje piše. Netko tko ne zna misli da svi na ovom forumu sanjaju ustaše dan i noć. E ja ne želim da drugi ljudi u HR misle da su svi takvi - jer ja znam da nisu.

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Malo je verovatno da ste svesni šta se dešavalo. Prvo je bilo telefonom, a sada pismeno. Na šta ćete sledeće da pledirate: neuračunljivost?
Tajni spiskovi su postojali do skora, kada je postignut dogovor da sve poternice mogu da se provere u ambasadama.
Posle hapšenja Tihomira Prdera, hrvatska je, nuto čuda, odjednom odlučila da ažurira svoje spiskove, a da joj se omogući da sama sudi dotičnom. Znači, Srbija je menjala jednog ratnog zločinca za nekoliko hiljada nevinih Srba.

Moja greška je što sam napisao telefonom, to je bilo figurativne prirode. Pa čekaj malo , a kako ćeš ti sve naloge za hapšenje uspjeti vremenski staviti na internet, besprijekornom ažurnosti to je nemoguće. Zakon o Aboliciji oslobađa sve sudionike oružane pobune i terorističkih akcija protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske pod uvjetom da nisu tijekom te iste oružane pobune počinili ratni zločin. I to je to.

Milan-Tab

Primećen član
Banovan
Poruka
599
Milane , moja namjera nije nikako biti bezobrezan ili nekulturan, u tvoj slučaju nemam razloga za tako nešto. Ali mi je naprosto zlo kad vidim da se u svakoj drugoj rečenici piše o povampirenim ustašama, o sekti koja je trajala 4 godine i nestala. Ja svoje iskustvo koje imam sa Srbima je 100000000000000 % drugačije od ovoga gdje se ovdje piše. Netko tko ne zna misli da svi na ovom forumu sanjaju ustaše dan i noć. E ja ne želim da drugi ljudi u HR misle da su svi takvi - jer ja znam da nisu.

Voleo bih da je ustaštvo trajalo samo 4 godine i nestalo. Ono traje još i danas, a to je najmanje krivica nas, Srba.

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Ok, bit ću kratak - koliko je Srba uhićeno temeljem tih tjeralica, koje navodno po tebi postoje ? Navedi mi brojku ? Ja iz prve ruke znam da nije uhapšen niti jedan na temelju "tajnog spiska".
Nadalje, već čini mi se , nizam ziher, ali mislim godinu dana, svaki put kad se nekim raspiše tjeralica, nalog za hapšenje, bilo šta, on odmah ide na javnu svima dostupnu mup-ovu stranicu, a ako ne tamo na stranicu županijskog DORH-a.

Naslov te "pjesme" je simpatičan,
ali je suština katastrofa!
Kao i interpretacija...

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Voleo bih da je ustaštvo trajalo samo 4 godine i nestalo. Ono traje još i danas, a to je najmanje krivica nas, Srba.

pa čuj , ekstremista ima svuda, i kod vas i kod nas, samo mi smo se ustaša ogradili, osudili ih , i u našem ustavu postoji explicite ograda od NDH , napravili smo ogromni muzej žrtvama Jasenovca, velika većina počinitelja je kažnjena - Budak, Pavelić, Artuković, Luburić, veliki broj svećenika koji su učestvovali u tome, zadnji je Dinko Šakić koji je dobio 20 godina na hrvatskom sudu, Rojnica je umro, pod interpolovim nalogom, još je živ samo Ašner kojega isto tražimo.

Ja ne vidim što moderna hrvatska država može učiniti više da bi vi mogli reći, ok to je to.

Ali jednom dijelu srpskog populusa je potreban novi mit, koji će ih hraniti u doba siromaštva i besparice, da će moći okrenuti pogled na tuđi a ne na svoj prag i tamo tražiti razlog svih svojih problema.

Sad ste sami imate svoju državu, imate vlast koju birate, nitko vam ništa ne radi, i vama opet ne paše.

Milan-Tab

Primećen član
Banovan
Poruka
599
Moja greška je što sam napisao telefonom, to je bilo figurativne prirode. Pa čekaj malo , a kako ćeš ti sve naloge za hapšenje uspjeti vremenski staviti na internet, besprijekornom ažurnosti to je nemoguće. Zakon o Aboliciji oslobađa sve sudionike oružane pobune i terorističkih akcija protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske pod uvjetom da nisu tijekom te iste oružane pobune počinili ratni zločin. I to je to.

Kakva je razlika postavljanje na internet i slanja poternica?
Ne radi se o tome, cenjeni susedu, već o problemu da se sudi i Srbima starcima koji su držali pušku u ruci, a oslobađaju se Hrvati koji su priznali da su istrebili porodicu Zec. Pravda mora da postoji za sve - kako za žrtve, tako isto i za počinioce.

Milan-Tab

Primećen član
Banovan
Poruka
599
pa čuj , ekstremista ima svuda, i kod vas i kod nas, samo mi smo se ustaša ogradili, osudili ih , i u našem ustavu postoji explicite ograda od NDH , napravili smo ogromni muzej žrtvama Jasenovca, velika većina počinitelja je kažnjena - Budak, Pavelić, Artuković, Luburić, veliki broj svećenika koji su učestvovali u tome, zadnji je Dinko Šakić koji je dobio 20 godina na hrvatskom sudu, Rojnica je umro, pod interpolovim nalogom, još je živ samo Ašner kojega isto tražimo.

Ja ne vidim što moderna hrvatska država može učiniti više da bi vi mogli reći, ok to je to.

Ali jednom dijelu srpskog populusa je potreban novi mit, koji će ih hraniti u doba siromaštva i besparice, da će moći okrenuti pogled na tuđi a ne na svoj prag i tamo tražiti razlog svih svojih problema.

Sad ste sami imate svoju državu, imate vlast koju birate, nitko vam ništa ne radi, i vama opet ne paše.

Ne paše ni Vama, koliko sam upućen.
Srbi ne mogu tek tako da zaborave stravične zločine koji su nekažnjeno nad njima počinjeni i da se još stalno izvinjavaju Hrvatima za svaku štalu koju je pregazio tenk JNA. Nekako nam to ne ide.

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Ne paše ni Vama, koliko sam upućen.
Srbi ne mogu tek tako da zaborave stravične zločine koji su nekažnjeno nad njima počinjeni i da se još stalno izvinjavaju Hrvatima za svaku štalu koju je pregazio tenk JNA. Nekako nam to ne ide.

pa dobro, ali ja te pitam, što mi konkretno po pitanju Jasenovca, i osudi ustaških zločina možemo učiniti a da još nismo ?

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Svašta. Vadiš se na formu, a sadržaj nula. Kako je ono prokomentarisana postavka u jasenovačkom muzeju od strane Vizela i jevrejske zajednice?

što se Židova tiče, oni će svoju povijesnu nesreću beskonačno iskorištavati kao nepotrošivi kredit da zjebavaju sve oko sebe, i maltretiraju pola svijeta.

Mišljenje Vizentala je za mene jednako kao i mišljenje retardiranog orangutana u Zimbabveu.

Borna

Aktivan član
Poruka
1.778
Potruditi se (ozbiljno) da se tako nešto ne ponovi. Njofra nije bio najbolji garant za tako nešto, a ni Mesić.

sve ukazuje na to da će se dogoditi, moš mislit. Srbi se vraćaju, kuće im se obnavljaju, potpredsjednik vlade srbin, saborsku većinu drži srbin, čak neke općine u vukovaru AKO NE GRIJEŠIM imaju i ćirilicu i nastavu srpskog jezika.

dajte ljudi budite malo realni.