Srbija da nađe načina da valja Ukrajinsku pšenicu po EU jer jedina je na svetu koja to može

al za 5 puta vecu cenu. Di je tu pomoc susjeda?
A da bas... nije bas toliko bilo.
Nego, di su onda bili braca Rusi kada je prigustilo s gorivom?

redface1.gif
 
AUTORSKA
Da su Srbi na primer Slovenci sada bi se obogatili kao nikada.Jedina smo zemlja na svetu koja u ovom trenutku ima najbolje odnose sa Rusijom a i sa Ukrajinom nisu toliko loši da ne možemo da budemo distributeri i dileri za njihovu pšenicu.Kada bi postali kraljevi trgovinom pšenice niko ne bi ni pomislio da nam uvede bilo kakve sankcije.
Alo Vučiću, misli malo o tome ako imaš sa čim.Moj utisak je da Vučić misli kako mu predlažu savetnici a oni nemaju takav stav da se Srbija tako obogati iako je tako u mogućnosti.
Ova tema nije za Ustaše jer oni pucaju kao zvečke od ljubomore kada se priča ovako.
Svet ce da gladuje jer Ukraine ne moze da pronadje distributera psenice?
Ne verijem da ce u ovakvim uslovima Ua da sama odlucuje ko ce da bude distributer njihovih zitarica.
A kada bi tako i bilo sta to ima sa ratnim profiterstvom?
Nebi tu bilo nicega necasnog osim gore pomenutih dobrih odnosa sa Ua, ovakvom kakva je danas.:(
 
Još jednom o svetskoj gladi zbog nemogućnosti izvoza žita sa Ukrajine.
Jenglezi sa Osmanlijama već razmatraju opciju vojne pratnje ( gusarenje ) za brodove koji transportuju žito. Nije jasno kako će to da urade, kad je Rusija zabranila plovidbu uz obalu Ukrajine = da vidimo koliko su hrabri. A na temu narativa da ce se svet nahraniti ukrajinskim žitom, evo infografike gde i koliko Ukrajina izvozi svoje poljoprivredne proizvode:

1653932223554.png


Kao što sam rekao, glavni potrošač žitarica i uljarica (osim pšenice) iz Ukrajine je EU. Ali u Ukrajini od januara nema "merkantilne pšenice ( by AV ), ima samo oko 3 miliona tona stočne pšenice = kap u moru. Ali u Ukrajini ima oko 12 miliona tona kukuruza, 7 miliona tona suncokreta, mnogo uljane repice, soje, ječma i suncokretovog ulja. Sve ovo je potrebno, pre svega, EU, a ne siromašnim zemljama. Nadam se da će Rusija pomahnitale evropske partnere poslati dođavola i ponuditi im da se ne trzaju, nepokolebljivo prezentirajuci sve troškove sankcionog rata koji su sami pokrenuli. ?

1653932430993.png
 

Back
Top