Srbija će efikasno da se bori protiv onih koji love ribu dinamitom na Srebrnom jezeru

D U K Lj A N I N

Ističe se
Poruka
2.960
  • Objavljeno: 26.05.2012 u 15:32
plovilo jna

Crna Gora poklonila "džepnu" podmornicu Srbiji


crna-gora-poklonila-dzepnu-podmornicu-srbiji-slika-26437.jpg
Džepna podmornica (Foto: Željko Komnenović)

Crnogorsko ministarstvo odbrane poklonilo je kolegama u Srbiji takozvanu džepnu podmornicu koju je sredinom osamdestih godina prošlog vijeka koristila Jugoslovenska narodna armija.

„Ministarstvo odbrane Srbije prihvatilo je poklon i sada se razmatraju načini transporta tog plovila, kao i lokacija gdje će biti smještena“, rekao je Tanjugu predstavnik tog resora, Milivoje Pajović.

On je naveo da je jedna od mogućnosti da podmornica bude smještena na nekom od prostora koji koristi Rječna flotila Vojske Srbije.

Prema njegovim riječima, još nije definisano kada će podmornica P-911, koja predstavlja muzejski eksponat, stići na prostor Srbije.

Komplikovane za transport

Podmornice P-911 služile su za plovidbu Jadranom, a bile su namijenjene da u slučaju rata prevoze diverzante koji bi postavili manja minska polja.

Te podmornice, dugačke 18,8, široke 2,7 i visoke 3,4 metra je projektovao Brodarski institut iz Zagreba, a sagrađene su u splitskom brodogradilištu Brodosplit.

Iako nazivane ’džepnim’ zbog malog gabarita u odnosu na ostale klase tih plovila, kao i jer su ih opsluživala četiri člana posade, podmornice P-911 teške su stotinak tona i zbog toga veoma komplikovane za transport.

Crna Gora je jednu od njih sredinom aprila prošle godine poklonila Sloveniji, koja je smjestila u vojni muzej u gradiću Pivka.

http://www.vijesti.me/vijesti/crna-gora-poklonila-dzepnu-podmornicu-srbiji-clanak-75358
 
Не разумем тему???

Kako ne razumeš? Ona goveda u Vukojebini ne znaju da uključe sokoćalo, pa su šćeli da ga išjeku u staro željezo ka što su išjekli prugu i ono drugo sokoćalo što se miče na prugu. E onda se neko došjetio da bi to iziskivalo dosta rada, a od rada niko sreće nije steko, pa su riješili da sokoćalo poklone.
 

Back
Top